Přes ActiveX jsem našel ještě něco tady, ale bylo by to nutné upravit. Taky zrovna z hlavy nevím, jestli se mě podaří přes politiky povolit všechny ActiveX prvky z jednoho serveru, protože jinak by byli uživatelé vyděšení co jim to tam skáče za upozornění a globálně to samozřejmě povolit nemůžu.
Ze strany serveru to nejde jednoduše proto, že to potřebuju pro víc poboček, tudíž routery tyto informace nepustí mimo lokální síť.
Lámu si nad tím hlavu už několik dní, ale nevím jak na to. Zkusím popsat líp situaci - třeba někoho napadne jiné jednoduché řešení...
Máme cca 8 poboček v různých lokalitách spojených přes VLAN. Každá pobočka má vlastní DHCP server a tedy IP adresy se mohou měnit. Navíc je v síti několik NB, které se mohou připojit kamkoliv.
Každý uživatel pokud chce pracovat se připojuje na firemní intranet běžící na centrále (Apache/PHP). Tj. mám pouze aktuální IP. Musím vyřešit lokalizovat konkrétní PC, tj. zjistit jeho aktuální IP. Pokud zjistím (ideálně při přihlášení) dvojici IP+MAC, není problém např. zjistit, že na "tom novým notebooku" teď je přihlášenej Franta a podle IP rozsahu je na pobočce v Letovicích...