ten pasiv co je na mosfetech ma dva ukoly, hlavni je odvest teplo pomoci heatpipe z chipsetu na ten pasiv a samozrejme ochlazovat mosfety. pokud nemas naky HC OC tak ty mosfety se uchladi i bez chladice, jinak je treba je chladit, jak uz bylo receno mosfety vydrzi vysokou teplotu, takze o ne bych se s timhle chladicem nebal.
myslim ze hlavni problem je ten ze ten pasiv je konstruovan na ofukovani boxovym chladicem a kdyz mas tu noctuu tak na nej nic nefouka.
pokud je pc stabilni tak bych ty teploty neresil, ja sam mam v pc taky HP chlazeni chipsetu (GB-P965DS4) a pasivy maji cca 60°C pri full loadu a mam to tak uz 8 mesicu a pohoda. tohle je proste teplota na kterou sou ty komponenty stavene, takze si myslim je vyhozeni penez kupovat novou mobo jenom kvuli lepsimu chlazeni a nebo menit chladic uplne. staci pokud mas dobre vetranou case a bude vsecko v cajku, ovsem pokud mas nestabilni pc muze to byt pricina a pak ma smysl koupit lepsi chladic.
edit : kamaradovi sem skladal pc a dal mu presne tuhle desku a pc mu jede uz prez rok stabilne a je spokojenej a teploty ma podobny (kdyz sem to skladal tak sem zkousel teplotu pasivu a hreje festovne)

Odpověď s citací