Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Přerušení můstků el.proudem

Standardní Přerušení můstků el.proudem

Zdarec
    někde sem tu četl že můstky na procáku jdou přerušit el.proudem - např z baterky telefona a tak. Zajímalo by mě, jestli se ten procák nemože při tomdle ňákým způsobem poškodit. Přece jen má napájení ňákých 1.6V či trochu víc ale když tam prdnu třeba 8V .... Neshoří to ?

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    333

Standardní

No myslim si ze nie...aspo co som cital ten dlhy thread...pozri sa mal by byt niekde dole...je to trosku starsi thread tak pohladaj.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Když chceš přepálit ty určité můstky a netřepou se ti ruce, tak zkratový proud projde jen tím můstkem, nikde jinde. Tam je uzavřený okruh, takže nic jiného neodpálíš.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Při tom zkratu je to jasné, než se přepálí můstek tak to jde do zkratu ale jak shoří, proud musí jít i do procáku tj. jeden vývod můstku +, druhý vývod - a kam to jde

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Nevím, jestli jde nějaký do procáku, každopádně jde na PINy, takže i Kdyby jeden do procáku šel(jako že nejde), pořád tam nemáš okruh. Protože přepálení můstku neinformuje procák ale desku.

Standardní

2 Millisx

Nepamätám si to už iste, ale keď som mostík prepálil, aj tak zostal odpor medzi dvomi bodmi cca 1,5-4,5kOhmu, takže kontakt asi musí viesť aj inde ako len na pin. Ale aj tak sa procáku nič nestalo a napätie som mal cca 6-8V.
    ABIT KV7 (bios 17), Mobile Athlon (IQYHA) XP-M 2600+ @ 2355MHz pri 1.65V (11.5x204.8 ), Zalman CNPS7000B-Cu,
    2x512MB PQI DDR-400, Hitachi 120GB HDS722512VLSA80, ... (viac na http://web.naex.sk/mrba )

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

No nevím, ale ten odpor by měl být v řádu megaohmů. Asi si to moc dokonale nepřepálil. 4k5ohm není moc. A mělo to efekt??

Member
    Vliv
    279

Standardní

Fajn, takze ja jsem mustek proudem prepaloval. Udelal jsem to pomoci stareho ATX zdroje co uz mam jen tak na hrani, pouzil jsem vystup +3,3V ten uz ma dostatecnou amperaz, aby ten mustek preslehl. O vhodnosti tohoto napeti by se dalo polemizovat, protoze na I/O operace se pouziva pouze 2,5V nicmene procak prezil. To ze tam nameris nejake kiloohmy bude tim, ze oba konce toho mustku jsou opravdu pripojene do vnitrnku procaku (vyjimkou jsou pouze mustky L1 na thunderbirdech a palominech, tam jeden konec jde opravdu ven na pin). Pokud by tomu tak nebylo, ceho byste asi tak prepalenim dosahli Myslete hlavou krucinal.
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Hele, klid, nevztekej se, jsme vděčni za tvůj názor, a tohle fórum je o názorech a pomoci. Takže klid

Ale stejně si myslím, že nemáš tak docela pravdu, jukni sem
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=10437, případně do FAQ

Member
    Vliv
    279

Standardní

Neboj ja se nevztekam, ale kdyz si tenhle thread prohlednes, tak zjistis, ze uz si tu splodil 4 prispevky (nazory), co mu moc nepomuzou. Tak se nad tim zkus zamyslet - mene je nekdy vice.

Tak jsem se tam koukl, je tam i neco o prepalovani mustku proudem hura.
    Jinak s tebou souhlasim, ze procak sdeluje samozrejme desce svuj nasobic (z konfigurace mustku) a uz zalazi jen na ni, jestli to ignoruje a vnuti mu jiny (teda pokud je procak odemcen). Ovsem sam si sve nastaveni take dokaze uvedomit, proto jim to nechtelo najet kdyz prepalili pravy L3 na tom thoroughbredu, prestoze se tim dostali do premapovane sady, bohuzel tim vsak nastavili nasobic ktery neexistuje.
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

1. Můj první příspěvek reagoval na otázku, jestli něco neodpálí, reakce byla přímá, že ne. Takže proč by mu to nepomohlo.
    2. Druhý příspěvek se týkal prakticky tohotéž s mírnou spekulací
    3. Třetí příspěvek byla spíš otázka, jestli tím něčeho dosáhl
    a čtvrtý už reagoval na tebe se snahou ať si něco přečteš a pochytíš. Takže o co de??
    BTW
    Když si vezmeš non OC friendly desku, která neumožňuje měnit násobič, znamená to, že můstky informujou desku o násobiči a ta do něj pouští hertze, pokud to deska umožňuje, taky násobič ovládá ona. Takže nevidím důvod, proč by měly zrovna můstky týkající se násobiče vést do procu. Snad je to srozumitelné.

EDIT:
    uz si tu splodil 4 prispevky (nazory), co mu moc nepomuzou.
    Proč myslíš, že se to jmenuje diskusní fórum

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Nee, on(proc) si to neuvědomil, oni se právě dostali do přemapované sady, což chtěli, ale násobič, který měli oni nemá v přemapované sadě ekvivalent, proto jim to nenajelo. Takže přepálili další, aby jako defaultní násobič nastavili nižší, který ekvivalent má.

No, a teď jsme se dostali do debaty o věcech, na které on se vůbec neptal, takže mu asi moc nepomůžou. Takže když už jsme u toho, tak se ty nejdřív zamysli, než něco napíšeš.
    Citace Původně odeslal vendiik
    Neboj ja se nevztekam, ale kdyz si tenhle thread prohlednes, tak zjistis, ze uz si tu splodil 4 prispevky (nazory), co mu moc nepomuzou. Tak se nad tim zkus zamyslet - mene je nekdy vice.
    Nic ve zlým, takže se nebudeme hádat a Ahoj.

Member
    Vliv
    279

Standardní

Ok, klidek svoji prudkou reakci predtim beru zpet nemam ted dobry dny, taky se nechci hadat.

Ale podle me zustava otazka na kterou se ptal, jestli to vede do jadra a muze ho tak poskodit?

Ale kdyz je to teda diskuzni forum, tak diskutujme, prohlidnete si nasledujici obrazek mustku duronu (je ze stranky http://www.overclocking.cz/duron_locked2.html) :

Az do dneska jsem se domnival i na zaklade promereni digitalem, ze ty vodice co odchazeji na hore z obrazku ven, jsou jednak pripojene na spodky mustku L1 a jednak jdou do jadra a urci multiplikator. Vrsky mustku L1 jsou pripojene na piny. Takze pokud jsou L1 spojene, tak deska dokaze zmenit nasobic tak, ze tam pres L1 napere stavu primo a prekona tak napajeni pres odpory 1K na tom obrazku prichazejici zespoda.
    Ovsem pokud to do jadra vubec nejde, tak na co by ti pak bylo dobre spojovat L1? Pokud mi tohle nekdo vysvetli budu rad, protoze koukam ze uz v tom sam zacinam mit chaos, doufam ze sem to napsal srozumitelny.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Proč by to mělo jít do jádra. Jádro si neurčí, na kolik MHz pojede, určí mu to deska(pomocí můstků). Viděl bych to takhle. Budu vycházet ze schématka, které jsi nahodil. Od spodu je přiveden potenciál 2V a GND. Jsou přivedeny na jednu řadu PINů můstku(polovička na 2V, polovička na GND). Z druhé řady PINů můstku jsou vyvedeny určitou kombinací jen 4 výstupy(FID-jestli se nepletu) Výstup z těchto 4 PINů je přiveden do desky.. Když jsou některé můstky přepálené(LOG1), nebo spojené(LOG0)+ funkce AND, protože se dívám že na výstupu můstků jsou ještě někde přivedeny LOG1 a LOG0 bez ohledu na můstky., vznikne kombinace právě na těch 4 výstupech(např. 1001, znamená třeba 6,5x). Podle toho deska určí násobič a jedná. Takže pořád nevidím důvod, proč by měly být nějaké výsledky vedené do jádra. Snad je to správně, dvojkovou soustavu mě učili ve druháku

Shrnul bych to asi takhle. Od někud je přiveden potenciál a GND(jedno odkud). Následuje série můstků(propojení) a výstup jsou ony 4 PINy.

Member
    Vliv
    279

Standardní

Jo i ne, protoze ty vyvody zezhora z toho obrazku na ty piny sice jdou, ale jeste napred prochazi skrz mustky L1! To jsem si jist na 99,9%. Takze podle me pokud jsou L1 rozpojene, tak to na ty piny vubec nedorazi a touto cestou se to deska nedozvi.

Bohuzel to ted nemuzu promerit, abych to vedel jiste a jeste ke vsemu jedu na tyden pryc, takze tohle je nadlouho muj posledni prispevek.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Dost dobře nechápu, co si tím chtěl říct, ale když jsou rozpojené, do desky dorazí LOG0. Bavíme se vůbec o tomtéž?? Ten výsledek záleží právě na těch kombinacích LOG 1 a 0.

Member
    Vliv
    279

Standardní

Jasne LOG 0 a 1 nastavujes pomoci mustku L3 a L4 (teda na thunderbirdech at jsme presni) a L1 zprostredkovava nejake spojeni s deskou a ja ted resim jak to je, protoze se v tom skryva i odpoved na otazku jestli to z mustku co nastavuji nasobic jde do jadra procaku nebo do desky.
    Mejte se odchazim.

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    No nevím, ale ten odpor by měl být v řádu megaohmů. Asi si to moc dokonale nepřepálil. 4k5ohm není moc. A mělo to efekt??
    S tým odporom si nie som úplne istý, len si pamätám, že vtedy ma to veľmi prekvapilo, lebo som tiež očakával odpor väčší ako megaohmy a boli tam kiloohmy (merané multimetrom), čo ma dosť vyľakalo a ukludnil som sa až keď procák v kompe nabehol. Tiež som chcel pôvodne použiť len 1.5V, ale to mi na prepálenie nestačilo. Efekt to malo, používam 19x, viď môj profil.
    ABIT KV7 (bios 17), Mobile Athlon (IQYHA) XP-M 2600+ @ 2355MHz pri 1.65V (11.5x204.8 ), Zalman CNPS7000B-Cu,
    2x512MB PQI DDR-400, Hitachi 120GB HDS722512VLSA80, ... (viac na http://web.naex.sk/mrba )

Standardní

Proč by to mělo jít do jádra. Jádro si neurčí, na kolik MHz pojede, určí mu to deska(pomocí můstků). Viděl bych to takhle. Budu vycházet ze schématka, které jsi nahodil. Od spodu je přiveden potenciál 2V a GND. Jsou přivedeny na jednu řadu PINů můstku(polovička na 2V, polovička na GND). Z druhé řady PINů můstku jsou vyvedeny určitou kombinací jen 4 výstupy(FID-jestli se nepletu) Výstup z těchto 4 PINů je přiveden do desky.. Když jsou některé můstky přepálené(LOG1), nebo spojené(LOG0)+ funkce AND, protože se dívám že na výstupu můstků jsou ještě někde přivedeny LOG1 a LOG0 bez ohledu na můstky., vznikne kombinace právě na těch 4 výstupech(např. 1001, znamená třeba 6,5x). Podle toho deska určí násobič a jedná. Takže pořád nevidím důvod, proč by měly být nějaké výsledky vedené do jádra. Snad je to správně, dvojkovou soustavu mě učili ve druháku

Shrnul bych to asi takhle. Od někud je přiveden potenciál a GND(jedno odkud). Následuje série můstků(propojení) a výstup jsou ony 4 PINy.
    např. 1001, znamená třeba 6,5x).
    No nevím , možná že máš pravdu a já se mýlím, protože si myslím že to je 4,5.
    První číslo je 0,5 druhé je 1 třetí 2 ,čtvrté 4 , páté 8
    Pašák erda.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal eraser

např. 1001, znamená třeba 6,5x).
    No nevím , možná že máš pravdu a já se mýlím, protože si myslím že to je 4,5.
    První číslo je 0,5 druhé je 1 třetí 2 ,čtvrté 4 , páté 8

To je geniální, jak jsi mě chytnul za slovo . Je tam napsáno třeba , což znamená příklad, a že jsem to prostě neměl důvod počítat, protože to byl jen příklad , a thread byl o něčem jiném, né o převodech do/z dvojkové sestavy!
    Takže ti děkuji za tvůj duchaplný příspěvek!
    Kdybys napsal aspoň něco k věci!!

EDIT:
    A že tam byl nějaký odpor, když se podíváš na to schémátko, tak defacto to všechno je přemostěné přes ty odpůrky bez ohledu na můstky, takže to bude tím.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. přerušení tisku při bookletu a tim i ztrata zbytku....
    Založil chinook v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 16.11.2005, 00:37
  2. prehled mustku na TBredech
    Založil gregorius v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 29.05.2003, 22:33
  3. Kdo v Ostravě pomůže s vypálením můstků na TBredovi?
    Založil Rado v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.04.2003, 13:22
  4. Thoroughbred - máte spojenou sadu čtyř levých můstků L3 ?
    Založil Eagle v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 28.12.2002, 10:50
  5. Jde pomocí můstků nastavit určitý násobič ?
    Založil Staňour v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 24.12.2002, 15:14

Pravidla přispívání