..dříve jsem při kompletaci PC nechaval BIOSy a nastavení voltáží a časování prakticky na def., vypínal jen různé nepoužívané řadiče, zvukovky atd.. VŽDY všechno běželo v poho.. Teď s novými komponenty to bez nastavení časování a napětí RAM dělalo psí kusy ( zátuhy v BIOSu, reboot 10min apod), pak, vzhledem k tomu, že mám 32bit OS, jsem se musel vypořádat s remappingem - pže mám 4GB RAM ) doteď nevim, jestli má bejt dis.,nebo ena.. - mám "disable" a zdá se to být to pravé.. A když už jsem jásal, že to mám ( 3,2GHz-800MHz), tak jsem se pak tejden vztekal nad tím, že mi CPU v idle vykazoval najednou zátěž okolo 50-60%.. http://img264.imageshack.us/img264/6...throtlevp8.png ( podezřívám ACPI driver for NT, že s ním něco není v pořádku, hledám nějaký update), jakmile jsem sestřelil to 'ACPI.sys+0x.....' , CPU se rázem zklidnil na 0%.. Někdy to jelo v klidu s vícero spuštěnými aplikacemi.. Pak jsem ale pustil hru, vrátil po chvíli do Win a CPU load 60%Pokud jsem v tu chvíli restartoval komp, nechtěl naběhnout, zůstala černá obr. a nic - někdy pomohlo ( a to už mi hlava nebere vůbec!) lehce ťuknout do case a komp začal startovat..(krk na to dám, že kontakty nikde povytahaný nemám) no ale po startu prostě CPU na 60%.. ( Ale pozor - toto se mi dělo i bez OC, při defaultu všeho!)
Dneska jsem přidal i napětí PCIe, CPU PLL, FSB + NorthBridge ( viz.můj výplod č.183) a vše se zdá konečně ok, Orthos běžel 3h bez chyb, po ukončení se CPU vrátil na 0%, což mě naplnilo konečně pocitem blaha ( no, na jak dlouho?) .. Kdyžtak, kdyby měl někdo při pohledu na můj BIOS setup (post č.183) nějakou poznámku, že mám něco blbě, tak uvítám jakoukoliv radu..
Pokud jde ještě o ty RAM, tak mám Rremapping "disable" ( default BIOSu je "enable"), ACPI 2.0 mám "enabled" a ACPI APIC = "enabled". Popravdě, nevím, co to konkrétně dělá, nicméně, teďka to konečně vypadá dobře
(Update: CPU throtluje stále. Orthos je OK (no, on vytíží CPU na 100%, takže tady to asi není relevantní), starty - restarty Ok, ve Win i s desítkami spuštěných aplikací OK, ale jak kdy, občas ten CPU load prostě je.. Dám "Suspend ACPI.sys+0x.." a je to ve Win ok - akorát když vypínam PC, tak zatuhne při odhlašování. Ve hrách taky CPU vyletí přes 50% a po návratu do Win to tak zůstane ještě dlouhé minuty, sice se většinou samo zklidní, ale jak tomu zabránit? Nevim, co s tim.. Zkusim pátrat, jestli to není IRQ problém)

Odpověď s citací