Máš pocit, že se úchopová část nějak významně liší (poměry a designem) od E-1? Já bych řekl, že právě naopak http://a.img-dpreview.com/reviews/ol...lroundview.jpg .

Citace Původně odeslal Mirtex Zobrazit příspěvek
I ten napad s vertikalnim gripem je ergonomicky moc dobry, foceni s gripem je na drzeni stejne jako normalni.
Jde o to, že grip (a úchop) na vertikálním gripu je stejný jako na normálním, ale BEZ NASAZENÉHO GRIPU. (což se dohromady pochopitelně vylučuje) Znamená to v reálu např. to, že zatímco při standardním úchopu je malíček pohodlně opřený už o grip, tak v tom samém místě na vertical gripu není už nic ... Neříkám, že to je fatální, zvyknout se dá na cokoliv, ale standardní řešení je subj. lepší.

Ad ten seťák - nemluvil jsem o porovnávání seťáků, ale dovolím si prostě tvrdit, že 18-70 je shitoidní objektiv, to je všechno. (a o specifikách aktuálně jediné brand alternativy jsme se tady bavili nedávno)

Z toho, co zatím vidím se mi zdá, že moje víra ve schopnosti Sony dojde v případě těla naplnění, ale v oblasti brand objektivů je toho k zlepšování/doplňování dost a dost. A tělo samo je málo, je potřeba celý systém odpovídající kvality - ale na to Sony opět stačí jen rozhýbat pana Zeisse .