Spatne jsi to pochopil - je 99% sance, ze pokud das do hromady 100MHz a 133MHz pametovy modul na tomto notebooku, nepojede ti to VUBEC, tyhle starsi notasy byli na paritu pameti maximalne narocny, proto rikam, ze je treba skutecne vyzkouset fyzicky ten dany pametovy modul. Nicmene 100 a 133MHz moduly bych rozhodne nemixoval. Pokud ma notebook v datasheetu (kterej se mi hledat ani cist nechce), ze dokaze pracovat jak s pametmi 100 tak 133MHz, pak neni problem tam nabouchat 2x 133MHz modul (nicmene u techto chipsetu stejne neprinaselo zadne vysledky x oproti zvednuti celkove systemove sbernice na 133MHz, ale to by v tomto pripade (pokud mi pamet neselhava
) znamenalo pretaktovani PIII z 600 na 800MHz, coz pochybuju, ze v notasu pobezi a rovnez zda jsou nastroje v BIOSu, jak prepnout sbernici na 133MHz. Jinak samozrejme na stolnich deskach te doby to byl extra oblibeny CPU na taktovani, sam jsem ho mel a chodil kolem 850-900MHz prave s velmi dobrymi pametmi (Kdysi Kingmax PC150). Ale to byla realita stolnich desek.
Notas pokud podporuje jak 100 tak 133MHz sbernici CPU, tak bude automaticky dle nemeneho nasobice a ID CPU nastavovat vnitrni frekvenci a tim padem to pojede podle typu CPU. Delaly se i CPU Coppermine na 133MHz sbernici.
Takze ohledne pameti bych nelaboroval a proste jen a pouze zkousel, stejne ti nikdo jinym zpusobem odpoved na tvoji otazku neda, jelikoz to je fakt o testu na zivo s urcitym modulem.
Jinak prinos 133MHz pameti oproti 100MHz na tomto typu desky je dle meho nulovy, pokud by se nesrovnal se sbernici procesoru na tech 133MHz.