Zdravím, záleží i na penězích, které do toho chceš vrazit...
K procíku se ti vyjádří určitě víc lidí a každý něco jiného, určitě záleží i na tom, jestli chceš taktovat, kolik vrazit do chlazení apod - já osobně si myslím, že Quad efektivně nevyužiješ (tj. občas ano, z 95% nejspíš ne a i to využití zas o tolik lepší výsledek nepodává...) Já bych si pořídil 6750 a taktoval...
Chipset raději P35 (na práci) - opět záleží na tom, pokud bys chtěl Quad taktovat - obecně je ok G.p35-DS4 - na taktování Quad asi i něco lepšího. Ještě bych bral v potaz Asus p5n32-e sli plus - ale osobně víc "věřím" P35...
Paměti 2x2GB Patriot 5-5-5-12 (případně OCZ, pokud ti nejde o prachy, tak Mushkin...)
Zdroj bych uvažoval nad Corsairem hx 620. měl by být o něco málo lepší než Seasonic, pokud nebudeš mít žravé grafiky, tak stačí i HX 520...
Optika je ok.
Grafiky bych pořizoval 2. (dle mého názoru lepší -ale záleží, na co to potřebuješ, mít jen 2 monitory, ale jeden z nich 30"- ten potřebuje 2 dvi na plné rozlišení...
S ohledem na cenu (zvláště pokud např. na filmy sleduješ na televizi) budou lepší 3 menší... (ale pokud ne, tak bys tu 30" uživil
Vzhledem k tomu, že se nezaměřuješ na extrémní graf. výkon, tak ty 2 grafiky zas tolik bolet nebudou...(např. ati msi rx 2600pro/xt by byla celkem ok a vzhledem k ceně by ani nemrzel případný upgrade...)
Předpokládám, že bednu máš kvalitní a dobře chlazenou - takže pasiv ideal.
Takto bych uvažoval, pokud bych skládal tento pc pro sebe - netvrdím, že je to to úplně nej., ale já bych ho takhle bral
Šťastnou ruku při výběru...