Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Kopírování diskových oddílů mezi dvěma externími disky

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní Kopírování diskových oddílů mezi dvěma externími disky

Zdravím a chci se zeptat jestli je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s menším oříškem. Mám (v místě studií) pouze a jedině notebook, resp 2 pokud počítám i notebook přítelkyně, a v současné době se 2,5 palcové HDD dostávají na slušnou cenovou hladinu a dokonce se objevil i 250GB HDD dostupný za solidní cenu v ČR, takže o něm uvažuju, protože můj stávající 100GB je opravdu málo. Jediný problém ale vidím v kopírování oddílů. Samozřejmě nechci notebook kompletně přeinstalovávat kvůli výměně disků. Už jsem v minulosti na normálním dekstopu kopíroval pomocí PartitionMagicku diskové oddíly z jednoho HDD na druhý, to samé bych chtěl udělat i teď, ale zjistil jsem, že kopírování oddílů probíhá v tzv. boot módu, kdy si dopředu naplánujete operace, program vám restartuje počítač a před úplným naběhnutím Windows se provedou požadované operace. A to je právě můj problém - Partition Magic v tomto módu nevidí ani v nejnovější verzi externí disky, takže můj původní plán koupit 2 rámečky (za 150Kč to není zas tak hrozné) a za pomocí notebooku přítelkyně přenést svá data z jednoho HDD na druhý ztroskotal. Dávám tedy tento problém v plém a ptám se - existuje v tomto případě nějaké jiné řešení, než použít dekstopu a tam to přes obyčejné PATA rozhraní s redukcí na 40pinový kabel překopírovat?

Pokud ano, byl bych vděčen za nápovědu pokud ne, tak to bude muset počkat do Vánoc, než se dostanu domů k mému starému desktopu...
    KT600, AthlonXP 2800+ , 1GB DDR333, R9800pro, HDD Seagate baracuda 120GB SATA, Baracuda 60GB ATA100, 30GB ATA66, SB Live! 1024 & EIZO FlexScan L557

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: Kopírování diskových oddílů mezi dvěma externími disky

Myslim , ze o kopirovani a zalohovani diskov je tu viac ako dost popisane. Je mozne pouzit jednak Norton Ghost , pripadne Acronics True Image a vyrobit pripadne naklonovat si bud cely disk , alebo jednotlive particie ci uz na disk , cd alebo dvd.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

zkus dd pod linuxem, to by melo fungovat spolehlive.
    "dd if=/dev/sda of=/dev/sdb" pokud to je jedine zarizeni co tam mas pripojeno. zkus to z nejakeho livecd, treba slax 6 nebo knoppix. ten prokaz udela PRESNOU kopii CELEHO disku na ten novy, takze tam zbude nejake volne misto ktere pak muzes resiznout treba v ghostu. nejdirve si ale poradne zkontroluj, zda sdb je to USB a sda ten uvnitr, zjistis to vypisem "dmesg | more" , posouvas ho enterem nebo spacem.
    Naposledy upravil Petrik; 04.11.2007 v 19:30.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Zkus PartitionMagic!
    V BIOSu notebooku najdi položku, která by se mohla jmenovat třeba USB Device Legacy Support a nastav ji na Enable. Protože ani NorthonGhost a asi ani většina výše doporučovaných programů bez toho prostě fungovat s USB disky nebude.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vyber mezi dvema NB - opravene linky
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 10.08.2006, 23:00
  2. Ztráta dat mezi SATA disky
    Založil Stormland v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 04.09.2004, 18:18
  3. Jaký SW pro HLASOVOU komunikace mezi dvěma PC
    Založil GapaX v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 20.07.2004, 19:04
  4. Pad OS pri kopirovani se dvema CD-ROM na 1 kabelu (90cm)
    Založil Jezz v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 05.04.2004, 11:35

Pravidla přispívání