Ahoj.

Mam takovy trosku problem. Mam doma Ati Radeon 9800 ( tusim ze od Hercules ) a po tom, co mi kamarad vratil pujceny monitor jsem si rekl, ze bych si mohl udelat rozsirenou plochu.

Jenze problem je nasledujici. Udelam rozsirenou plochu a sekundarni monitor / pripojeny pres redukci na DVI / se vzbudi ( z Idle statusu ) ale nechce nic zobrazovat. Kurzor neni videt, ale da se tam zajet jakoby do mist, kde by mel monitor byt, stejne tak se tam da presunout okno.

Rikal jsem si, ze nejsem takovy lama a zacal jsem trosku patrat co to muze byt. Prvni jsem koukal do navodu ( podle user guide z ati.amd.com co jsem nasel ) je tam zminka o tom, ze DVI vystup muze slouzit i jako pripojeni dvou VGA monitoru . Pak jsem koukal na druh DVI a podle vseho je to dual DVI-I, takze aj analogovy signal.

Nakonec jsem zkousel drivery nove. Catalysty 7.9 ani omega co vychazeji z 7.5 mi neumoznili. ( v ati tray tools vidim, ze system detekuje druhy monitor , napise Connected, ale kdyz dam On a nastavim jako clone, tak to projde, jen po Apply se mi to vrati opet do stavu, jako bych to vubec nenastavil ( mysleno ten druhy monitor ) ).

Jedine co mi jeste vrta hlavou je pocet RAMDAC, ktery by to mohl ovlivnit, ale v EVERESTU mi ukazuje jenom frekvenci 400MHz ramdacu, ne pocet. Ale kdyby byl jeden, tak to tam vyrobce asi nepise ze?

Poradi nekdo? Diky