Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
ehm, me je srdecne jedno, jaka generace to je, me zajima, co si ted mohu koupit a co je rychlejsi a co je pomalejsi, chapes?
Ty zase kdybys něco četl, tak bys věděl, k jakým změnám došlo mezi generacemi a že typicky pomocí zvýšení hustoty zápisu (=velikosti ploten) k zpomalení asi těžko dojde, stejně jako že to znamená nižší počet ploten a tedy menší zahřívání. U 5000AAKS se tak také stalo - zahřívá se výrazně méně než 5000KS a YS.

Pokud se ti líbí ten test, prosím - pro specifické srovnání např. právě 3200AAKS a 3200YS je v rámci rozsahu relevantní, ale jako celek je k čemu? Srovnávat 500 GB disky s 250 a 300vkami? (aneb nedám dohromady dost porovnatelných disků, tak prostě semelu hrušky s jablky a prase si to přebere)

Ještě k topicu - četl jsem pár diskuzí o možné firmwarové chybě vyskytující se v řadách KS a YS, kdy aktivní on/off counter disku může při soustavném běhu počítače v horizontu 1 - 4 týdnů stopnout disk, což vede verifikaci/rebuildu. Zvlášť u YS je to skutečně zarážející, mimoto by se to mělo týkat zřejmě jen RAID5. Měl to opravovat firmware, jen nevím, jestli veřejný nebo neveřejný. AAKS řada tímhle problémem netrpí. To by mohlo leccos vysvětlit, koho to zajímá, nechť si zagooglí - podrobně jsem to nestudoval, protože mě to nikdy nepálilo ...