Taky me napadlo, jestli to nemuze byt zdrojem. Mam preci jen dost starou 350W. Zkusim update biosu.
Taky me napadlo, jestli to nemuze byt zdrojem. Mam preci jen dost starou 350W. Zkusim update biosu.
Jsem zjistil ze na mem Gigabyte GA-M55S-S3 rev 2 nemuzu menit nastaveni HT. Jen muzu menit napeti. Na oficial webu sem nasel jen 2 biosy a ani jeden to neumoznuje. Pritom revize 1 a 1.1 to umoznovali. Myslim si, ze je to nastavenim HT, protoze pri zvednuti napeti na HT jsem se dostal o dalsich 6FSB nahoru. Nemate nekdo tuhle desku? Nebo nevite jak to vyresit? A co ten zdroj. Nemuze to byt zdrojem?
EDIT: Takze ani zmena HT, z 5x na 4x ci 3x nepomohla. Ani zmena napeti nema moc vliv. Rikam si, jestli to nemuze byt tim, ze mam jeste prvotni verzi VIST. A nebo je tim zdrojem? Holt budu zkouset. Kdyby mel nekdo nejaky napad, tak napiste.
Naposledy upravil Jester; 13.11.2007 v 20:41.
Skus si pozicat na skusku nejaky silnejsi zdroj s 2 vetvami. Ja som skusal jednovetvovy EC 550W a pri cca 3,4GHz/1,625V som s nim skoro odsral komponenty... Pohasol a bzucal jak cmeliak.
Imho Vistami to nebude, nepozabudol si na nejake nastavenia v biose?
C & Q - off, pci-lock, casovanie ram - manualne vsetky hodnoty,..
Kludne mu daj 1,45V. Zdvihat napatie HT, alebo chipsetu nema vyznam, ak sa nechystas na extremne oc.
podpis............................................ ............ načo?
MAAAAM TOBylo to diky zapnutemu C@Q. Diky vsem za tipy!
Tak hrrr sa do OC, sice s boxom a starou 350, ale len na to, ci nabehnes do Vist pri 2,9GHz 1,40-1,45V to staci. Orthosom by som to na tej fq nesilil.
2,8-2,9 urcite zvladne. Len potom to chce chladic a lepsi zdroj, aby si si nieco neodfajcil s tym deduskom.![]()
Tnx za K+.
podpis............................................ ............ načo?
no a není lepší pokud má desku s nVidia chipsetem používat ten jejich nástroj, já taktuju na nf4 MSI výhradně z win, bios je shit a neumožňuje změnu HT, ale takhle to jde v poho, jinak včera jsem objednal desku s AMD 690G od Biostaru a X2 4200+, tak jsem zvědav jak pochodím. Pak dám vědět.
AMD Opteron 1212 @ 2.6GHz Santa Ana AM2, AC Freezer 64 Pro,Biostar TA690G, 2GB DDR2 800MHz (2x1GB cl4 DualCh), ASUS X1950XTX 512MB GDDR4
Bios zmenu HT umoznuje. Musis dat v biosu ctrl+F1 a tim odemces advanced features. Podle me je vzdycky lepsi taktovat pres bios nez pomoci softwaru.
Peňauze asi přijdou 23., takže příští tejden objednávám. Díky kluci
![]()
Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.
Zdar prosim dneska jsme upgradeoval mam ted AMD X2 6000 3GHz zadne oc vse defoultne ve voknech mam teplotu kolem 55C ale pri zatezi leze k 75C dokoce 78C mam na tom http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=129&disc= tahle teplota pri zatezi se mi zda moc opravte me prosim pokud sem jenom paranoidni poripade co je jeste v norme diky
Naposledy upravil Tomy; 24.11.2007 v 00:01.
ASUS M2N-E / AMD64 X2 6000 Windsor 3.0Ghz / NW 8800GT DDR3 512MB / 4x 1024MB A-Data 800Mhz /
Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)