Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 42 z 42

Téma: Zhodnocení a výběr notebooku - SPĚCHÁ

Standardní Re: Zhodnocení a výběr notebooku - SPĚCHÁ

Citace Původně odeslal Arg Zobrazit příspěvek
    K tematu uz snad jen tolik, ze vetsinou to byva opacne. Toho ze te pritelkyne premlouva na IBM bych vyuzil nez si to rozmysli
    jojo, to jsem se taky divil. Zatím jsem se u žen/dívek a nb od IBM setkal pouze s názory typu "ten se mi ale vůbec nelíbí" nebo i horší
    zřejmě má eldar osvícenou přítelkyni

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Je to teda za 23k, ale co třeba Pavilion dv6675?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

No teda
    Přítelkyně má radost z tak kladných ohlasů...
    Jinak Argovi přeji vstávání do práce s úsměvem
    Zítra se stavím v Brně do jedné prodejny (která je zároveň autorizovaným servisem) a podívám se tam na ty IBM...
    Těch modelů N200 je spousta - dle konfigurace.
    Takže myslíte, že nemusím hledat jen s dedikovanou grafickou kartou, ale postačí integrovaný čip?

Citace Původně odeslal eldar Zobrazit příspěvek
    No teda
    Přítelkyně má radost z tak kladných ohlasů...
    Jinak Argovi přeji vstávání do práce s úsměvem
    Zítra se stavím v Brně do jedné prodejny (která je zároveň autorizovaným servisem) a podívám se tam na ty IBM...
    Těch modelů N200 je spousta - dle konfigurace.
    Takže myslíte, že nemusím hledat jen s dedikovanou grafickou kartou, ale postačí integrovaný čip?
    Mel by, pokud skutecne nemas nejake extra pozadavky na 3D vykon a praci A-CADech nedelas jako svou obzivu. Respektive obracene - I GMA X3100 uz je docela pouzitelna karta. Navic si nedelej iluze, ze grafiky od Ati ci NVidie v nejnizsich verzich v levnejsich noteboocich jsou nejak extremne vykonnejsi, to je pravdou az u soucasnych medialne/hernich ci grafickych pracovnich stanic, kde jsou notebookove obdoby rychlych grafik jako GF8600, Radeonu X2600 atd.
    A spravna mylsenka je si skutecne jit notebook nekam prohlednout na zivo a osmatat, kde je to mozne, pak si udelas vlastni nazor a lepe se rozhodnes, zda se ti treba design skutecne nezda prilis "podivny" a neprezijes ho.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

Tak jsem byl v té prodejně. Teda ona to byla spíš kancelář, takže jsem si ten IBM nemohl ani "osahat". Ale neva. Ještě mi byla doporučena jedna konfigurace Tcka
    http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkp...-bu-d83686.htm
    ale já jsem si ještě teď našel tento:
    http://www.alza.cz/notebook-ibm-leno...1i--d84599.htm
    Ten je sice trochu dražší, ale za tu kvalitu bych to přežil. Co myslíte? Ten z druhého odkazu?
    A co je to za grafickou kartu? Nějaká nová?

Můj známý, který také rýsuje v ArchiCADu a má nb, mi nedoporučil integrovanou grafickou kartu. Tak proto jsem se porozhlíd po těch Thinkpadech.
    Naposledy upravil peta303; 12.12.2007 v 21:21. Důvod: slouceny 2 do 1

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Tak jsem byl v té prodejně. Teda ona to byla spíš kancelář, takže jsem si ten IBM nemohl ani "osahat". Ale neva. Ještě mi byla doporučena jedna konfigurace Tcka
    http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkp...-bu-d83686.htm
    Ten je sice trochu dražší, ale za tu kvalitu bych to přežil. Co myslíte? Ten z druhého odkazu?
    Kde mas to Tcko?
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

No nejsou to sice Tecka, to by si mirne asi dvojnasobne prekrocil tvuj limit Volil bych stroj c.2
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Myslím že tohle bude jasnej vítěz, to Quadro je převlečená go8400, takže výkon oproti integrám velmi dobrej.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Aha, tak to se omlouvám Já že Tcka říkáte těm thinkpadům..

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    Respektive obracene - I GMA X3100 uz je docela pouzitelna karta. Navic si nedelej iluze, ze grafiky od Ati ci NVidie v nejnizsich verzich v levnejsich noteboocich jsou nejak extremne vykonnejsi.
    Já už nechci Intel grafiku v notebooku ani vidět. Ta jejich nepodpora na straně ovladačů, hrůza. Nějaká změna rozlišení na běžné 1680x1050 na externím monitoru...mohl jsem si nechat zdát (trochu vina i na straně výrobce - Lenovo). Na druhé straně (prý) 8400M proti X3100 sníží výdrž u DELLu XPS M1330 o 20%. Kdo bude používat externí monitor nebo výstup na TV, přeju mu s Intelem hodně štěstí.
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
    Já už nechci Intel grafiku v notebooku ani vidět. Ta jejich nepodpora na straně ovladačů, hrůza. Nějaká změna rozlišení na běžné 1680x1050 na externím monitoru...mohl jsem si nechat zdát (trochu vina i na straně výrobce - Lenovo). Na druhé straně (prý) 8400M proti X3100 sníží výdrž u DELLu XPS M1330 o 20%. Kdo bude používat externí monitor nebo výstup na TV, přeju mu s Intelem hodně štěstí.
    Jasne, mas pravdu, osobne take radsi dedikovanou grafiku, nicmene za prve na to v tomto pripade neni cenove, za druhe jsou to pomerne specificke problemy, ktere nemuseji leckomu vadit (osobne si uz nevzpominam, kdy jsem naposledy nejaky z notasu pripojil na externi displej), nicmene samozrejme predpokladam, ze zajemce o podobny notebook si zjisti i podobne informace, pokud pro nej jsou veci jako pripojeni k externimu monitoru s jinym nativnim rozlisenim prioritou.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Jenom si trochu prisadim k ty integrovany vs dedikovany grafice.
    Napriklad co se tyka AutoCADu, tak nvidia ma uz dlouhou dobu velmi mizerny drivery kdy bud nefungujou poradne vubec, nebo je vykon horsi nez na software akceleraci u silnyho C2D prociku. Samozrejme nemluvim o quadro.
    Novy ATIny jsem v AutoCADu nezkousel, nicmene bych se u tedle programu, ktery pouzivaji jen vcelku jednoduchou akceleraci nebal toho nechat vykon jen na CPU.
    Budu ted kupovat taky notas, bude mit integrovanou X3100 , tak vyzkousim i v CADu a dam vedet i kdyz kvuli CADu sem ho nekupoval, na to je trochu malej (R61 s 14" WXGA).
    Jinak co se tyka designu, tak treba u me je obrovskej problem si zvyknout na jinej design notasu nez IBM/Lenovo. Skoro vsechno je takovy kulatoucky, barevnoucky, leskloucky a ja holt rad cerny, hranaty, jednoduchy nenapadny
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Už jsem napsal mail obchodnímu zástupci té firmy, takže mi pošle podrobné technické parametry a vypadá to na koupi toho R61i NF5CGCV...
    Teď ještě aby mi ten názor do zítřka vydržel... Protože se ještě dívám na HP, když už jsem tak zvýšil tu cenovou kategorii. Nebo měl bych zůstat u IBM? Dle vašich názorů asi jo.

P.S. je to práce vybrat nb

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Už jsem napsal mail obchodnímu zástupci té firmy, takže mi pošle podrobné technické parametry a vypadá to na koupi toho R61i NF5CGCV...
    Teď ještě aby mi ten názor do zítřka vydržel... Protože se ještě dívám na HP, když už jsem tak zvýšil tu cenovou kategorii. Nebo měl bych zůstat u IBM? Dle vašich názorů asi jo.

P.S. je to práce vybrat nb
    ono v soucasne dobe je hodne tezky si vybrat cokoliv
    je toho proste strasne moc, nerikam ze je to spatne, ale pri tom rozhodovani to e fakt sila

ja jsem si ted taky kupoval NB, nemel jsem tolik penez jako ty, musel jsem kupovat z druhy ruky, ale urco ber neco s nesdilenou grafikou
    ja mam ted HP nc8430 a je to takova parada, je v tom chipset 945PM, takze pripadnej upgrade taky pujde(ted je tam T2300, kterej ztim maximalne staci!!)

navic si myslim, ze s neudelas chybu ani s IBM, ani s HP
    Naposledy upravil MISKOBOSS; 15.12.2007 v 10:48.
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    287

Vzhladom na to kde pracujem mame povinne FSC notasy a to business radu Lifebook E. Strasne je vidiet kto cestuje a kto nie. Poruchovost u ludi co chodia na sluzobky je niekolko nasobne vyssi ako tych co sa presuvaju len z kanclu do kaclu. Uplne specificka bola stara rada E7010 kde v priemere na cloveka co lieta odisla doska minimalne raz (oficialne vdaka skrutu sasi), rozsypali sa touchpady. U novsich E8020 to bolo lepsie, ale stale vyssia poruchovost, caste praskliny okolo klbu lcd. Teraz najnovsie E8210 su na tom zda sa lepsie, ale ...
    Ja mam E8210 s wide 15" displayom, po roku bol vymeneny displej - pretlacene logo z veka ktore robilo tmavy flak na podsvieteni (cca len 2/3 uciinost na tom mieste), zlomeny spoj klavesnice (nahdone vypadavali cele stlpce klaves), male praskliny na sasi (roh klavesnice, pc card sloty,... ) a vetrak chladica je posunuty alebo co ak je na stole tak vrci, ak ho podopriem rukou na tom mieste tak sa zastavi. A to som mu nerobil zle, stale cestoval v deuteri batohu s vypolstrovanym oddelenim, ale ma za sebou asi 30-40 letov a kto videl ako sa zatvaraju overhead skrinky ked su plne pochopi.
    Cely ten notas je tak makky, ze ho rukou skrutim o par cm (testoval som ked mal ist na vymenu LCD a klavesnice ) Ono je problem, ze hodne vela ludi v sucasnosti vyuziva notas len ako prenosny pocitac v domacnosti, pripadne pocitac co zbalia do sufliku a nie na pravidelne cestovanie. A vyrobcovia sa v ramci znizovania nakladov z radostou prisposobia...

Ono nechcelo to byt ohovanie FSC, je to skor o tom ako usetrit na niektorych modeloch... ale napr take FSC lifebook S je na tom subjektivne o dost lepsie. Lenovo/IBM ma prioritu ja prave v tej robustnosti, ono je jasne ze vacsina kupujich notas to nevyuzije a tym padom nepochopi...

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal puki Zobrazit příspěvek
    Vzhladom na to kde pracujem mame povinne FSC notasy a to business radu Lifebook E. Strasne je vidiet kto cestuje a kto nie. Poruchovost u ludi co chodia na sluzobky je niekolko nasobne vyssi ako tych co sa presuvaju len z kanclu do kaclu. Uplne specificka bola stara rada E7010 kde v priemere na cloveka co lieta odisla doska minimalne raz (oficialne vdaka skrutu sasi), rozsypali sa touchpady. U novsich E8020 to bolo lepsie, ale stale vyssia poruchovost, caste praskliny okolo klbu lcd. Teraz najnovsie E8210 su na tom zda sa lepsie, ale ...
    Ja mam E8210 s wide 15" displayom, po roku bol vymeneny displej - pretlacene logo z veka ktore robilo tmavy flak na podsvieteni (cca len 2/3 uciinost na tom mieste), zlomeny spoj klavesnice (nahdone vypadavali cele stlpce klaves), male praskliny na sasi (roh klavesnice, pc card sloty,... ) a vetrak chladica je posunuty alebo co ak je na stole tak vrci, ak ho podopriem rukou na tom mieste tak sa zastavi. A to som mu nerobil zle, stale cestoval v deuteri batohu s vypolstrovanym oddelenim, ale ma za sebou asi 30-40 letov a kto videl ako sa zatvaraju overhead skrinky ked su plne pochopi.
    Cely ten notas je tak makky, ze ho rukou skrutim o par cm (testoval som ked mal ist na vymenu LCD a klavesnice ) Ono je problem, ze hodne vela ludi v sucasnosti vyuziva notas len ako prenosny pocitac v domacnosti, pripadne pocitac co zbalia do sufliku a nie na pravidelne cestovanie. A vyrobcovia sa v ramci znizovania nakladov z radostou prisposobia...

Ono nechcelo to byt ohovanie FSC, je to skor o tom ako usetrit na niektorych modeloch... ale napr take FSC lifebook S je na tom subjektivne o dost lepsie. Lenovo/IBM ma prioritu ja prave v tej robustnosti, ono je jasne ze vacsina kupujich notas to nevyuzije a tym padom nepochopi...
    no ale to co ty popisujes bych spis videl na spatny vyber produktove rady NB
    zase ty NB nevydrzi vsechno
    dalsi veci je, ze zrovna na casty a velmi casty prenaseni bych si opravdu vzal jenom NB od IBM, pripadne HP nebo Dell a hlavne aby to melo horcikovy, pripadne lepsi sasi
    ale to si myslim je uplne zbytecny OT

ja bych se toho FSC vubec nebal
    sam mam HP
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

No, z toho abych si 15"w kupoval na cestovani a na praci venku sem uz 2x vylecenej.... tech FS bych se take nebal, na to jeke to byly shity, sly postupne s kvalitou nahoru.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Televize, satelit na notebooku v kamionu - poradte jak
    Založil Firuz v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.07.2009, 15:41
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  3. 05/05 Vyber notebooku - Compaq vs Toshibu Tecra 8100
    Založil butcherson v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 03.06.2005, 16:56
  4. 12/04 Opat vyber notebooku
    Založil mungo v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 30.11.2004, 02:01
  5. P III v notebooku a speed step