Ano odvazuji se tu operovat s takovymi pojmy, protoze moje zkusenosti dokazuji presne to co zde pisu. Kdysi davno na zacatku mych zkusenosti s vodou mi bylo take tvrzeno "doma to sestavis ale bude to chladit na nic". Samozrejme lidmi kteri se ohaneli ruznymi "profi" a "cool" verzemi chlazeni, ktere davaly vyrazne lepsi vysledky, nez to co jsem si ja tehdy slozil sam doma. Vsechno to byly do jednoho kraviny, na coz jsem prisel po srovnani meho stareho Al bloku a "profi" super Cu bloku, ktery byl lepsi asi o 2 stupne. Lepsi sice byl sam o sobe, ale ne v sestave s radiatory atd. Takze souhlasim s tim, ze je mozne si koupit shit za 10k a placat tu o tom jak to chladi stejne jako vzduch za 5k a jeste dela kraval. Cerpadlo je rozumne poridit kvalitni, ale to nestoji nekolik tisic a kraval rozhodne delat nebude, v zadnem pripade takovy jako vzduch s xx vetraky. Chlazeni za okenem by bylo dnes urcite velmi efektivni, ale to jsem popravde nezkousel, protoze to nebylo treba. Vzdycky je to tak, ze se veci daji delat tak a onak. Onak znamena zacvakat a nadavat jak je voda draha, tak je presny opak. Kazdy podle sveho