Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 29 z 29

Téma: Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Standardní Re: Chladič NB na GA-965P-(D)S3

keby si si poriadne pozrel recenzie gemini tak zistist, ze to moc dosku nechladi ... vzduch tak nejak nedoleti k doske alebo co a uz vobec nie, ked tam mas noctua chladice s malym tlakom
    Ja mam v kompe AeroCool Dominator a ten pre zmenu chipset uchladi celkom v pohode FSB400 na abit IP35 Pro s minimalnymi otackami na vetraku dominatora (14cm) a max 50~ na chipsete
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Právě z toho většího bastlení pasivu cpu (případně pasivu z gme) mám obavu... A bohužel jsem ten chladič pořizoval právě proto, že je tak velký a ochladí mě i chipset a paměti No, pamětem a mosfetům to pomohlo - můj subjektivní "ohmatávací dojem" - a na oful desky mám jen 2x12 Noiseblocker Blacksilent fan xl1, které mám (zatím) na pwm regulaci a jedou od 400 do 700 ot. Jen s tím chipsetem jsem byl asi trochu naivní co se týká dostatečnosti chlazení (když to 5cm fan na plný výkon nedával...)
    Co se týká teplot a stability, pravda je, že je to asi trochu lepší než s boxem, a i v těch největších vedrech to nemělo problém ani s boxem, ani s G... - snaha to řešit je spíše pro můj klid no...
    Řešení problému asi hned tak nenastane - zatím jsem bohužel celkem vytížený - ale doufám, že do týdne něco zbastlím a pak to sem hodím...

Díky za zájem a samozřejmě další návrhy řešení jen uvítám

Edit:
    k ventilátorům - subjektivně hodnoceno, se mi zdá, že na desku dofouknou i na takhle malé otáčky,ale je jasné, že žádná sláva... Ještě zkusím sehnat redukci z molexu, ať to mám na stabilní max.otáček ...
    Naposledy upravil s.skull; 03.09.2007 v 08:04.

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Citace Původně odeslal s.skull Zobrazit příspěvek
    to Janikbanik
    Díky, tam jsem se díval už předtím, ale v mém případě mě vůbec nenapadlo nabastlit tam starý chladič cpu... možná by tam i něco vlezlo, ale kvůli uchycení mě to přijde o dost těžší, než bastlit nějaký chladič chipsetu, nebo vga - protože ty mají rozměr pasivu nad ihs menší a díky způsobu uchycení na úpravy IMHO snadnější - např. přichycení zalmanů na gpu mě přijde jednodušší na úpravu, než vymýšlet uchycení chladiče cpu...

Ještě jedna drobnost - jak tam máš ten svůj pasiv připevněný? Já bych to totiž potřeboval uchytit pokud možno stejným způsobem, jako je původní pasiv - počítačem občas hýbu, takže nechci lepit... (a nemám ani stojan na vrtačku, abych provrtával nějaký silnější pasiv - zvládnu taktak nějaký ten zohnutý plech a la uchycení vga chladičů - nehledě k tomu, že bych to určitě stejně nezvládl přesně provrtat napoprvé...)
    Pokud budeš mít čas, tak prosím popiš, nebo vlož nákres, nebo foto svého uchycení...
    Díky
    Na tej druhej fotke je presne vidiet, ako je to upevnene.
    http://img525.imageshack.us/my.php?i...29pc002ot7.jpg
    Nejde samozrejme o lepenie, ale pouzil som 2x M3 s drzkou cca 30 mm, nejake kovove + nekovove podlozky.
    Chladic P2 Slot 1 (pasiv) je treba len urezat a stastim je, ze ma v sebe diery po povodnom uchyteni. Tieto je treba len jemne doladit malym ovalnym pilnikom - ide to pomerne lahko, je to hlinik.
    Vlastne jedine co som na to potreboval boli tie srobky, pasiv p2 slot1, pilka na kov za cca 80 kc a ovalny pilnicek...
    Momentalne som trochu ladil ofukovanie, takze mi na RAM a na NB fuka AC 80 mm fan @ ~1200 rpm. Teplota NB a RAM na dotyk tak 30C
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Díky moc;
    hned jak bude chvíle, tak se do toho pustím a pak poreferuju...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání