Citace Původně odeslal moebius Zobrazit příspěvek
a tak uz jsem si myslel ze se mi to poradilo opravit.. ale nakonec zase nic.. uz jsem mel rozepsany prispevek jak se mi to povedlo ale musem jsem ho zase smazat.

dival jsem se zase na nastaveni routeru. a zkusil jsem na nem nastavit wan na stejny typ jako modem (PPPoE) a vyplnit prihlasovaci udaje.. pak jsem zapl za routeru wizarda a jak jsem prochazel kroky tak pro kroku kde detekuje pripojeni k internetu se to nejak seklo.
Nevim co se presne stalo. ale nedalo se pak prihlasit ani na modem ani na router. To mi az tak nevadilo protoze jel internet bez jedineho problemu... normalne jsem posilal maily z webu. Posilal prispevky na forko, upravil si podpis... vsechno co predtim neslo ted slo... Po ale asi 5 minutach se to zase vratilo do puvodniho stavu, tedy zadne odesilani prispevku ani mailu a zase jsem se mohl normalne prihlait na administraci routeru i modemu..

takze zase nic..
sakra uz me to sere!
Když Ti běží www stránky a přes www rozhranní nejde odeslat email, tak problém nebude na tvojí straně, ale na straně seznamu.
Na rotueru to spojení (přes PPPoE) nenastavuj - to slouží jen pro případ, že máš hloupý ADSL modem, který neumí na fyzické vrstvě ADSL vytvořit PTPP spojení.

Nastav modem do továrních hodnot (i s firewallem) a nastav v něm připojení (od O2 jsou jméno i heslo O2 (velké O)). Na routeru VYPNI DHCP server a zapoj modem i oba počítače do LAN portů (WAN nechej neobsazený).

Ještě jsi nenapsal, jak jsou počítače připojené, ale předpokládám, že drátově (ikdyž ten router umí i WiFi).