2 macher:
je to strasne subj., ja mel 500GB Samsung v Silentmaxxu a odhucnene bedne a pri spani mi to proste vadilo - uznavam ze jsem narocnej Je to jen o tom aby kazdej mel pribliznou predstavu co ho ceka a ze Raptory/SAS jsou vyrazne hlucnejsi nez jine disky. Myslim ze v tom jsme se shodli.
Ceny radicu neporovnavam - dneska ma kazda deska SATA (ano - neni to HW RAID, ale o ten v tomto dredu myslim ani nejde)

2 Balron:
Co vim ty A-Data jsou bezproblemove (pohledej reference na 4u, resilo se to tu casto). Ja chtel CPU puvodne taky "lepsi", ale po precteni par testu o minimalnim vlivu cache na vykon v aplikacich a s prihlednutim na zivotnost, jsem nakonec tady na 4u sehnal levny E2160 a jsem happy. Vytizeni jde ke 100% naprosto minimalne a narocne veci poustim pres noc (nizka frekv = pasiv = ticho )

OT 2 MadCap:
Fotokram i kdyz je nastaven na vyuziti 90% RAM, zacne swapovat a RAM nevyuzije, nevim kde je problem, ale v HW ne. Resil jsem to na nekolika forech, ale nikdo neumel poradit. Kdyz jsem digitalizoval stary diaky (kinofilmovy skener 4000dpi), byly to dost brutalni datovy objemy. A pokud cekam na disk >10s, je to IMHO vic nez hodne pomaly. (konec OT)