tak tady bych nesouhlasil, vodnik je rozhodne tissi nez vzduch a to dost, pokud ovsem pokud nekdo koupi all-in-one od TT (apod.) tak v tomhle pripade ne, kdyz netaktujes mas pravdu ze to de celkem tise uhladit vzduchem, ale s vodou to lze uchladit pasivne (mam to odzkouseno na sve vlastni sestave E4400 + RX1950Pro) stacila me jen 120 ve zdroji, takze vodnik je za jakyhkoliv situaci tissi a poznat to de dost. A kdyz nekdo ma relativne silny stroj a pozaduje maximalni ticho tak toho vzduchem nedosahne treba 8800GTX + nejaky zravy quadcore.
Takze si myslim ze vodnik pro tiche chlazeni potrebny je, otazkou je jestli ta investice do vody oproti kvalitnimu vzduchu se vyplati, protoze dobry vodnik to je prez 6000 ...
Janikbanik : a jeste bych rad reagoval na to ze cituji "Pri drobnej technickej poruche s vodnikom som musel susit koberec, s velkym HP chladicmi take nic nehrozi "
Jak sem psal vyse pouzivam vodnika uz prez 3 roky a jeste se mi nestalo ze by me vytekla voda, pokud ti vytece voda tak muj osobni nazor je ten ze to neni nedostatek vodniho chlazeni ale nesikovnost daneho uzivatele, nebo ze to nepromyslel kdyz to zapojoval a dam priklad (treba nema hadicky pevne pridelany k fitinkam)
Jeste bych dodal, tak jak rika janko_hrasko ze vodnik je hlavne konicek pro nadsence