Spatne jsi to pochopil - je 99% sance, ze pokud das do hromady 100MHz a 133MHz pametovy modul na tomto notebooku, nepojede ti to VUBEC , tyhle starsi notasy byli na paritu pameti maximalne narocny, proto rikam, ze je treba skutecne vyzkouset fyzicky ten dany pametovy modul. Nicmene 100 a 133MHz moduly bych rozhodne nemixoval. Pokud ma notebook v datasheetu (kterej se mi hledat ani cist nechce), ze dokaze pracovat jak s pametmi 100 tak 133MHz, pak neni problem tam nabouchat 2x 133MHz modul (nicmene u techto chipsetu stejne neprinaselo zadne vysledky x oproti zvednuti celkove systemove sbernice na 133MHz, ale to by v tomto pripade (pokud mi pamet neselhava ) znamenalo pretaktovani PIII z 600 na 800MHz, coz pochybuju, ze v notasu pobezi a rovnez zda jsou nastroje v BIOSu, jak prepnout sbernici na 133MHz. Jinak samozrejme na stolnich deskach te doby to byl extra oblibeny CPU na taktovani, sam jsem ho mel a chodil kolem 850-900MHz prave s velmi dobrymi pametmi (Kdysi Kingmax PC150). Ale to byla realita stolnich desek.
Notas pokud podporuje jak 100 tak 133MHz sbernici CPU, tak bude automaticky dle nemeneho nasobice a ID CPU nastavovat vnitrni frekvenci a tim padem to pojede podle typu CPU. Delaly se i CPU Coppermine na 133MHz sbernici.
Takze ohledne pameti bych nelaboroval a proste jen a pouze zkousel, stejne ti nikdo jinym zpusobem odpoved na tvoji otazku neda, jelikoz to je fakt o testu na zivo s urcitym modulem.
Jinak prinos 133MHz pameti oproti 100MHz na tomto typu desky je dle meho nulovy, pokud by se nesrovnal se sbernici procesoru na tech 133MHz.