Torrenty generujou spousty tcp spojení což routery se slabšíma cpu těžko rozdejchávaj, nastav v tom utorentu nižší číslo pro max connections a max halfopen connections.
Torrenty generujou spousty tcp spojení což routery se slabšíma cpu těžko rozdejchávaj, nastav v tom utorentu nižší číslo pro max connections a max halfopen connections.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
to mi je jasne.. tie tcp spojenia vidim.. je ich tam zhruba 50-200 ale na druhej strane ked obmedzim spojenia tak to stahovanie takmer vobec nejde... preto som chcel vediet ci existuje nejake solidnejsie riesenie... v tom routri sice je QoS nastavenie ale to nema ziaden efekt.
..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-
To je opravdu zvlastni, o jake rychlosti pri stahovani/uploadovani se jedna? Je to skutecne problem toho routeru? - nemuze byt na vine napr. sirka pasma tve linky? Casto pomaha nastavit v torrent-klientu upload a download limit tak na 90-95% kapacity linky.
Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104
..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-
s tymto (torenty + router) mam problemy stale, a na co som dosiel...
1) obmedzit pocet pripojeni. u mna globalne maximum 35. stahovat sa celkom da, ale "linku" to stale trocha zahlcuje
2) obmedzit upload speed. u mna 2/3 maximalnej rychlosti
3) obmedzit nieco co sa v azureusovi vola "maximum simultaneous outbound conections". default je 8, xp maximum je vraj 10, mne pomohlo to okresat na 2. lahko sa to da vypozorovat, predtym mi opera pisala "connection queued"
stale to problem uplne nevyriesilo, ale uz sa ako tak popri torentoch da.
domnievam sa ze jediny problem ostala distribuovana databaza, na ktoru sa vyssie spomenutych limity nevztahuju. ale bez nej to clovek ani nemusi pustat...
ak v niecom kecam opravte ma. "teoriu" podchytenu nemam, ale u mna to tak nejak funguje...
MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95
2JonnZ: Tvůj problém není v routru(minimálně část není), ale ve stupidní windowsí limitaci na 10 half-open tcp spojení. Minimálně z části by ti mělo tvůj problém vyřešit http://www.technovice.net/archives/1...oad-Speed.html
2Branik: Tobě nevím jestli to pomůže, ale nastavením na 50 nic nezkazíš.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)