Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: ASUS 500g premium, tiskarna, zalohovani

Standardní ASUS 500g premium, tiskarna, zalohovani - koupen NAS, pokracovani

V jednom malym koncliku chtej vyresit zalohovani ze 2 PC. Rikal jsem si, ze by slo koupit ASUS 500g Premium a do 2 USB portu pripojit kopirku (s tiskarnou), ktera ted jede pres jeden pocitac a do druhyho USB 8GB flash disk na zalohovani dat z urcitych slozek (mozna 250GB disk v supleti).

1. bude to fungovat? na netu je dost problemu popsanych s timhle routerem...
    2. cim vyresit to zalohovani? chtel bych, aby v urcitou hodinu se proste vzaly urcity slozky z disku a nakopirovaly na flash disk. kdyby to preskocilo a neprekopirovalo driv zapsany soubory beze zmeny bylo by to fajn. Je na to nejakej pokud mozno free program? Kdyz bude placenej, zase tak velka tragedie to neni...
    Naposledy upravil ICE; 20.11.2007 v 18:41.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: ASUS 500g premium, tiskarna, zalohovani

1) Asi jo
    2) bude to neskutecne pomaly (predevsim to zalohovani), jinak samo rsync (umi to jak lokalne/tak se serverem)
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

ad1) pokud by to delalo velke brikule, muzes to zkusit resit pres openwrt/dd-wrt
    ad2) zajimava aplikace je fullsync - umi nekolikero modu zalohovani - docela chytre ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

1) melo by, další možností je disk s LAN rozhranním - např MyBook od Western Digital
    2) pod Windows stačí v baťáku obyčejné xcopy zdroj cíl /d /s /e /y
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    1) melo by, další možností je disk s LAN rozhranním - např MyBook od Western Digital
    Tohle bych doporučil ke zvážení, už jen proto, že pokud 500g funguje stejně jako můj 500W, tak používá nestandardní filesystém - tj. jinde ta data asi nepřečteš (resp. ve Windows rozhodně ne).
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Tohle bych doporučil ke zvážení, už jen proto, že pokud 500g funguje stejně jako můj 500W, tak používá nestandardní filesystém - tj. jinde ta data asi nepřečteš (resp. ve Windows rozhodně ne).
    ja si se svoji byvalou 500g hral uz hodne davno, ale s diskem na FAT32 pracovala v pohode ... (a muj soucasny Linksys WRT350N s nim take funguje ok)
    problem predpokladam bude u disku, ktere FAT32 uz nezvladne ... popripade pokud chces soubory >4GB ...

ted technicka otazka ... bude ten mybook v tomto ohledu lepsi? v pripade toho asuse mas vicemene jistotu, ze to prectes v linuxu, protoze jestli je tam neco jinyho, nez FAT32, pak je to nejaky linuxovy FS... mybook predpokladam bude stejna story v bledemodrem (ale ruku do ohne za to nedam)
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Já to bral z jiného hlediska (ne ohledně vnitřního filesystému na HDD, ale připojitelnosti) - ASUS má USB rozhranní - tudíž relativně pomalé, pro jeden počítač a musí být v jeho blízkosti. MyBook má ethernet rozhranní, tudíž může být fyzicky někde úplně jinde a zálohovat na něj může víc lidí.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Já to bral z jiného hlediska (ne ohledně vnitřního filesystému na HDD, ale připojitelnosti) - ASUS má USB rozhranní - tudíž relativně pomalé, pro jeden počítač a musí být v jeho blízkosti. MyBook má ethernet rozhranní, tudíž může být fyzicky někde úplně jinde a zálohovat na něj může víc lidí.
    tomu nerozumim. vsak ten asus ten na usb pripojeny disk sdili skrz ethernet (tedy pro vice pocitacu). je pravda, ze ten mybook muzes polozit jinam, nez ten router, ale pokud na to pristupujes skrz ethernet, tak je to skoro jedno, kde to lezi, ne?

Zdarec, koupil jsem nakonec Raidsonic NAS Icybox 1000, pripojil do site, nastavil uzivatele (2 pocitace), nastavil adresare (pro kazdy pc jeden) a mam nasledujici problem. K boxu nemuzou byt pripojeni na sambe 2 ruzni uzivatele naraz. V siti jsou 2 pocitace (notes a stolni). Myslel jsem si, ze kazdy se po zapnuti XP prihlasi ke svymu uctu (sitovej disk) a tam bude mit svuj adresar, kam se jednou za tyden tim programkem Fullsync vsechno prekopiruje. Jenze to nefunguje. Kdyz jsem se pokusil pripojit na druhym pc tim druhym uctem, prvni zkolaboval a musel jsem resetovat server nas boxu aby to jelo . Takze to hodlam osefovat normalne pres ftp, ale nevim, jaky je pro neho nastaveni... server, login, pw? Poradi nekdo? Nikde v manualu sem to nenasel. Pripadne i jinej soft na zalohu, ktery umi synchronizaci (neni treba prenaset tuny stejnych obrazku apod, jen zmenene .doc) a idealne bud nestoji moc nebo je free.

Pocitacem to resit nechci, moc to zere atd., navic uz ten nas box mam.

no tak ted mi doslo, ze adresa serveru bude asi ip adresa nas boxu, ze... 8-/
    nicmene to stale neresi vetsinu dalsich otazek

jeste zkusim ve ctvrtek ten rsync..., ale moc se v tom nastaveni nevyznam a mam pocit, ze neumi to ftp.
    Naposledy upravil ICE; 20.11.2007 v 18:43.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání