Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: WinXP: pres hostname ci ip se pingnu, do skupiny nedostanu

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní WinXP: pres hostname ci ip se pingnu, do skupiny nedostanu

Zdravím, mám dva počítače za routerem, vnitřní síť
    192.168.1.2 a 192.168.1.3 ipcka
    255.255.255.0 maska
    192.168.1.1 brana (router)
    na obou windows xp sp2 upravene nlite a administrator

z obou pocitacu se vzajemne pingnu pres ip adresu (ping 192.168.12, ping 192.168.1.3).
    z obou pocitacu se vzajemne pingnu pres hostname (ping IVAN, ping HANA)
    z obou pocitacu se dostanu di nasdilenych slozek pres hostname\nasdilena_slozka (IVAN\nasdilena_slozka, HANA\nasdilena_slozka)

kamen urazu: pokud na obou pocitacich prochazim mista v siti a chci otevrit pracovni skupinu s nazvem SKUPINA, jejiz jsou oba soucasti, napise mi to "nemate dostatecna opravneni pro pristup ke slozce skupina", lec vlastnosti teto slozky nelze nastavit. pravdepodobne jde o nejake zle zmenene nastaveni, coz udelalo asi nlite. rad bych to jednoduse vyresil.. ale nevim jak. pomuzete?

ps: nefunguje mi kdyz zadam cokoliv na zpusob \\SKUPINA\HOSTNAME, tak mi to proste napise ze nemam ke skupine opravneni na pristup.

Standardní Re: WinXP: pres hostname ci ip se pingnu, do skupiny nedostanu

zkus gpedit.msc

Kazdopadne to vypada na spatne nastaveni sitovych prav.
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    Zdravím, mám dva počítače za routerem, vnitřní síť
    192.168.1.2 a 192.168.1.3 ipcka
    255.255.255.0 maska
    192.168.1.1 brana (router)
    na obou windows xp sp2 upravene nlite a administrator

z obou pocitacu se vzajemne pingnu pres ip adresu (ping 192.168.12, ping 192.168.1.3).
    z obou pocitacu se vzajemne pingnu pres hostname (ping IVAN, ping HANA)
    z obou pocitacu se dostanu di nasdilenych slozek pres hostname\nasdilena_slozka (IVAN\nasdilena_slozka, HANA\nasdilena_slozka)

kamen urazu: pokud na obou pocitacich prochazim mista v siti a chci otevrit pracovni skupinu s nazvem SKUPINA, jejiz jsou oba soucasti, napise mi to "nemate dostatecna opravneni pro pristup ke slozce skupina", lec vlastnosti teto slozky nelze nastavit. pravdepodobne jde o nejake zle zmenene nastaveni, coz udelalo asi nlite. rad bych to jednoduse vyresil.. ale nevim jak. pomuzete?

ps: nefunguje mi kdyz zadam cokoliv na zpusob \\SKUPINA\HOSTNAME, tak mi to proste napise ze nemam ke skupine opravneni na pristup.
    Zkus zmenit skupinu na napr. DOMA restartuj a prihlas se s pravy admina na obou PC.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Senior Member
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Airwolf Zobrazit příspěvek
    zkus gpedit.msc

Kazdopadne to vypada na spatne nastaveni sitovych prav.
    ahoj, dodatecne diky. kde nastavim ta sitova prava?

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

S tímhle problémem taky bojuju a už dlouho, u mě to nebylo nLitem (dělají to i normální instalace), všechna PC jsou nakonfigurována stejně a některá se beztak v síti nechytají. Nepomáhá ani povolení všech myslitelných (i nemyslitelných) práv. Je to ale jen ve vztahu XP-XP, s jakýmikoli jinými systémy problémy nejsou. A stačí ten jeden inkriminovaný stroj spustit a ostatní mají po viditelnosti v síti.

Nikdy jsem nezažil problém XP-98, 98-XP, XPH-XPP, XPH-XPH. Ale zažil jsem a zažívám problémy XPP-XPH a XPP-XPP.

Práva nastavíš právě tam. Stačí dohledat.
    Naposledy upravil peta303; 07.10.2007 v 10:48.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Senior Member
    Vliv
    298

problem stale pretrvava, a i kdyz jsem posledni dobou hodne hledal skrze google, tak dosud bez vysledku.

mozna by se vyplatilo vyzkouset na obou tech pc nainstalovat windows neorezana programem nlite, protoze verim, ze by vse fungovalo jako driv. jde o win xp sp2, zadne dalsi aktualizace(ty nestahuji). drive jsem nemel zadny problem i s nlitem orezanymi cistymi instalacemi doplnenymi ovladaci ale i pozdeji v prubehu jejich pouzivani(rozumej zasirani windows) vzdy vse fungovalo.

napadlo me prilozit seznam sluzeb.. nicmene prilis se v tom nevyznam, zda tam nahodou neni nejaky fatal nepoznam.

co se tyce nastaveni prav pres gpedit.msc, tam jsem taktez v koncich, v tom se proste nevyznam, jeste kdyz je to navic prelozeno do "cestiny", uvozovky pisu schvalne. nemohl by me nekdo trosku popostrcit?

jinak je situace stale stejna.. sdileni funguje, pingnu se na hostname i na ip adresu, ale pokud dam prochazet sit, a chci otevrit skupinu, dostanu hlasku, ze pro to nemam opravneni. zkousel jsem i na obou pc zmenit nazev skupiny a restartovat, ale to take nepomohlo.

pripadne, kdyby nekdo resil stejny problem a nejak pokrocil, uvitam jeho informace.
    Naposledy upravil Jey; 10.07.2008 v 21:32.

Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    problem stale pretrvava, a i kdyz jsem posledni dobou hodne hledal skrze google, tak dosud bez vysledku.

mozna by se vyplatilo vyzkouset na obou tech pc nainstalovat windows neorezana programem nlite, protoze verim, ze by vse fungovalo jako driv. jde o win xp sp2, zadne dalsi aktualizace(ty nestahuji). drive jsem nemel zadny problem i s nlitem orezanymi cistymi instalacemi doplnenymi ovladaci ale i pozdeji v prubehu jejich pouzivani(rozumej zasirani windows) vzdy vse fungovalo.

napadlo me prilozit seznam sluzeb.. nicmene prilis se v tom nevyznam, zda tam nahodou neni nejaky fatal nepoznam.

co se tyce nastaveni prav pres gpedit.msc, tam jsem taktez v koncich, v tom se proste nevyznam, jeste kdyz je to navic prelozeno do "cestiny", uvozovky pisu schvalne. nemohl by me nekdo trosku popostrcit?

jinak je situace stale stejna.. sdileni funguje, pingnu se na hostname i na ip adresu, ale pokud dam prochazet sit, a chci otevrit skupinu, dostanu hlasku, ze pro to nemam opravneni. zkousel jsem i na obou pc zmenit nazev skupiny a restartovat, ale to take nepomohlo.

pripadne, kdyby nekdo resil stejny problem a nejak pokrocil, uvitam jeho informace.
    Zkus spustit sluzbu prohledeavani pocitacu. Jinak muzes zkusit nastavit sluzby podle toho PC na kterem to funguje.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

na obou PC spust pruvodce "Nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar"

Senior Member
    Vliv
    298

geeker: zkousel, ale nepomaha. navic tato sluzba neni potreba, aby to sdileni jelo.
    wong: diky, zkousel jsem.

takze jsem dale laboroval. postupuji pomalu, protoze nemam neustale cas preinstalovavat operacni system, byt i na jednom jedinem pocitaci.

ten jeden pocitac - IVAN, pokud je zapnuty a v siti, tak totalne spolehlive znici sdileni windows i pro ostatni pocitace. mel jsem pripojeny i NTB (notebook) a jeste pc HANA a na nich sdileni chodi v pohode(tedy dokud nepripojim pc IVAN).

dival jsem se, jake pakety mi litaji siti a zadne zbytecne jsem tam nevidel.

zkusil jsem na IVAN nainstalovat neorezane windows xp sp2 a najednou se sit rozchodila na vsech pocitacich. crazy, isnt it?

pote, co jsem vzal toto cd, vytvoril znova orezanou instalacku pomoci nlite, nainstaloval na IVAN a to dela opet to same... jakmile je IVAN zapnuty a v siti, tak na tomto pc, i na ostatnich nefunguje prochazeni site.

na pc IVAN neni zadny spyware, viry, apod.

verim, ze se mi to poradi rozchodit, ale pochybuju o tom, ze budu znat presne reseni teto situace. ackoliv bych ho sem rad napsal, abych pomohl i ostatnim.
    Naposledy upravil Jey; 31.01.2008 v 20:23.

mam stejny problem kdy s XP upravenyma s nlite nejedou mista v siti - zahadou je ze na jednom pc kde je taky upraveny win mista v siti jedou teda vetsinou nekdy to nejede tak jako na ostatnich upravenych OS kdy to pise porad jednu a tu samou chybu - ze zrejme nemam dostatecna prava ale pak se treba normlane pres adresu \\192.168.3.5 do druheho pc dostanu ale to take nefunguje vzdy .... a jeste jeden problem s nlitem - funguje vam normalne reinstalace upraveneho winu pomoci stejeho cd ze ktereho bylo instalovano ? jakmile chcu reinstalovat pres bootovaci instalator tak mi to na Ccku nenajde zadnou predchozi instalaci windows a tim padem povoli jen instalaci novou mate stejny problem ?

diky za kazdou reakci

Senior Member
    Vliv
    298

chci se zeptat.. toto jsem prave objevil(priloha). nevim, jestli to tak vypadalo i drive.

pokud spustim gpedit.msc, tak jsou vsechny slozky prazdne a nikde tam nemuzu najit zadna nastaveni. ani zadne jine zasady bezpecnosti nemohu najit. koukal jsem i do nastroju pro spravu. neni to divne(mohlo by to byt tim?, co muze chybet?)?
    Naposledy upravil Jey; 10.07.2008 v 21:32.

Senior Member
    Vliv
    298

ve windows mi chybel soubro "secpol.msc", ktery reprezentuje "zasady mistniho zabezpeceni". pote, co jsem ho nahral do windows\system32, tak jsem se do nastaveni techto zasad dostal. nicmene je tam jen jeden adresar - "Nastaveni systemu windows" a ten je uplne prazdny. co s tim?
    Naposledy upravil Jey; 02.02.2008 v 19:48.

ano, chybí ti některé MSC soubory...jako řešení bych viděl buďto reinstalaci SP2 anebo opravnou instalaci OS (po této akci bude nutné stáhnout updaty z MS, abys měl vše aktuální)

ale jak se ti to smazalo?

Senior Member
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    ano, chybí ti některé MSC soubory...jako řešení bych viděl buďto reinstalaci SP2 anebo opravnou instalaci OS (po této akci bude nutné stáhnout updaty z MS, abys měl vše aktuální)

ale jak se ti to smazalo?
    dik ze sis precetl cely topic a tak se vyjadrujes skutecne k veci. je to tu uvedeno cca 5x? nlite, takze mi tvuj post fakt asi hodne pomuze.
    Naposledy upravil Jey; 03.02.2008 v 00:03.

Senior Member
    Vliv
    298

takze nejspis je to "bug" nlite, nebo pouze jeho pridavana "feature" s nejakou z novejsich verzi. detaily jdu dale zjistovat na forum tohoto programu(www.nliteos.com). stoprocentne za toto podivne chovani muze zatrhnuta polozka "odebrat firewall windows/sdileni pripojeni windows", ktera s sebou vezme i nejake soucasti windows(starsi verze nlite toto nedelaly), kvuli jejichz absenci pak system vyhazuje hlasku, ze nemate dostatecne opravneni pro pristup do sve pracovni skupiny pri prochazeni site. zkousel jsem 2 stejne instalace windows xp pro sp2, ktere se lisily pouze touto jednou polozkou a u jedne prochazeni site fungovalo, u druhe nikoliv.
    a asi by se i dalo rict, ze byl dany problem vyresen.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reset 220V pres IP.
    Založil Aldapo v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.05.2004, 17:50

Pravidla přispívání