Citace Původně odeslal Marek Zobrazit příspěvek
Ja tiez neviem co tu riesite, vsetci co tu placete preco je to take sa uvedomte. Preco je xp take velke oporoti win 98 a preco je 98ma taka velka proti win 3.1? Pokrok? Vyvoj? Mam vistu uz 3 mesiace a vobec ma netrapi aka je velka, jedine co viem je ze je to kurevsky lepsi system ako XP a podstatne lepsie a pohodlnejsie sa v nom pracuje. nemam program ktory by som potreboval pouzivat pod vistou a nesiel by. Povodne som myslel ze vypnem aero ale nakoniec som ho nechal, lebo to neni len omalovanka ako o tom linuxaci a zastanci xp pisu. Ale komu vyhovuje XP a interface ktory sa v podstate nezmenil od doby win 3.1 , nech sa paci. To je ako ked sa ma niekto pyta preco kedysi bola hra na 1CD a teraz je na 2 2-vrstve dvd. Ako ja nechapem co je na pokroku a zvacsujucich sa datovych narokoch take udivujuce, hlavne ked 1GB hdd vide snad na 5 korun. A co sa tyka ramiek take iste frflanie od niektorych ludi. Mam 2GB a vista po starte zere aspon 500-600MB. Trapi ma to? absoutne pri dnesnych cenach ram.
mno, by me zajimalo v cem je 'kurevsky lepsi'. ja v XP taky nemel problem cokoliv pustit . zatim jsem jen prisel na to, ze 2GB ram je na nej malo (staci pustit vicero veci a uz to rve, ze to ma malo pameti) a na pomalem disku to je uplne nepouzitelne. (jeste ze mam v desktopu raptora, z notebooku to musi pryc)

co se velikosti tyce, tak prave neni problem jen v tom, kolik je toho na disku, ale pro me hlavne v tom, jak casto a v jakym mnozstvi se neco z toho disku cte coz je pro me ve srovnani xp - vista pro vistu hodne negativni.

a srovnavat hry a OS mi prijde trosku mimo misu. OS opravdu nepotrebuje tisice Hi-Res textur a HD zvuku ... dnesni hra ano ...