Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Jak opravit Windows XP po chybě aplikace?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jak opravit Windows XP po chybě aplikace?

To: JonnZ-obnovu systému mám na Xpách vyplou, protože v případě infiltrace viru by to mohla být pro ně moc šikovná schovka a taky když jsem ji kdysi párkrát potřeboval, tak napáchala víc škody, než užitku.

To: peta303-to všechno jsem už udělal, ale stejně to nepomohlo.

EDIT:
    Tak už jsem tomu trápení udělal krátký konec. Vzal jsem záložní starý HDD, nainstaloval jsem na něj čistou instalaci Win XP s Acronis True Image (ATI), odpojil HDD s Vistama a obnovil jsem obraz disku s Windows XP ze zálohy (další HDD-zálohy). A šlape to zas jak hodinky.

P.S: Ptáte se, proč jsem tohle neudělal přímo z Windows Vista, kde mám taky ATI nainstalovaný? .….No protože to z nějakého důvodu nefungovalo.
    Nebo proč jsem nepoužil v konzoli pro zotavení FIXBOOT, nebo FIXMBR? Protože kdybych obnovil boot sektor, nebo MBR toho disku s Xpéčkama „čistým“ Xpéčkovým záznamem, tak už bych s největší pravděpodobností nespustil Visty na druhém disku.
    Zatím to dost nechápu, ale vypadá to, že boot sektor Win XP si Visty „upravily“ a používají ho pro zavedení sama sebe. Utvrzuje mně v tom i to, že když odpojím všechny HDD a nechám tam jen ten s Vistama, tak na začátku boot. sekvence mi to napíše NTLDR NENALEZEN a naopak, když tam mám jenom disk s XP, tak se zobrazuje i obrazovka pro volbu, který OS chci spustit.
    Jestli někdo ví a vysvětlí mi přesně, jak to funguje, budu moc rád. A díky všem za snahu pomoct.
    Naposledy upravil fanynek; 25.11.2007 v 14:52.
    CPU:Core 2 Duo 8400 3,0GHz@4,0GHz+Noctua NH-U12F|MB:GigaByte EP35-DS4 rev.2.1 F3|RAM:Corsair 4096MB DDR II 800MHz CL4 TWIN2X4096-6400C4DHX|VGA:Inno3D GeForce 8800GTS 512MB 815/2005/2036MHz, PCI-E+Accelero S1 rev.2|HDD:2xSeagate Barracuda 7200.10 320GB SATA/300+Hitachi Deskstar T7K500GB SATA/300|DVD-RAM:LITE-ON SH-16A7S SATA|ZDROJ:Fortron Blue Storm II 500W|CASE:Thermaltake Swing|LCD: ViewSonic LCD 19" VX922 silverblack| LOGITECH Cordless Desktop LX710 Laser CZ

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s Windows XP pro? pri spusteni windows zhasne obrazovka
    Založil skorec1 v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 24.02.2007, 14:38
  2. DirectX 9.0c Redistributable (December 2006)
    Založil Masster v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.12.2006, 17:32
  3. Balík všech UPDATE pro Windows XP ???
    Založil Gordon v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 18.01.2004, 17:47
  4. Windows XP startovani
    Založil Sepuca v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 28.10.2002, 09:55

Pravidla přispívání