Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Projektor infocus in24+ nebo acer P1165 ???

Standardní Projektor infocus in24+ nebo acer P1165 ???

Ahoj který z levných projektorů infocus in24+ nebo acer P1165 by jste si vybrali na TV/DVD filmy a proč Moc moc díky...

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní Re: Projektor infocus in24+ nebo acer P1165 ???

Máš daná nějaká kritéria výběru? nebo proč vybíráš zrovna mezi těmito dvěma modely? Já bych být tebou šel raději do Benq MP611 http://www.alza.cz/projektor-benq-mp611-d67784.htm, který má naprosto shodné parametry jako můj Benq MP720P, teď si ho koupil i můj známý a je s ním spokojený. Cenově se těm dvěma zmiňovaným projektorům téměř vyrovná, nicméně umí nativně vyšší rozlišení - 1024x768 oproti 800x600. Technologie DLP. Cena nové lampy je asi 6000,-.

Ahoj děkuji Ti za reakci. Ten infocus in 24+ má prej vynikající zpracování (hlavně uvnitř). Ale spíš jsem nalatěl na bláboly prodavače http://www.awshop.cz/product.php?pro...=62597&cat=58& který mi acer rozmlouval a nutil mi infocus (prej záruka 3 roky a 1 rok na lampu). Jenže lampa do infocusu 24+ stojí u nich prej cca 5400,- (jinde ale kolem 7tis.!) a samotný projektor 24+ mi nabízel za 13700,- . Ale spíš bych řekl že jich maj nějak moc a chtějí je prodat !!!

No Teď jsem zakotvil taky u Benq mp611. Velice shodný s ACER P1165 ale
    1. Nikde nikdo neví kolikasegmentové má kolečko (acer má 6ti)
    2. Má ale prej menu v češtině, ale to nevím určitě... (acer české nemá)
    3. Lampa stojí něco přes 5000,- (do acera 3200,-)
    4. Benq MP611 má záruku 3 roky!!! ale zatím nevím na jak dluho na lampu

Takže spíš řeším jestli acer p1165 nebo ten benq mp611. tys o něm mluvil jaký ten benq je prosím Tě. Duhový efekt, rychlé pohyby, ostrost, hlučnost a tak... Je dobrý Nebo co bys radil Díky díky JEY !!!

Senior Member
    Vliv
    298

infocusu bych se bal z duvodu, ze s nim nemam vubec zadne zkusenosti, ani o nikom nevim(mozna se najde nekdo na foru) a vlastne jsem ani o te znacce nic moc neslysel. takze tezko rict, ale predpokladam ze se benqu nebo aceru jen tezko vyrovnaji. navic jak rikas, prijde mi podezrele, ze by na nej meli jen tak akci a ten prodavac - proste se ho chteji nejspis zbavit(ne toho prodavace, ale projektoru), doprodat, apod. celkove nevychazi ani moc zajimave po financni strance.

pokud mam srovnat pouze benq s acerem, vychazi mi to jasne pro benq. umi 1024x768 fyzicky, 1280x1024 do nej lze taky posilat, ale pak interpoluje(zmensuje) zdrojovy obraz na fyzicke rozsileni a je to znat - viz nize. proto je lepsi mu posilat jako zdroj rovnou 1024x768. aceru bys musel posilat maximalne 800x600, pri vyssim zdroji by opet dochazelo k degradaci(snizovani) kvality obrazu. ano, benq ma kompletne ceske menu. 27.12. ho budu mit rok a ted asi pred tydnem jsem nasvitil 1000hodin(coz je sice dost, ale koukam na nem i na telku pres dvb-t tuner, vychazi to prumerne temer 3h denne). zaruka na lampu by mela byt minimalne 6 mesicu jako na kazde spotrebni zbozi, je mozne, ze nekteri vyrobci poskytuji i vice. super jsou na nem hdtv filmy v rozlišení 720p(1280x720), 1080p(1920x1080) uz mi nezvlada procesor. i na divxy v mensim rozliseni se da celkem dobre koukat. rychle pohyby naprosto v pohode, ostrost super - pokud mu neposilas vetsi nez nativni rozliseni, hlucnost minimalni, dokonce je to jeden z nejmene hlucnych projektoru. nekoukal jsem presne na ceny, ale ja bych si priplatil za benq predevsim kvuli vyssimu nativnimu rozliseni.

co se tyce technologie DLP, ja jsem si na ni zvykal docela dlouho (z CRT TV a CRT monitoru), duhovy efekt jsem pozoroval asi jeste mesic po koupi a to nejen na mem projektoru(nemam nejlepsi zrak, nosim kontaktni cocky). nicmene asi od mesice po koupi nic takoveho nepozoruji - nevnimam. znat to bylo nejvic na titulkach k zahranicnim filmum, ty ackoliv byly bile, na cernem pozadi, hrali mi tuatam i jinymi barvami napr. kdyz jsem zrovna mrknul nebo menil uhel pohledu. ale asi mam jen hodne citlive oci. hlavne je dobre pred projekci co nejvice zatemnit mistnost, jakykoliv vedlejsi zdroj svetla muze byt velmi rusivy. promitam na stenu ze sadrokartonu natrenou nejakou bilou plastovou barvou urcenou na interiery - naprosto v pohode.

ps: jedine co jsem docela dost resil, byl problem s odstinenim dvi kabelu pri delce 10m. kupoval jsem 3 ruzne a vsechny byly mizerne kvality. nakonec jsem investoval do kabelu od firmy profigold(cenove vychazi 10m dvi-i dvi-i duallink na 3 tisice).

od dob co se zde zavedla karma(reputace) se pry nedekuje tak pokud ti budou tyto informace uzitecne, muzes mi pridelit nejake to k+
    Naposledy upravil Jey; 21.11.2007 v 16:28.

Ahoj, hele díkes moc, dobrý článek !!! To si mluvil o MP611 Asi ne co, spíš o Tvém MP720P... On má ten mp611 nativně jen 800x600 - stejně jako ten acer p1165... Jo a kolik má segmentu nevíš

Jo ten p1165 umí i 1,440 x 900 !!! To ten mp611 jen 1280 x 1024 max. No a ta lampa je taky skoro o polovic lacinnější. Já to chci jen na TV a DVD filmy (z PC signál buď vůbec nebo výjmečně a to zas na filmy - hráč už nejsem )a tam zase kluci říkají, že paradoxně je mnohdy lepší menší rozlišení (těch 800x600) protože prý zdroje signálu z kalsic. DVD mají míň pixelů a elektronika projektoru to dopočítavá do toho svého nativního rozliš., no a když je to nativní rozlišení vyžší tak právě hlavně záleží na té elektronice jaký bude výsledný obraz. U toho 800x600 je právě na filmy z DVD "MÍŃ KOSTIČKOVANÝ" nebo jak bych to řekl...

No a p1165 má i dvi vstup kdežto mp611 nee...

Jaký máš názor Ty Dík

1.Jo a taky u toho benqu mp611 nikde nepíší o tom (ani prodavači to neví ) jaký má světelný výkon na eko režim ? Je to peklo ten acer má na eko 1920 ansi lumenů... To je velmi pěkné

2.No a taky u mp611 žádná zmínka o "keystone"

3.Jo a jak nejlépe připojit DVD přehrávač -přes jaký vstup ?
    Naposledy upravil keras; 21.11.2007 v 17:29.

JEY ksakru poprosíš mě o kladné body, já Ti je dám a pak už se tu neobjevíš Prosím Tě, potřebuju ještě poradit... Ď...

Senior Member
    Vliv
    298

ahoj. za karmu samozrejme dik, nedelam to kvuli ni, ale chtel jsem te zasvetit do mechanismu zdejsiho fora. jsem zamestnany clovek, takze jak se tu objevuji zalezi pouze na me a na mem volnem case a predevsim tom, jak jej chci zrovna vyuzivat, verim ze je to pro tebe pochopitelne. takze nejake "ksakru" si laskave odpust!

mluvil jsem predevsim o MP720p, protoze jsem mel za to, ze ta MP611 ma stejne parametry, co se tyce rozliseni. nicmene jak vidim, tak ne. pokud na nem chces sledovat televizi, s-video cd, maximalne dvd, tak ti 800x600 zcela postacuje. nicmene ja bych u takoveto investive jiz uvazoval do budoucna a tech par tisicovek - uz to neni vyrazny narust si za 1024x768 nativne priplatil. znamemu jsem doporucoval tento, ted jsem si to nasel v icq http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41584 - mel by mit 9 segmentu stejne jako ten muj, jak ta MP611 netusim, zkus kontaktovat vyrobce - ceske zastoupeni. keystone maji vsechny, ted pokud je to to same co lichobeznikova korekce. nicmene to je vec, ktera opet jen deformuje obraz a proto doporucuji se jejiho pouziti vyvarovat vhodnym umistenim projektoru. domnivam se, ze vyssi nez nativni rozliseni nema vubec smysl projektoru posilat, jak jsem nekolikrat psal, hodne se degraduje kvalita obdrazu.. a tak to bude asi u vsech projektoru .. v elektronice nebude moc velky rozdil. na pripojeni je nejlepsi dvi(opet se vyplati do budoucna), pak vga a dale vse ostatni. to uz zalezi na tom, jake vystupy mas na dvd prehravaci. vse co me napadlo tu mas napsane..

Ahojky, a sorry. No píšeš, že je nejlepší DVI, ale ten má právě jen acer p1165 - takže další plus pro něj

Ještě mi prosím Tě řekni jak to bude s rozlišením obrazu až přejde celá republika do digitálu V jakém budou vysílat Dá se to nějak specifikovat

Senior Member
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal keras Zobrazit příspěvek
    Ahojky, a sorry. No píšeš, že je nejlepší DVI, ale ten má právě jen acer p1165 - takže další plus pro něj

Ještě mi prosím Tě řekni jak to bude s rozlišením obrazu až přejde celá republika do digitálu V jakém budou vysílat Dá se to nějak specifikovat
    to si snad najdes ne? google. nebo www.digitalnitelevize.cz.
    Naposledy upravil Jey; 22.11.2007 v 19:59.

njn, lenost
    Takže jsem zjistil, že DVB-T vysílání rozhodně nebude větší než 720x550 !!!!!
    Problé bude když 800x600 to ořeže na 16:9 při plném horizontál. rozlišení 800 sloupců zbyde jen 450 řádek a to je v pr.... To bude lepší 1024*768 a po ořezu na 16:9 bude 576 řádků a to už bude OK...

Takže toto je vyřešené. Na 4:3 stačí 800*600 ale na 16:9 to chce připlatit !!! A 16:9 se začíná vysílat už často...

-Nyní je spíš rozhodnout se zda LCD či DLP ? Říkal si, že benq má 9ti segmentové kolečko (předpokládám rychlost otáčení 5x). Jak tedy bude vypadat rainbow effect na chudičkém 6ti segmentu u ACERU Budu se muset vydat do města a zjistit zda mé oči vůbec duhu vnímají nebo nee. Některé oči prý jsou imunní a jiným to vadí...

-No a LCD maj zase mřížku (i když v současnosti je s úspěchem velice potlačena -víc než duha u DLP !!! )
    Naposledy upravil keras; 23.11.2007 v 13:41.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Acer TravelMate 5520G-402G16Mi
    Založil razor2005 v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.11.2007, 16:18
  2. 08/05 NB - Acer Ferrari 4005 vs Asus V6V
    Založil EVOlution v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.08.2005, 11:07
  3. 04/05 Notebooky Acer vs. HP
    Založil stando007 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 25.04.2005, 17:39
  4. 02/05 Acer TravelMate 4502LCi nebo Acer Aspire 1362LMi
    Založil visis v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 08.03.2005, 14:49
  5. Levnější 19tky: AOC LM919 OSD TFT nebo Acer AL1931 ??
    Založil Milx v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 19.08.2003, 22:26

Pravidla přispívání