Tak když nemá počítač, tak to možná samo o sobě asi hovoří o tom, k čemu ho potřebuje. Osobně si nedovedu představit, že sedím v sedačce a bezdrátovou klávesnicí na klíně edituju dokumenty, sestavuju excely nebo jen browsuju. Pokud je to tak, tak pro takhle specifické požadavky si HTPC představit fakt dokážu, zvlášť pokud peníze nejsou kritériem. (smůla je to, že pokud to bude používat fakt jako video i počítač, tak musí řešit u videa aspekty používání počítače a problémy s tím spojené)
xmen: to jsou každého počty, každého pohled. Osobně mám zato, že za cenu slušného HTPC si koupím stejně slušný počítač i slušný DVD/HDD rekordér. Co se týče tunerů a spol. tam je to taky různé - dneska si koupíš televizi a rekordér, které mají analog+dvb-t tunery, což je pro většinu lidí vyhovující a než se tady něco změní (a tudíž tahle zařízení morálně zastarají), tak už si budeš stejně chtít koupit něco jiného nebo odejde mechanika po záruce. A komponentní DVD rekordér rozhodně nestojí diametrálně jinak než jen samotný slušný tuner do PC. Tedy např. pro mě je HTPC poslední variantou do obýváku, před nákupem nové elektroniky jsem nad tou variantou uvažoval asi, ehm, jeden večer.
btw: dostali jsme se (bohužel hodně díky mně) někam úplně jinam, asi nebude od věci tu diskuzi utnout a v případě potřeby začít jinde - já sem taky postoval původně jen kvůli tomu, že se léta pachtím s desktop platformou, což jsou problémy HTPC zcela ekvivalentní. Takže sry všem postiženým, pokud za to uhnutí ze směru můžu já.