Výsledky 1 až 25 z 202

Téma: Nikon D40X vs Canon EOS 400 vs Pentax K10D

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nikon D40X vs Canon EOS 400 vs Pentax K10D

K tomu focení po klubech a obecně v tmavých místech: já fotím s 50/1,4 a občas mi ani tato clona nestačí, takže bych asi nepovažoval setový objektiv za konečné řešení do takovýchto prostor, uvidíš, že časem budeš chtít nějaké pevné světelné sklo Jinak "výhoda" canonu je v tom, že čip má vyšší citlivost, než ti hlásí foťák, cca. o 1/3 EV více než ostatní výrobci, a má nejlepší výstup. Na druhou stranu, když si vedle sebe dáš 2fotky z různých foťáků, podle mne nelehce poznáš rozdíl ve "kvalitě".
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    K tomu focení po klubech a obecně v tmavých místech: já fotím s 50/1,4 a občas mi ani tato clona nestačí, takže bych asi nepovažoval setový objektiv za konečné řešení do takovýchto prostor, uvidíš, že časem budeš chtít nějaké pevné světelné sklo Jinak "výhoda" canonu je v tom, že čip má vyšší citlivost, než ti hlásí foťák, cca. o 1/3 EV více než ostatní výrobci, a má nejlepší výstup. Na druhou stranu, když si vedle sebe dáš 2fotky z různých foťáků, podle mne nelehce poznáš rozdíl ve "kvalitě".
    Ještě mě napadlo vzít jenom tělo a rovnou tam šoupnout tento objektiv

http://www.pixmania.cz/cz/cz/20645/a...mm-f-1-8d.html

S tím bych snad měl do začátku vydržet. Nehodlám do focení investovat horentní sumy, živit se tím nebudu, mám to pro zábavu s možností to pak publikovat na jednom serveru věnujícímu se hudbě

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

To podle mne není dobrý nápad, mít pouze jedno ohnisko je fajn, ale ne 75/80mm(po přepočtu), i když je to samozřejmě tvá volba. Na APS-C bych se v případě jediného objektivu díval spíš po 24, 28 nebo 35, ale ty už jsou cenou na úrovni 3rd party f2,8 zoomů, které by tě také teoreticky mohly zajímat. V tomto případě bych zvolil jako první setový zoom a až jako druhou tu 50ku a máš za málo peněz hodně muziky, časem stejně přijdeš na to, co potřebuješ. Seťák do začátku není špatný, právě naopak, a navíc-vždy ho můžeš prodat. Pokud tě tíží finance, třeba kup nové pouze tělo a seťák v bazaru, hodně lidí se jich zbavuje ve slušném stavu a někdy ještě v záruce. Zkus třeba bazar paladixu nebo aukro.

EDIT: aby jsme si rozuměli-50ku používám na kinu, takže nijak nepřepočítávám
    nevím, kam tě pocit táhne, ale nejspíš bych ti podle papírových předpokladů doporučil ten pentax. neměl jsem v ruce, ale pokud je navržený tak fajnově jak předchůdce *istD, tak budeš spokojený, navíc budeš mít stabilizované všechny objektivy a lepší hledáček než D40x a 400D, což je v šeru nezanedbatelná výhoda. pokud tedy skousneš vyšší cenu
    Naposledy upravil berraneck; 26.12.2007 v 02:35.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    247

taktak. NeIS seťák se dá sehnat pod 1000kč. sám sem to tak udělal.
    A proč to dělá?

Snad se BeachKEN nebude zlobit, že mu lezu do diskuze.
    Jak si vedou v porovnání s Nikon D40X, Canon EOS 400, Pentax K10D - Sony A100 a Oly A410?

...no abychom nakonec neskončili u Sigmy SD14
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Vůbec bych se nezlobil, pokud by někdo do srovnání zahrnul i tu
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

sony a100, olympus e410 a ani sigmu by som do tmaveho klubu nenosil. vsetky maju dost zly sum na iso 1600, hlavne oly a sigma. a pouzivat blesk na znicenie atmosfery nie je riesenie.

To je asi o tom, že každý si předchozí thready přečte, rozhodne se pro favorita a pak chce ujistit, že jeho volba je ta pravá. Ano, každý foťák fotí stejně, a proto nejlepší rada je: kup si úplně cokoliv, co fotí, a hlavně foť! Jestli chceš slyšet, který z těchto je nejlepší, je to Pentax. Jestli chceš slyšet, který ti pomůže k nejlepším fotkám-jsi to ty sám, ne foťák. howgh
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Citace Původně odeslal shelll Zobrazit příspěvek
    sony a100, olympus e410 a ani sigmu by som do tmaveho klubu nenosil. vsetky maju dost zly sum na iso 1600, hlavne oly a sigma. a pouzivat blesk na znicenie atmosfery nie je riesenie.
    Nic proti, ale K10D je pri ISO1600 taky nepouzitelna (byl jsem az v soku). Fotil jsem s ni prave na jednom koncerte pred par dny a jako nic moc Takze max. pouzitelny je ISO800.
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

zabduni na manualne ostrenie s d40(x). ma prilis maly hladacik na to. oproti kinofilmu je to ako pozerat sa do klucovej dierky takze moznost D40 + 50 f1.8 je blbost. moznost je sigma 30 f1.4, ktora ma aj lepsie ohnisko a ma aj motor. len ta cena je vyssia a nevyrovnanost kusov je velka.

radsej ako d40(x) by si sa mohol este pozriet po bazarovej d50. ma motor, ma stavovy display hore (ale nepodsvieteny ), ma lepsi AF, viac ostriacich bodov. sam ju mam a jedine, co mi na nej fakt vadi je nemoznost internym bleskom ovladat externe. nahlad hlbky ostrosti je uplne zbytocny cudlik a to fotim vela makra.

pentax k10d je papierovo najlepsi, ale udajne ma problemy s AF so svetelnymi sklami. co prave potrebujes do klubov. ak chces fotit vyhradne tmave kluby, tak by som do neho nesiel.

EDIT: hladacik na nikonoch aj canonoch sa da zvacsit pomocou nikon DK-21M (pasuje aj na canon 350d/400d a myslim, ze aj na vyssie modely).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Canon nebo Nikon - zajímavý postřeh
    Založil Marty v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 01.07.2010, 15:41
  2. TEST: Canon EOS 30D vs. Canon EOS 350D
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 26.11.2006, 23:09
  3. Servis: Nikon vs. Canon
    Založil Jirime v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 02.10.2006, 21:00
  4. TEST: Canon EOS 30D + EF 17-40/4L vs. Nikon D70 + AF-S 18-70/3.5-4.5
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 22.09.2006, 20:55
  5. Zkušenosti s PRASEtem (Canon EOS 10D)
    Založil Darth Maul v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 121
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 19:46

Pravidla přispívání