Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 78

Téma: ASUS Maximus Formula

Standardní ASUS Maximus Formula

Kdyby se nekdo zdejsi trapil s touhle deskou jako ja..cca. 1tyden nastavovani na stabilni OC...postnu lehke nastaveni biosu kterou pomohlo. Deska je mlsna na pameti a o ca. 0,1V overvoltuje ramkam. Biosy a stabilita byla lahudka, ale na 0901 a s temito nastavenimi je vse OK.

Extreme Tweaker
    Ai Overclock Tuner : Manual
    OC From CPU Level Up : AUTO
    CPU Ratio Control : Manual
    - Ratio CMOS Setting : 8
    FSB Frequency : 450
    FSB Strap to North Bridge : Auto
    PCI-E Frequency: 110
    DRAM Frequency: DDR2- 1081
    DRAM Command Rate : 2T
    DRAM Timing Control: Manual
    CAS# Latency : 5
    RAS# to CAS# Delay : 5
    RAS# Precharge : 5
    RAS# ActivateTime : 15
    RAS# to RAS# Delay : Auto
    Row Refresh Cycle Time : Auto
    Write Recovery Time : Auto
    Read to Precharge Time : Auto

Read to Write Delay (S/D) : Auto
    Write to Read Delay (S) : Auto
    Write to Read Delay (D) : Auto
    Read to Read Delay (S) : Auto
    Read to Read Delay (D) : Auto
    Write to Write Delay (S) : Auto
    Write to Write Delay (D) : Auto
    DRAM Static Read Control: Enabled /Auto
    Ai Clock Twister : Strong /Auto
    Transaction Booster : Disabled / AUto
    Relax: 0

CPU Voltage : 1.368 - 1.35 Real
    CPU PLL Voltage : 1.52 - 1.55 Real
    North Bridge Voltage : 1.49 for 1.55 Real
    DRAM Voltage : 2.10 - 2.22 Real
    FSB Termination Voltage : 1.33 - 1.38 Real
    South Bridge Voltage : 1.1 - 1.14 Real
    Loadline Calibration : Enabled
    CPU GTL Reference : Auto
    North Bridge GTL Reference : Auto
    DDR2 Channel A REF Voltage : DDR2_REF
    DDR2 Channel B REF Voltage : DDR2_REF
    DDR2 Controller REF Voltage : DDR2_REF
    SB 1.5V Voltage : 1.5 - 1.55 Real

NB LED Selection : NB Volt
    SB LED Selection : SB Volt
    CPU LED Selection : CPU VOlt
    Voltiminder LED :

CPU Spread Spectrum : Disabled
    PCIE Spread Spectrum : Disabled

Advanced CPU Configuration
    CPU Ratio Control : Manual
    - Ratio CMOS Setting : 8
    C1E Suppport : Disabled
    CPU TM Function : Disabled
    Vanderpool Technology : Disabled
    Execute Disable Bit : Enabled
    Max CPUID Value Limit : Disabled

USB Configuration
    USB Functions: Enabled
    Legacy USB Support : Disabled

sata mod IDE!!

Nikde sem se nedocetl, ze AHCI na X38 zlobi stejne jako na P965, ale jedine mod IDE je stabilni.

konfig - C2D6750+CORSAIR TWIN2X2048-8500C5D G

Deska ma jako ostatni ASUSY obcas problem s teplym restartem a zustava viset az do zmacknuti resetu na kompu pro post, ale i to zda se vyresil 0901 bios.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Standardní Re: ASUS Maximus Formula

prikladam opravdu lehky nahled vysledku....

na biosech tusim od 0602 nefunguje FSB strap na 333 takze najet na 3,4 pro takovy lehci overclock s maximem na pametech a nepouziti nizsiho nasobice to nebylo ok.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Mohl bys trosku rozvest ten problem s AHCI? Jak se to projevovalo? Jsem zvykly ho na svoji desce pouzivat a po upgradu bych chtel i nadale...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Wink Re: ASUS Maximus Formula

obecne, zapnuti AHCI od rekneme 420FSB zpusobuje nestabilitu a pady aplikaci, spatny zapis a cteni u disku!!, alespon na mem kusu desky a jevi se to naprosto podobne jako u P965, kdy desky taky pri pouziti AHCI nebyly na vyssich ferq.FSB vzorne stabilni nebo ani nenajizdely. Porovnani AHCI/IDE mod cetni, zapis odezva nejevi vykonostni propady - oboji je pri pouziti 320GB Seagatu SATAII shodne. Resume - Chybi potom NCQ+HOTplug kde ani jedno mne extra neomezuje. Nikde kde sem surfoval sem nenasel podobny problem, takze to muze byt pouze ojedinela vec me desky a disku atd.)))

Jinak Zillovi velke diky za to, ze sem toto mohl napostovat. Nebyt jeho konejsivych slov (ca.1hod.) valela by se MAXIMUS FORMULA v popelnici.))))))
    Naposledy upravil uberguru; 26.11.2007 v 13:09.

Vliv
    301

Jaj, tak to je pro me neprijemne zjisteni. U mych WDcek je AHCI a s nim zapojene NCQ jediny zpusob, jak vratit disku prepnuteho do silent modu v AAM zpatky ztraceny vykon.

A co se tyce te tel. podpory - kdyz se zeptas kohokoliv na IRCu, zjistis, ze ja funguji jako hromosvod, beta tester a Q&A oddeleni v jednom. Aneb co se muze podelat, to se MNE rozhodne podela. Takze ja mam v troubleshootingu cehokoliv takovy trenink, ktery si ani nedokaze vetsina lidi predstavit...

Co se tyce pameti a jejich voltaze...neni to spis chyba BIOSu? Taky mam 1066 Mhz pameti pri referencnim napeti 2.1V a kdyz je v BIOSU nastavim na onech 2.1V, ukazuje mi to jako tobe cca 2.2V. Kdyz nastavim 2V, ukazuje to 2.1V.

Vliv
    301

Citace Původně odeslal Crus Zobrazit příspěvek
    Co se tyce pameti a jejich voltaze...neni to spis chyba BIOSu? Taky mam 1066 Mhz pameti pri referencnim napeti 2.1V a kdyz je v BIOSU nastavim na onech 2.1V, ukazuje mi to jako tobe cca 2.2V. Kdyz nastavim 2V, ukazuje to 2.1V.
    Urcite to JE chyba BIOSu, kdyz se podivas na recenze, tak to tam taky zminuji. Ono to na druhou stranu neni zas tak uplne na skodu, nektere high-performance kity nesnasi dobre defaultni napeti a tohle jim muze pomoci...

Ano kdyz deska nesni 4GB Crucialu..ktery jsou asi na urcity overvolt haklive. To je potom dost draha svacinka. Jinak o tom overvoltu se obecne vi, ale ASUS pres ca. 5-6ty bios nedoladil na voltazich kromne od tusim 0802 vcoredrop nic.))))

tak jeden dost uzitecnej link pro vsechny odhodlance...

http://www.xtremesystems.org/forums/....php?p=2602760

jeste zkusim na poslednich biosech rozchodit AHCI nebo RAID mod a budu maximulusarne spokojen.

Ahoj
    Já se stouhle deskou trápím už měsíc už dokonce sem ji i reklamoval , paměti sem reklamoval... osud. Prosim te jakym programem testujes pameti? jestli je teda testujes??
    Moje sestava je: Maximus Formula SE
    8800GTS (640mb)
    E6850, pameti mam kingstony 2x 1Gb DDR2 1066 cl5 a pokazdym testu (memtestu) mi hodili chybu v biosu jsem jen nastavil frekvenci a dal nevim teprve se ucim ale nechci desku hazet hned do kose predem dik za odpoved

no memtestem sem je neprojizdel..ale udajne lze proverit pres asus ez flash + memtest. Jinak zkus pouzit to co pisu = pevne nastaveni voltaze DRAM na 2,14V.
    Merim potom celou stabilitu systemu orthosem, OCCT a 3D hrou...kdyz vse jede neni problem...ale je pravda, ze hyprexy se chytly velmi dobre dokonce v sandre hodily nejlepsi synth bench ca. 8800 ale stacilo jedno nepatrne rozhozeni nastaveni biosu a uz sem jel kupovat corsairy..deska zkousena i s AXE ram od transcendu...ty vydrzely stabilitu dele. Podstatne je naladit voltaze ...zhruba dle toho co sem vyse napostoval.

na poslednim biosu 0903 se mi dost osvedcilo zhruba toto nastaveni... http://www.xtremesystems.org/forums/...postcount=2704

pameti klidne nech na auto..jen voltaze zkus nastavit takto. Jinak pametem muzes nastavit 5-5-5-15 nebo 18 , speed1066. Zkus pouzit jen jeden modul a mam pocit ze u nektereho biosu jely lepe bile sloty. Vic muzes nastudovat samozrejme ze 150strankoveho threadu na XS...taky mi to trvalo 14dni.))))
    Naposledy upravil uberguru; 06.12.2007 v 22:11.

pro Dr.Zillvara mam mozna dobrou zpravu ohledne AHCI/RAID..nechci to zakriknout, ale RAID mod jede na 450FSB prima s biosem 0903....kdybych dlouho nepostoval, budes vedet, ze opak je pravdou.

Thumbs up Re: ASUS Maximus Formula

Dík za info. Samozrejme jsem skusil nastaveni jak popisujes a na memtest jsem se vykaslal testoval jsem 3dmarkem06 a dve hry nfs prostreet na plny detail, crysis na plno vse slape super mam radost mas nejaky spesl chlazeni na procesoru protoze podle toho nastaveni to zvysi brutalne vykon procesoru ale je fakt ze boxchladic asi zatim staci doufam ale dekuji

tak jestli ti to aspon trosku bezi..tak mam radost, ze se s tim nemorim jen sam, ale nekomu to pomuze....chlazeni nemam box, ale rok stary noctua ?xx? asi tak, teploty jsou od 32°C idle do 58-62°C load(dle ruznych nastaveni voltaze co sem zkousel.. takze to neni tak hrozne

- na boxu bys mohl s prehledem davat 3,2G pri 1,325V napr.

na poslednim biosu 0903 se zda, ze funguje i C1E+TM+Ex.Di.bit...vcetne EISTU pri fsb 450 coz dohromady s funkcnim RAID modem..se muze zdat jako pouzitelnej slusne taktlej kompik.)))

Member Avatar uživatele Tanya
    Věk
    37
    Vliv
    252

uberguru - Ty mas zapnuty EIST pri FSB 450? cize ked ho nemas v zatazi Ti ide na 6x450=2700? pri akom napati? alebo aky je tam najnizsi nasobic?
    I am so good!
    FujitsuSiemes Amilo Pi1505 | T1350 | 1536MB RAM | 80GB HDD | 15.4" 1280x800 | WinXP MC

Vliv
    301

Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
    pro Dr.Zillvara mam mozna dobrou zpravu ohledne AHCI/RAID..nechci to zakriknout, ale RAID mod jede na 450FSB prima s biosem 0903....kdybych dlouho nepostoval, budes vedet, ze opak je pravdou.
    Ajajaj, tak to vypada velmi nadejne.

Mohl bys mi jeste prosim vyzkouset, jestli ti funguje S3, neboli Suspend-to-RAM? Muj stavajici Gigabyte se proste nehodla z uspani uz probrat a ja bych zrovna tuhle funkci rad vyuzival...

Vcore-1,34real 6-8 natvrdo nastaveno v biosu(i bez zmen voltaze pomaha teplote procaku). Ovsem po tom co to tyden bezi a nekam to napisu zakonite nastanou problemy.

S3 nevim...nikdy sem nepouzival spanek..takze mam li skoncit v ustavu..musim to chvilku promyslet...((((

Zdravim,

Moje PC: ASUS maximus formula, Intel E6850, 2GB DDR2 1066Mhz - kingston. Potrebujem trosku poradit v taktovani, kedze doteraz som mal iba Gigabyte MB. Moja predstava je CPU taktnut z 3Ghz na cca 3.5Ghz. Frekvencia pamati aby bola 1066 +-. Moze mi to niekto napisat ako nato? najlepsie takym sposobom ako je uvedene v prvom prispevku.

Proste ide mi hlavne o voltage. Na GA som nechaval skoro vsetko auto. Tuto to tak nefunguje...

Vdaka
    Naposledy upravil Vendo; 12.12.2007 v 15:17.

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Vendo Zobrazit příspěvek
    Zdravim,

Moje PC: ASUS maximus formula, Intel E6850, 2GB DDR2 1066Mhz - kingston. Potrebujem trosku poradit v taktovani, kedze doteraz som mal iba Gigabyte MB. Moja predstava je CPU taktnut z 3Ghz na cca 3.5Ghz. Frekvencia pamati aby bola 1066 +-. Moze mi to niekto napisat ako nato? najlepsie takym sposobom ako je uvedene v prvom prispevku.

Proste ide mi hlavne o voltage. Na GA som nechaval skoro vsetko auto. Tuto to tak nefunguje...

Vdaka
    no je to jednoduchy
    proste si musis precist jak se taktuje a pak si to zhruba nastavit na ty hodnoty, co uz jsou tu psany
    na tve sestave to muze jet lepe, ale i hure

presny nastaveni ti nikdo nerekne, musis vyzkouset sam

Asus ti pri vysokych hodnotach napeti zmeni barvu v biosu
    pak bude ciste zalezet na tobe, jestli to tak nechas a jestli to uchladis
    obecne plati, ze pokud nechces nejlepsi OC, tak se na cerveny hodnoty nikdy nedostanes
    taky je klidne mozny, ze driv nez na strop desky, tak narazis na strop u RAMek nebo CPU
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Zdravím
    Dostavěl jsem si nový comp, nahodil win. a nahrál nový bios 0907 (původní byl 0505) no teď si chci zkusit trochu přetaktovat a zjistil jsem že když v biosu přepnu
    Ai Overlock Tuner -na manual tak se mi nahoru napíše
    You can OC based on "OC From CPU/Memory Level Up"
    a nejsem schopen nastavit násobič (CPU Ratio Setting)
    nejsem si 100% jistý ale mám dojem že v předchozí verzi biosu se tam tohle neobjevovalo, no zkoušel jsem měnit nastavení všude možně a už nevím co udělat abych mohl násobič nastavit.
    kdyby se našla nějaká dobrá duše co tomu rozumí a řekla mi co dělám blbě, byl bych neskonale vděčný

Nahral jsem nejnovejsi BIOS v0907 kterej ma mit 'Finetune CPU temperature detection algorithm'. Ovsem nejak to nefunguje, pac mi to ukazuje teplotu CPU 18-20 stupnu coz povazuju za nesmysl. S 0903 jsem mel 30-35 v idle. Ma nekdo obdobnou zkusenost?

taky mi to ukazuje nesmysly teplota v zatížení se vyšplhá na max. 17st. v klidu se pohybuje kolem 12st.
    teplotní čidlo které jsem dal co nejblíž proc. ukazuje teploty v klidu 32-35st. a v zatížení 40-42st.
    původní verze biosu (0505) ukazovala ty teploty o hodně blíž realu (teda můj dojem)

Member
    Věk
    46
    Vliv
    264

Jedná sa mi o dosku ASUS Maximus formula bez SE

potreboval by som poradiť ,bude problem zapojiť na tejto doske 8-pin konektor na CPU pomocou tohto zdroja :

http://www.tichepc.sk/produkt/Tagan-TG480-U15-962.html

píšu :

1x 20/24 pin ATX
    8x Molex 4pin konektor
    2x Floppy 4pin konektor
    4x 15 pinový (2 SATA)
    2x PCI-Express 6 pinový konektor
    1x EPS 12V+12V konektor (2x4pin) - čo ak tam napchám tyto dva konektory?

na doske je vedla toho 8-pin napísané EATX12V
    Naposledy upravil shotocan; 04.01.2008 v 22:45.
    E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula Bios 0907,Corsair 2x1GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit 5-5-5-15 (TWIN2X2048-8500C5D),
    Gigabite GTX260 216SP 896MB , Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+WD 500Gb S-ATA2, Tagan TG480W-U15, LCD 22" HP w2207h
    Benchmarky 3Dmark01-????b, 3Dmark03-????b, 3Dmark05-25 129b, 3Dmark06-15 604 b

ano, tie dva ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  2. Konverze TEAC DV-W50D ci ASUS 0402P/D na PIONEERa
    Založil Carlos v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.12.2003, 19:15
  3. ASUS A7N8X - tipy, problémy
    Založil poussin v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 29.01.2003, 08:19
  4. Nové biosy pro Asus desky