Čau, dostala se mi do ruky od kámoše tahle deska Aopen AK73 Pro(A) chipset KT133A. Má na ni procesro 1200 Athlona 9*133 a 512 SDR paměti na 133MHz. Když spustím kompl - začne Dr.Voice (funkce tý desky) hlásit ze spíkru anglickou větu Your CPU has a problem. Jako že můj procesor má problém či co.... Nevíte proč mi to pořád říkáProcesor je ale přitom vpořádku.
Na desce je Jumper 21, kterým se přehazuje frekvence FSB desky 1. nastavení od 100-120Mhz a 2. nastavení od 121-160.
Jediný způsob jak se mi podaří počítač rozběhnou je přehození na 1. nastavení, to také hlásí několikrát chybu,ale když počítač po několikáté zapnu tak 5x počítač naběhne, sice na 100*9, ale naběhne. Druhým nastavením nikdy nenaběhne,ani snad po 30 vypnutí. Když pak přehodím jumper na to druhý nastavení ,už mi procesor jede správně 133*9. Poté PC funguje bez problémů. Problém znovu nastává, když na delší chvíli vypnu pc. Poté musím celý postup opakovat, otevřít bednu, přehodit jumper, několikrát restarovat, a znovu vrátit jumper...Deska má nahrátý i nejnovější bios. Nevíte co s tím, nesetkali jste se s tímhle problémem![]()