Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Opteron 165, teplota leti strasne nahoru!

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Standardní Opteron 165, teplota leti strasne nahoru!

Zdravim,
    mam Opterona 165 do sk 939 s nasledujicim problemem:
    ve Win je teplota obou jader cca 33-36stupinku, ale jakmile CPU zatizim tak okamzite vyleti nahoru, pr: Prime 95 teplota za 20s je na obou jadrech kolem 60stupnu
    Mam ne nem momentalne Box od AMD (takovej ten lepsi s heat-pipe) pak na nej dam Ninju, ale bohuzel jsem pro....l ramecek na sk 939, takze ho tam soupnu az ho sezenu.
    Jinak ten Box je na sahnuti temer studenej, takze se chci zeptat jestli je tu ta moznost, ze spatne doleha IHS na jadro
    To si myslim ja. Pokud je to tak jak si myslim, pomuze kdyz ho sundam? (urcite ano )
    Nebo je CPU v ....?
    Popripade, ma nekdo jiny nazor v cem by mohl byt problem??
    CPU bezi na def. frekvenci i napeti.
    Takhle jsem to dnes koupil spolecne s MB a DDR (VELMI vyhodne) puvodni majitel mel s CPU ten samy problem.
    Predem diky za nejake rady, napady, postrehy......

//mereno Core Tempem, Everestem...
    MB: Asus A8N-E, BIOS 1013 - posledni co je na ASUSU
    Naposledy upravil cody1; 29.11.2007 v 22:01. Důvod: doplneno

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Standardní Re: Opteron 165, teplota leti strasne nahoru!

Tak to neni nic hrozneho. Pokud je to stabilni, tak bych se pouze ujistil, ze dobre sedi chladak, ze je tam pasta a neresil bych to. Je to preci jenom teplota primo v jadra a prijde mi celkem primerena.

edit: jinak sundani IHS samozrejme pomuze. Teplotu snizi pomerne vyrazne ale OC nijak zvlast nepomuze.
    Dalsi moznosti je, ze cidlo ukazuje spatne teploty.
    Naposledy upravil NeMeM9aA; 29.11.2007 v 21:55.

Vliv
    227

Jinak o zvysovani OC mi nejde (chodi dost vysoko i na def. napeti) pri 2700MHz je teplota ve Win cca 35-40 , ale jakmile zacne CPU pracovat, tak to leti nahoru!! Chladic na omak je stale chladny.

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    jinak sundani IHS samozrejme pomuze. Teplotu snizi pomerne vyrazne
    Dalsi moznosti je, ze cidlo ukazuje spatne teploty.
    Takze bys ho sundal??
    Neni divne , ze teplota vyleti i v everestu (ten bere teplotu z cidla na MB??)
    Takze by muselo byt spatne cidlo jak v CPU i na MB
    Naposledy upravil cody1; 29.11.2007 v 22:45.

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    228

No, pokud je po záruce, tak sundání IHS ničemu neublíží, řekl bych, že spíš prospěje...v případě zájmu mám pěkný video se sundaváním IHS z Opteronu
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Jinak o zvysovani OC mi nejde (chodi dost vysoko i na def. napeti) pri 2700MHz je teplota ve Win cca 35-40 , ale jakmile zacne CPU pracovat, tak to leti nahoru!! Chladic na omak je stale chladny.

Takze bys ho sundal??
    Neni divne , ze teplota vyleti i v everestu (ten bere teplotu z cidla na MB??)
    Takze by muselo byt spatne cidlo jak v CPU i na MB
    To ze to leti nahoru je v poradku. Otazka kde se to zastavi. Kolik stupnu je pri tom OC na 2700Mhz?

Jinak ja jsem ze sve x2 3800+ sundal IHS v podstate ihned (tehdy me stal tusim neco kolem 8kkc) ale to spis z principu, nez ze by me to nejak pomohlo

Vliv
    227

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    To ze to leti nahoru je v poradku. Otazka kde se to zastavi. Kolik stupnu je pri tom OC na 2700Mhz?
    Nemam silu na to cekat kde se to zastavi
    jak je tam 65 tak to stopuju, ale tech 65 (pri OC) je tam v mziku (do 10s)
    chladic stale na dotek studeny (pze se taky nastaci prohrat za tech par sekund)
    TCaseMax je 57

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek
    No, pokud je po záruce, tak sundání IHS ničemu neublíží, řekl bych, že spíš prospěje...v případě zájmu mám pěkný video se sundaváním IHS z Opteronu
    V zaruce je, ale kupovan na firmu a v TSB, takze bych stejne s uplatnenim nepochodil. takze jakokdyby nebyl.

// IHS je dole,
    nasel jsem doma tohoto zalmana:http://www.czechcomputer.cz/product_...B0026BA7C.html
    tak jsem ho pouzil, teploty pri 2700MHz cca32/cca60 takze si myslim, ze je po problemu.
    Az budu mit ten ramecek a budu moci pouzit NINJU tak pujdou teploty urcite jeste dolu.
    NeMeM9aA diky za podporu, ze IHS musi dolu

//dnes uz opravdu posledni edit
    jeste me napadlo jestli opravdu nemuzou byt ty cidla nejaky zmateny??
    Protoze i kdyz je teploty kolem 50stupnu, tak je ten zalman skoro ledovej.
    Nemuze to byt tim , ze byly skoro vsude zbytky tepl. pasty?? Mezi pinama i na a v socketu (jak se tam dostala to se me neptejte)
    Naposledy upravil cody1; 30.11.2007 v 01:33. Důvod: ??

...ale tech 65 (pri OC) je tam v mziku (do 10s)
    chladic stale na dotek studeny (pze se taky nastaci prohrat za tech par sekund)
    TCaseMax je 57

// IHS je dole,
    //dnes uz opravdu posledni edit
    jeste me napadlo jestli opravdu nemuzou byt ty cidla nejaky zmateny??
    Protoze i kdyz je teploty kolem 50stupnu, tak je ten zalman skoro ledovej.
    Nemuze to byt tim , ze byly skoro vsude zbytky tepl. pasty?? Mezi pinama i na a v socketu (jak se tam dostala to se me neptejte)
    Podle me to, ze se chladic neohriva a jadro jo ukazuje, ze je neco sakra spatne. Ja mam X2 3800+ a muj freezer se ohriva okamzite, je vlastnost heatpipe, ze vedou teplo qrewsky rychle, takze pokud byl chladic studeny a pod tim se to peklo 65°C, tak bud:
    - chladic je mizernej, ma vadnou heatpipe.. co zakladna, da se na ni sahnout? je tepla?
    - mezi zakladnou a procesorem je prilis pasty, kdyz ji mas kolem, tak to nemuze mit vliv. jestli jsou tim opatlany piny, tak bych se bud zajimal o elektricky vlastnosti ty pasty nebo bych se ji snazil dostat pryc
    - pritlak chladice je maly, zakladna nedoleha na proc
    - IHS, coz evidentne pomohlo
    edit: Moje cidlo obcas zahlasi 204°C a pak se vrati do normalu 40-50..ale je to jen skokove
    Naposledy upravil weepy; 30.11.2007 v 15:27.
    Core 2 Duo E8500[Scythe Ninja] | Gigabyte G33-DS3R[] | A Data 4GB Dual | Sapphire HD 3870[heatpipe] | Seasonic S12 430W | 20.1" S-IPS IBM L200p LCD | 198 Lightsmark 2007, 28414 3DMark03 @ 1024x768 | 7414 3DMark06 @ 1280x1024
    lenovo X41t [ Pentium M 1.6 | 2GB Kingston 4-3-3-9 | 16GB SSD | GMA 900 128MB | 12" IPS tablet LCD ]
    "I've got heatpipe here, I've got heatpipe there, 'n I've got heatpipe everywhere..."

Vliv
    228

...
    Tak počkej na tu Ninju, on ten Zalman takhle od pohledu nevypadá, že by měl hodně velkou kapacitu. Pak ono se to nezdá, ale single-core taky dost topí Až bude, zatiž to a mrkni se až po ustálení teplot.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Vliv
    227

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek
    Tak počkej na tu Ninju, on ten Zalman takhle od pohledu nevypadá, že by měl hodně velkou kapacitu. Pak ono se to nezdá, ale single-core taky dost topí Až bude, zatiž to a mrkni se až po ustálení teplot.
    Az tam dam Ninju tak budu mit asi problem s pritlakem, pze IHS ma cca 3mm ty mi tam budou chybet
    No uvidim az sezenu ten ramecek.

Vliv
    228

Az tam dam Ninju tak budu mit asi problem s pritlakem, pze IHS ma cca 3mm ty mi tam budou chybet
    No uvidim az sezenu ten ramecek.
    To uchycení je nějak přes dvě spony po stranách, ne...? Zkusil bych je něčím kovovým podložit v bodě, kde mají na chladič přítlak, tím by se to mohlo snížit...co ty na to...?

neviem sice ako presne sa nahadzuje Ninja, ale ja mam Noctua NH-U12, a problem nedoliehania kvoli "chybajucemu" IHS som vyriesil jednoducho tak, ze som dal medzi pritlacne pruziny a zakladnu chladica 3 podlozky (nevodive podobne tym co idu pod srubky od dosky-kupil som v zeleziarstve) na kazdu stranu..
    PC: GA-Z68X-UD3P + i7-2600K + 4x4GB G.Skill 1333CL7 + 8800GT + Audigy2 ZS + Intel 520 120GB R.0 / Seagate 750GB R.1 + Seasonic X660 + Fractal R3 + Phobya 480 + 4xNoctua P12, EK Supreme HF+, ACool VPP655 + XSPC Tank
    NB: DELL XPS M1330 [T7500,4GB RAM,Intel 320 160GB,8400M-GS] + Double Copper Mod, Seven x86+PAE patch

Vliv
    228

Citace Původně odeslal lepermessiah Zobrazit příspěvek
    ...
    To je ono co sem řekl

Mě ty teploty nepřijdou nijak brutální. Mám Opterona 165@2574mhz s AC Freezerem a po pár sekundách v Prime nebo Orthosu je teplota na 52 a vyšplhá se až na 57 na jednom z jader, takže s box chladičem mi ty teploty přijdou vcelku reálný. Jinak v idle mám tak kolem 37.Nedělal bych z toho žádnou vědu

Senior Member
    Vliv
    271

Citace Původně odeslal Houmer56 Zobrazit příspěvek
    Mě ty teploty nepřijdou nijak brutální. Mám Opterona 165@2574mhz s AC Freezerem a po pár sekundách v Prime nebo Orthosu je teplota na 52 a vyšplhá se až na 57 na jednom z jader, takže s box chladičem mi ty teploty přijdou vcelku reálný. Jinak v idle mám tak kolem 37.Nedělal bych z toho žádnou vědu
    Přesně tak. Pokud je chladič jen vlažnej a vím, že dobře sedí tak jsem taky vlažnej a neřeším to. Podle mě máš jen vadný čidlo a tímdle vším si jen koplikuješ život.
    IBM ThinkPad T40

Vliv
    227

Citace Původně odeslal Houmer56 Zobrazit příspěvek
    ....
    Citace Původně odeslal Ištván Zobrazit příspěvek
    ...
    Uz tri tydny to neresim
    Ale povazuji za slusnost odpovedet na Vase rady.
    CPU je uz davno u deti v Casu (nechal jsem na nem nakonec toho Zalmana).
    Provozuji ho na 2,5GHz pri 1,25V. Teploty jsou cca 35 stupinku pri normalni praci ve Win. a cca 58 stupinku pri 100% zatezi, mereno CoreTempem. Takze teplota CPU je pri 100% zatezi do 50st. TCasemax je 57st takze je vse OK.

Senior Member
    Vliv
    271

Tak to je pohoda, tak ať ještě dlouho slouží a neni mu moc horko
    IBM ThinkPad T40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. opteron 165 nebo 170?
    Založil Ssnake v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 30.06.2007, 20:32

Pravidla přispívání