Zdravím a chci se zeptat jestli je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s menším oříškem. Mám (v místě studií) pouze a jedině notebook, resp 2 pokud počítám i notebook přítelkyně, a v současné době se 2,5 palcové HDD dostávají na slušnou cenovou hladinu a dokonce se objevil i 250GB HDD dostupný za solidní cenu v ČR, takže o něm uvažuju, protože můj stávající 100GB je opravdu málo. Jediný problém ale vidím v kopírování oddílů. Samozřejmě nechci notebook kompletně přeinstalovávat kvůli výměně disků. Už jsem v minulosti na normálním dekstopu kopíroval pomocí PartitionMagicku diskové oddíly z jednoho HDD na druhý, to samé bych chtěl udělat i teď, ale zjistil jsem, že kopírování oddílů probíhá v tzv. boot módu, kdy si dopředu naplánujete operace, program vám restartuje počítač a před úplným naběhnutím Windows se provedou požadované operace. A to je právě můj problém - Partition Magic v tomto módu nevidí ani v nejnovější verzi externí disky, takže můj původní plán koupit 2 rámečky (za 150Kč to není zas tak hrozné) a za pomocí notebooku přítelkyně přenést svá data z jednoho HDD na druhý ztroskotal. Dávám tedy tento problém v plém a ptám se - existuje v tomto případě nějaké jiné řešení, než použít dekstopu a tam to přes obyčejné PATA rozhraní s redukcí na 40pinový kabel překopírovat?
Pokud ano, byl bych vděčen za nápovědupokud ne, tak to bude muset počkat do Vánoc, než se dostanu domů k mému starému desktopu...