Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: hw & sw problemy

Standardní hw & sw problemy

Kedze tych problemov mam viac a nenasiel som kategoriu do ktorej by som to vlozil, tak pisem sem, lebo eden problem sa tyka aj freebsd.
    Mam modem/router Asus AM 602. Do modemu privediem linku ADSL.
    Dalej mam PC s dvoma sietovkamy (Compaq Intel P III 1 GHz, Ram 512MB, HDD 10GB)
    S Asusu idem dalej ethernetovym priamym kablom do PC na sietovku, ktora je na doske a s druhej PCI sietovky
    vediem priamy kabel do switchu. So switchu je napojenych 5 PC.
    Na tom PC s 2 sietovkamy mam nainstalovany pfSense (samozrejme neni nastaveny podla mojich poziadaviek, ale bezi v
    zakladnom nastaveni).
    A teraz prvi z niekolkych mojich problemov:
    Chcel som otestovat, ako sa to bude chovat pri vypadku energie a vytiahol som kabel zo sasuvky s ktorej je napajany
    Asus AM 602, Switch a aj PC s pfsense. Bol som nemilo prekvapeny, ked som znova kabel do zasuvky vlozil. PC sa nezapol
    musel som to urobit rucne a pri nabehovani pfsense sa konfigurator zastavil na konfiguracii WAN rozhrania asi na 1-2
    min. potom potvrdil "done" a isel dalej. Samozerjme DHCP mu nepridelil IP a nefungoval spravne. Skusal som to na
    viac krat, bohuzial stale ostal viset na WAN konfiguracii a opat nedostal IP. Kedze nemal pridelenu WAN adresu, tak som
    sa s PC ktore je pripojene za switchom nemohol dostat na web rozhranie asusu a na Asuse som musel urobit velky restart,
    tak sa Asus dostal na defaultne nastavenie a znova som spustil PC s pfsense. Potom sa to uz na wan rozhr. nezastavilo
    a islo to pekne dalej a uz aj WAN dostal IP adresu a vyzeralo to byt vsetko v poriadku (aj bolo).
    Len znova som musel konfigurovat asus, pretoze ulozeny konfig mi to nechcelo zobrat (hmmmm... neviem preco).
    Takze co z toho vypliva. Po vypadku energie, som v prdely.
    1. Musim na Asuse urobit tovarensky restart a potom ho znova nakonfigurovat
    2. Musim PC na ktorom je pfSense zapnut rucne a 2x odkliknut F1 (pise tam par riadkov v eng. jazyku odpisem to a hodim sem)
    Ak sa dostanem s tychto dvoch problemov tak mam aspon na 50% vyhrate.
    Treti problem je, ze nejak sa mi nedari nic v tom pfsense nakonfigurovat. Jedine co sa mi podarilo spravit je, ze
    som otvoril jeden pre mna dolezity port a to je asi vsetko. Chcel som este cez rules spravit jednu vec, ale nula bodov.
    Vyzera velmi pekne ten pfSense, ale keby sa tam dalo jednoduchsie pracovat, potrebujem nastavit pravidlo, aby
    sa na NET dostali vsetky PC v lan sieti, okrem jedneho (nedari sa), potrebujem nastavit shaping, (nedari sa).....
    Ak by niekto vedel aspon na niektory moj problem odpovedat, tak budem len ra, alebo mi moze napisat na icq 263572936

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: hw & sw problemy

Pokud je to pc ATX, tak hledej v biosu položku s něčím jako "On AC power loss:", mělo by ti to nechat nastavit jestli po výpadku zůstane vypnutej nebo se zapne. Se zbytkem ti nepomůžu.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

hmmm ako zistim ci je to ATX

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal jany+ Zobrazit příspěvek
    hmmm ako zistim ci je to ATX
    Ze zdroje do desky u ATX vede 20pin konektor (u novych 24pin) a u AT zdroje pouze 2*6pinu. Rozdilu je povicero.

Jinak na 99% mas ATX.

Mrknu na to.
    btw uz davnejsie som v biose pozrel takmer vsetko, ale neprisiel som na nic co by sa aspon troska na to podobalo. Skusim este mrknut aj na baterku co napaja cmos, lebo po odpojeni od siete to vypise nejakych par riadkov a F1 musim dat 2x
    zatial dik za odpovede

takze na dosku zo zdroja ide 14 pinov

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal jany+ Zobrazit příspěvek
    takze na dosku zo zdroja ide 14 pinov
    Tak to nejspis spatne pocitas a nebo je tam nejaky specialni zdroj.

Takze PC je to original Compaq deskpro Intel P III 1GHz, Ramm 512MB PC133Mhz, doska je zrejme od intelu. Na dosku zo zdroja ide 14 drotov.
    V biose som uz nastavil after power loos na ON a funguje to OK.
    Este potrebujem nastavit aby nevypisalo chybu ked sa zapina PC bez klavesnice (mys myslim nehlasi nic, aj ked neni zapojena). No a potom sa potrebujem este zbavit jednej F1, pri spustani pfsense to stale zahlasi
    deault: F1
    freebsd: F1
    az ked zadam F1 tak sa to spusti
    prilozim tu aj bios, je to sice len odpisane, ale hadam tomu budete rozumiet, ak nie, tak vysvetlim co a ako
    hore je menu a rolety co ktora polozka skryva za
    ---------------
    su potom rozpisane ostatne podkategorie atd......
    http://jany.ic.cz/bios.txt

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

zkusil bych:
    safe post>enable dat na disable
    post delay [in second]>none nastavit na nejakou dobu (cekani, nez senahodi ten asus)

tak uz som trocha dalej, safe post som dal disable (len neviem aky to ma vpliv) a post delay som nastavil na 20 sek (to bolo max). Po odpojeni PC od elektriny a znova zapnuti, to PC pekne nahodi a nepotrebujem ani zadavat F1, pretoze aj ked to pise, tak po 7-8 sek to zacne bootovat. Tak to by som mal z krku. Problem mam ale s modemom (tu je schema ako to mam vsetko zapojene ) viem ze to nepatri do tejto sekcie, ale islo tu hlavne o bios a teraz zase prenasat vsetko do inej sekcie ......hmmm.
    Ked odpojim od elektriny vsetko (PC switch aj modem) a po nejakom case zapnem, tak modem uz neprideli adresu wan do PC s pfsense. Skusal som to 5x a nic. Urobil som na modeme tovarensky reboot a znova nepridelil wan adresu. Az ked som so schemy viradil PC s pfsense a zapojil kabel priamo s modemu do switchu, tak PC za switchom uz adresu dostal. (ale znova musim konfigurovat modem). Potom medzi to zase zapojim PC s pfsense a uz to ide.
    Dofrasa, ja sa snazim len urobit aby po vypadku energie znova vsetko nabehlo ako ma, no neviem ci sa mi to niekedy podari

tak o5 som dalej. Teraz ked odpojim vsetko od elektriny a o par min. zapnem tak to ide v pohode (lenze zatial neni nakonfigurovany modem). Testnul som to asi 3x a vyzera byt vsetko OK. (zajtra to este skusim uz s nakonfig. modemom). Teraz ani nemusim nic na klavesnici zadavat. Chcem sa este zbavit klavesnice a monitora. Bez klavesnice to nejde (zrejme nieco musim este nastavit v biose, len neviem co) a bez monitora som to tiez skusal, lenze som nic nevidel a HDD nezacal pracovat ani po 3-4 min. tak som vedel, ze sa nic nebootuje. Ak by niekto mal este nejaky napad ako to v biose nastavit, tak nech napise
    please

Je mozne, ze to bez klavesnice proste nepojede. Uz i takove PC jsem videl. Ale u tech ostatnich milionu staci nastavit kdesi v BIOSU (obvykle tam, kde se konfiguruji disky), "Halt on error" na "none" nebo tak neco, byva tam "all but keyboard", coz nepokracuje v bootu pri chybejici klavesnici. Nepripojeny monitor je nepodstatny.
    PC: AMD Athlon XP 2000+ | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB DDR RAM | 320GB PATA Hitachi DeskStar | DVD-RW Nec 3520A | ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, zpomaleny 120mm vetrak | ADI E75 | OS Debian sid
    NB: IBM Thinkpad T41 - P-M 1.6GHz | 1GB RAM | 40GB disk | display 1024x768 | OS Debian sid

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI vs drivers?! (HW akceleracia videa)
    Založil pepee v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 18.10.2006, 23:27
  2. taktovani 2500+ na A7V880 - problemy
    Založil Firuz v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 28.10.2005, 17:54
  3. Mate problemy NF7-s + PQI RAM a AN7-A + Vdata RAM ???
    Založil to-mas v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 03.09.2004, 18:09
  4. ABIT AI7 dělá problémy při modemovém připojeni k Internetu ?
    Založil Ladis v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.06.2004, 08:19
  5. Shit ASUS E616, má někdo stejné problémy??????
    Založil leonardo v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 31.03.2003, 21:04

Pravidla přispívání