Právě z toho většího bastlení pasivu cpu (případně pasivu z gme) mám obavu... A bohužel jsem ten chladič pořizoval právě proto, že je tak velký a ochladí mě i chipset a pamětiNo, pamětem a mosfetům to pomohlo - můj subjektivní "ohmatávací dojem" - a na oful desky mám jen 2x12 Noiseblocker Blacksilent fan xl1, které mám (zatím) na pwm regulaci a jedou od 400 do 700 ot. Jen s tím chipsetem jsem byl asi trochu naivní co se týká dostatečnosti chlazení (když to 5cm fan na plný výkon nedával...)
Co se týká teplot a stability, pravda je, že je to asi trochu lepší než s boxem, a i v těch největších vedrech to nemělo problém ani s boxem, ani s G... - snaha to řešit je spíše pro můj klid no...
Řešení problému asi hned tak nenastane - zatím jsem bohužel celkem vytížený - ale doufám, že do týdne něco zbastlím a pak to sem hodím...
Díky za zájem a samozřejmě další návrhy řešení jen uvítám
Edit:
k ventilátorům - subjektivně hodnoceno, se mi zdá, že na desku dofouknou i na takhle malé otáčky,ale je jasné, že žádná sláva... Ještě zkusím sehnat redukci z molexu, ať to mám na stabilní max.otáček ...