tak uz som trocha dalej, safe post som dal disable (len neviem aky to ma vpliv) a post delay som nastavil na 20 sek (to bolo max). Po odpojeni PC od elektriny a znova zapnuti, to PC pekne nahodi a nepotrebujem ani zadavat F1, pretoze aj ked to pise, tak po 7-8 sek to zacne bootovat. Tak to by som mal z krku. Problem mam ale s modemom (tu je schema ako to mam vsetko zapojene ) viem ze to nepatri do tejto sekcie, ale islo tu hlavne o bios a teraz zase prenasat vsetko do inej sekcie ......hmmm.
Ked odpojim od elektriny vsetko (PC switch aj modem) a po nejakom case zapnem, tak modem uz neprideli adresu wan do PC s pfsense. Skusal som to 5x a nic. Urobil som na modeme tovarensky reboot a znova nepridelil wan adresu. Az ked som so schemy viradil PC s pfsense a zapojil kabel priamo s modemu do switchu, tak PC za switchom uz adresu dostal. (ale znova musim konfigurovat modem). Potom medzi to zase zapojim PC s pfsense a uz to ide.
Dofrasa, ja sa snazim len urobit aby po vypadku energie znova vsetko nabehlo ako ma, no neviem ci sa mi to niekedy podari
![]()