Vzhladom na to kde pracujem mame povinne FSC notasy a to business radu Lifebook E. Strasne je vidiet kto cestuje a kto nie. Poruchovost u ludi co chodia na sluzobky je niekolko nasobne vyssi ako tych co sa presuvaju len z kanclu do kaclu. Uplne specificka bola stara rada E7010 kde v priemere na cloveka co lieta odisla doska minimalne raz (oficialne vdaka skrutu sasi), rozsypali sa touchpady. U novsich E8020 to bolo lepsie, ale stale vyssia poruchovost, caste praskliny okolo klbu lcd. Teraz najnovsie E8210 su na tom zda sa lepsie, ale ...
Ja mam E8210 s wide 15" displayom, po roku bol vymeneny displej - pretlacene logo z veka ktore robilo tmavy flak na podsvieteni (cca len 2/3 uciinost na tom mieste), zlomeny spoj klavesnice (nahdone vypadavali cele stlpce klaves), male praskliny na sasi (roh klavesnice, pc card sloty,... ) a vetrak chladica je posunuty alebo co ak je na stole tak vrci, ak ho podopriem rukou na tom mieste tak sa zastavi. A to som mu nerobil zle, stale cestoval v deuteri batohu s vypolstrovanym oddelenim, ale ma za sebou asi 30-40 letov a kto videl ako sa zatvaraju overhead skrinky ked su plne pochopi.
Cely ten notas je tak makky, ze ho rukou skrutim o par cm (testoval som ked mal ist na vymenu LCD a klavesnice ) Ono je problem, ze hodne vela ludi v sucasnosti vyuziva notas len ako prenosny pocitac v domacnosti, pripadne pocitac co zbalia do sufliku a nie na pravidelne cestovanie. A vyrobcovia sa v ramci znizovania nakladov z radostou prisposobia...

Ono nechcelo to byt ohovanie FSC, je to skor o tom ako usetrit na niektorych modeloch... ale napr take FSC lifebook S je na tom subjektivne o dost lepsie. Lenovo/IBM ma prioritu ja prave v tej robustnosti, ono je jasne ze vacsina kupujich notas to nevyuzije a tym padom nepochopi...