No jo, procesoru, jasne... Ale jsou tyhle dve voltaze a evidentne kdyz jedu s FSB nahoru, musim to prikrmit. FSB overvoltage me proste mate.
No jo, procesoru, jasne... Ale jsou tyhle dve voltaze a evidentne kdyz jedu s FSB nahoru, musim to prikrmit. FSB overvoltage me proste mate.
Záleží na tom o kolik - mě např. na sestavě v podpisu jede procesor na default V na 3220MHz, jen paměti a NB chtějí přitopit... takže záleží, kolik s toho chceš celkem vymáčknout (máš vyšší základní taktování, tak to o 70% asi jen tak snadno nepůjde
) - ale i tak bych na zvednutí fsb o cca 25% V na procesoru určitě nechal na default, až pokud by to nešlo, tak trochu přidat...
Jinak já, dokud jsem nepřidal +0,1 na NB, tak chtěl přitápět procesor a ještě to bylo nestabilní (např. počítač po 3 hod burnu spadl...) - kvůli rated fsb na chipsetu...
edit: ještě jsem zapomněl připsat - pohlídat děličku pamětí a pokud to po oc najede a padne až při načítání win, či zahlásí chybu, můžou za to pravděpodobně paměti - chtějí přidat...
Naposledy upravil s.skull; 05.09.2007 v 18:39.
Takze spis napred zkusit zvednout NB nez CPU, jo? Voltaz samozrejme. Kolik je teda bezpecny max pro 6750? Defaultni voltaz je dost nizka.
stejne jako pro ostatni c2d. 1.4 je bezpecne az az.
Do NB muzes s klidnym svedomim pustit +0.2
Super, jdu testit
Jinak locknuti PCI-E fakt pomohlo. Asi ten bios obsahuje nejaky vetsi zmeny, kdyz to predtim slo i na auto.
Prozatim to v pohode nabehne pri 1.36250V v CPU a +0.05V do NB. Ale Prime dlouho nevydrzi. Na druhou stranu, uz je to 600MHz nad defaultem.
Jo a CPU-Z mi dost divne ukazuje napeti v CPU 1.3V.
Naposledy upravil Octopuss; 05.09.2007 v 18:52.
Pameti jedu aktualne na 1000.... Takze 66 pod defaultem![]()
Přesně jak napsal NeMeM9aA - zkus do NB nejdřív +0,1, mělo by to stačit - na začátek...pamětem jsi už asi přidal (podle specifikací...)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)