Citace Původně odeslal ICE29 Zobrazit příspěvek
senzory pod hladacikom sluzia na vypnutie LCD pri prilozeni k oku, tak ako na minoltach a A100 (vlastne aj Canon 400D ma ten isty sposob).
Jasně, však jsem hlava děravá - první jsem si vzpomněl na to, jak fungovaly u EVF ...

Sensory na gripu jsou fajn věc, za předpokladu, že budou vyhrazeny (nebo nastavitelné) pouze pro AF-C, ale to je asi jasné.

To tělo vypadá ergonomicky VELICE dobře (popravdě mi právě E-1 dost připomíná) a zdá se být taky hodně hluboké, takže se bude držet výborně. Konstrukce je soudě podle videa taky přesvědčivá a sealing bude solidní, cena imho specifikacím odpovídá. Z videa je vidět, že na gripu bude zjevně dost ovladačů, přesto je ta cena sprostá. A ergonomicky je ten důvod, který zmiňuješ správně, bohužel to také znamená krátký grip, který není na celou ruku a to je (podle mě a zjevně i většiny výrobců a uživatelů) ergonomicky horší.

HDMI port je docela dobrá věc (tuším má i D300?), fakt ale je, že současné televize mají na tohle těch portů málo - ale který majitel DSLR si prohlíží fotky z foťáku na televizi, že ... (nějaký analog to bude mít asi stejně)

Jsem fakt zvědavý na reál, mohlo by to být velmi zajímavé tělo, další, které ukáže Canonu, na jakých vavřínech spí. Otázkou zůstávají nadále ty objektivy - nový seťák 16-105 je imho v příliš velkém rozsahu (i když nebude větší problém být lepší než shitoidní 18-70) a cena 500E v setu bude opodstatněná imho pouze v případě, že bude kovový a sealovaný - což se stane asi těžko (?). A to tele může být opticky super, ale světelnost je mizerná, takže pokud bude pokračovat v cenách G objektivů, tak potěš pánbůh ...

Uvidíme, každopádně Canon zaspal a Olympus (minimálně plánováním/marketingem/rychlostí) taky. Super, že se konkurence zhušťuje.