Abych to shrnul.
Tento tyden jsem byl v Praze. Podival jsem na vsechny EIZO monitory a prilezitostne i ostatni znacky. Videl jsem je na dual modu (clone) a tedy primo side to side. Vysledek z toho je ten, ze mi ted na stole lezi EIZO CG241W. Je to pomerne drazsi reseni nez jsem puvodne cekal, ale opravdu unikatni podani barev, gamma, neuveritelne detaily v cerne barve(se musi proste videt) a v neposledni rade i naprosto bezchybne podani bileho bodu a naprosto unikatni homogenita me utvrdili ve spravnosti tohoto reseni. Praci sice netisknu a RGB->CMYK(alias hexaColor) tedy nevyuziju, ale ten obraz a podani detailu za to stoji. Hlavne potom wide gamut(96% adobe RGB) udela s narocnejsima scenama divy.
A musim bohuzel uznat, ze 10bit/12bit CPU je malo. Opravdu podstatnejsi rozdil je videt az pri 12bit LUT a 16bit CPU (proto taky CG rada). Dal musim rict, ze kalibrovatelnost bileho bodu tohoto monitoru je opravdu dulezita a je to vec, ktera mi u levnejsich LCD velmi chybi. Obraz je potom bud prepaleny nebo nezloutly.
Dalsi vyborna vec je kalibracni software k monitoru. Nechate jej bezet, jdete si na kavu, monitor se zkalibruje a software vygeneruje prislusny ICC profil
Jedine co mi momentalne vadi jsou typicke S-PVA uhly, kdy u tak velkeho monitoru uz je v rozich celkem problem videt naprosto presny odstin, ale to je problem technologie a (vzdalenosti od monitoru), ktery se vyresi az s OLED.
Co se tyka mene podstatnych veci jako napriklad odezvy, tak oproti jinym 6ms mi na syntetickych testech(PixPerAn) prijde shodny s ostatnimy. Overdrive mi prisel jako s lehkym ghostingem. Nicmene po zapnuti her (UT2004, UT3, Crysis) se mi naopak zdala odezva mnohem lepsi. Nejak sem i ja prestaval vnimat rozmazavani na takove urovni, ze me pri hrani naprosto nerusilo. Sledovani filmu je potom kapitola sama pro sebe. Tady se da vytknout jenom opet nedokonalost LCD a to je stale ne 100% cerna.(Monitor ma papirove min. cernou na 50cd, coz je zhruba 2x lepsi hodnota nez radove 24" LCD.) Jinak jsou filmy naprosto dokonale, spickove prokresleni vsech detailu, "tmavy" batman vypada jako by jste se divali na film po revizi postprodukceVsimnete si uplne novych detailu.
Zaverem... Muj osobni nazor je, ze jde o nejuniverzalnejsi 24" LCD monitor. Vyuzijete jej jak na 100% profesionalni praci, tak i na vse ostatni(vcetne her), excelovat bude ve vsem.
ps. Po domluve vam vyberou i vyberovy kus, pripadne si muzete zajet do Prahy a vybrat si jeden sami primo na miste. Takto drahy monitor bych kupoval pouze u oficialniho prodejce.

Odpověď s citací