Pokud už se bavíme o výrobcích...

Sapphire - kvalitní součástky, často referenční návrhy, hlučnější chladiče, ale taky měl nějaké aféry - hlavně u nereferenčních modelů: X1600PRO 128MB GDDR3 (odcházely bezdůvodně po týdnech až měsících), X1800XT-PE (špatně nastavené napájení pro různé části jádra, zabíjelo to čipy)

Asus - teď si nic konkrétního nevybavuju, možná je to tím, že sus je dražší a tolik lidí si ho nekupuje. Vryl se mi do paměti jen jejich X800XT-PE s nadstandardním tišším a větším chladičem, naopak zvorali 9800XT, která měla stnadardně tišší chlazení, než jako Asus použil.

MSI - řada afér se nekvalitními kondenzátory (hlavně teda u desek), u grafik se častěji než u jiných výrobců projevovalo pískání (méně kvalitní cívky? špatný návrh?) hlavně u nereferenčních modelů. Kompletně vadná série bulkových 6800LE.

Gigabyte - podle mě slušný výrobce, pasivní modely mívá nejlevnější ze všech výrobců, ale tradičně je třeba nějaký menší air-flow

Club 3D - Radeony bere od TULu/PowerColoru (pro předchozí značky myslím vyrábí PCPartner), kvalita je dost různá, některé nadstandardní modely jsou velice zajímavé nejen cenou a výkonem, ale leckdy i kvalitou. GeForce bere Club od jiného výrobce a zvlášť levnější modely trpí na výstupní filtry (neostrý obraz), což se ale Radeonů vyrýběných u TULu netýká (alespoň jsem zatím neměl tu čest). Oblíbená, ale zároveň z části problémová byla řada R9600XT ("Bravo") s nadstandardními takty, chlazením, ale odcházejícím RAMDACem (zřejmě špatné napájení čipu nebo špatně zapojené výstupní filtry? to netuším, ale minimálně jedna řada na to silně trpěla a umírala)

PowerColor - vlastně totéž co Club3D, některé produkty jsou velice zajímavé, je třeba dávat pozor na frekvence, ty jsou u některých modelů nižší, ale i tyto podtatktované modely mívají často velice dobrý poměr cena/výkon (bohužel zákazníci jim často nevěří). Ale i PowerColor občas dělá boty - třeba plechový chladič na některých řadách X800/X800XL ležel na keramickém kondenzátoru - jestli to z dlouhodobého hlediska mělo na něco vliv, netuším...

GeCube - trochu něco jiného, podle mě jedna z nejzajímavějších značek - mnohé modely jsou velice zajímavé chlazení, OC potenciálem atd., mnohé jsou ale podtaktované (platí totéž co u PowerColoru). Jedny z nejzajímavějších "alternativních" modelů. Bohužel u nás mizerně dostupné. Netuším, kde GeCube vyrábí, ale na aféry si nepamatuju. Nechápu, proč je u nás nikdo pořádně neprodává...

ManLi - díky bohu už přestalo Radeony nabízet, je to de-fakto jen překupník. Od ManLi bylo vhodné nakupovat vždy krátce po vydání nového produktu - ještě než s produkcí začali druhořadí výrobci - to pak ManLi prodávalo Sapphire, HIS atp. po pár týdnech či měsících přesedlalo na ten nejlevnější šmejd (špatná vkalita obrazu, mimořádně nekvalitní chlazení, vysoká poruchovost některých moelů...)

FIC - už taky přestal(o), první řady pro změnu byly originálky "built by ATi" se samolepkou "FIC" za naprosto bezkonkurenční ceny. Další už byla trochu nižší kvalita.

Palit - tenhle výrobce mi nějak unikal - jak dlouho se u nás prodávají Radeony této značky? Pamatuju si jen na boom s příchodem X1950GT/PRO a teď HD2600, které jsou levné, přičemž některé modely mají nadstandardní takty a tiché chlazení.

Tyan - taky už nevyrábí, nejvýkonnější (ale hlučné) chladiče, pasivní chlazení na napájecích obvodech, velmi vkalitní součástky, vysoké OC, vynikající kvalita výstupu (jistou dobu se považovaly za srovantelné s Matroxem), drahé, žádné eféry.

víc měnenapadá (teda napadá, ale to jsou většinouv značky, které se k nám dostávají spíš náhodně)

Takže když se člověk vyhne takovým, jako SuperGrace (taky už nejsou moc k vidění, ani nevím, jestli se kvalitativně změnili), ManLi a notoricky známým vadným sériím, tak podle mě vyloženou chybu, co se týká kvality zpracování, udělat nemůže - a stejně tak může odejít produkt libovolné značky (ono leckdy stačí, když s tím přepravka někde švihne, udělá se studeňák, nebo uvolní součástka a jestli to byl kvalitní kondenzátor nebo šmejd, už je jedno )