Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
Budeš nováčkem ve světě zrcadlovek, digi zrcadlovek či focení obecně? Na tom totiž záleží... no napřed si pročti www.dpreview.com a srovnání, pak si je někde pěkně osahej a pofoť si s nima a vyzkoušej, která ti padne do ruky, jak ti vyhovuje ovládání apod. a pak bys snad měl mít více jasno. Já osobně bych volil ten Pentax, a to kvůli stabilizaci pohybem čipu a velkému hledáčku. Na první pohled je nevýhoda Pentaxu v malé nabídce objektivů, ale na druhý zjistíš, že všechny potřebné ohniska se dají slušně pokrýt. Canon a Nikon jsou prakticky totožné foťáky, pouze Nikon postrádá automatické ostření s objektivy bez AF-S či AF-I (čili téměř všechny pevné ohniska a velká většina starších zoomů, všechny novější objektivy už AF-S mají), je třeba ostřiti manuálně. Nejvíc ale záleží na tom, jak ti co vyhovuje, a to bys měl před nákupem vědět-neexistuje totiž obecně platné doporučení na "nejlepší foťák", každý aparát má něco do sebe a ÚPLNĚ všechny dělají fotky
Právě na dpreview bylo porovnání D40X vs EOS400 a jediný rozdíl je právě v ostření jak píšeš. To že bych ostřil manuálně by mi snad ani tolik nevadilo (dělalo se to už za starších časů ) Nějaké to digi "po domácku" focené jsem dělal, ale právě jsem narazil na to, že v klubech je to prostě nereálné, navíc když jsem v ruce měl kamarádův EOS400 a viděl pak ty fotky, tak se ve mě cosi zlomilo Samozřejmě hledám co nejvíce muziky za nejméně peněz, ale zase šetřit každou korunu na úkor kvality nechci. Ostatně EOS400 (pokud bych nestihul ten bonus) se už dost cenově blíží tomu Pentaxu.