Takže mám krátce v počítači pasivní Microstar HD2600XT http://global.msi.com.tw/index.php?f...30&cat2_no=137 . Ta karta je skvělá, žádné problémy, žádné cukání ani nic podobného, kvalita 2D/3D subj. vynikající. Ale hlavně ta karta vůbec netopí, ve 2D má 43C a ve 3D jsem jí přes 55C (!) vůbec nedostal. (v celém počítači je 92 intake na ~7V, na cpu Noctua na 5V, exhaust Noctua na ~6V a Seasonic)

Chladič je velmi dlouhý a pokud kartu někdo budete kupovat, ověřte si dopředu, že v místech chladiče není na mobo napájecí ATX konektor (resp. především jeho střed se svazkem kabelů). Chladič je ve srovnání se Sapphire Ultimate zpracovaný mizerně (Sapphire je špičkově zpracovaný, kvalita pasívu je ve standardu Thermalright, zatímco MSI spíš Scythe), což v reálu nevadí, drží dobře a je zjevně krutě předimenzovaný. Popravdě nechápu, proč není karta osazená chladičem jako Pro verze - s 2 heatpipami, jak byla evidentně i v první sérii (podle testů) - zvládl by to levou zadní.

Výkon je takový, jaký jsem čekal, spíš vyšší - v 3DM06 to dává ~4800 bodů (mám zapnuté Visty na core system performance, který tomu něco bere - takže bez toho to bude pravděpodobně víc).

Suma sumárum nevím, co za ty prachy chtít víc a zdá se mi, že soudruzi v Gigabytu zase jednou něco pořádně podělali ...