Zdravím, nechci zakládat nové téma, takže dotaz ohledně chlazení NB na GA-965-DS3... Na cpu mám CM GeminII a předpokládal jsem, že mi bude chladit i pasiv chipsetu... Ten sice z kolmého pohledu o cca 50% přesahuje a tak nejspíše i chladí, ale vzhledem k mizerné ploše pasivu chipsetu to téměř není znát... S novým chladičem cpu jsem i trochu "přitlačil" na oc (fsb450) a na pasivu i přes ofuk taktak udržím ruku(tzn. situace se nezměnila...) Přidání větráku (5cm) před tento pasiv jeho teplotou taky příliš nehnulo a navíc se stal nejhlasitější součástkou v case
Pokud někdo ví o účinném a tichém chladiči NB, který nemá na výšku více jak 5,5 cm (TR HR-05SLI tam nijak dát nejde) a bylo to něco lepšího, než Zalman ZM-NBF47 (který by v tomto případě byl o něco účinnější než orig.pasiv - protože plocha žebroví je větší a příhodně natočená vzhůru) ať mi pls napíše...
Jinak jsem přemýšlel nad úpravami jiných chladičů (včetně gpu - AC Ac. S2), ale vše vyžaduje (mimo rozřezání žebroví - není až tak problém) ohnutí heatpipe - do čehož se mi z pochopitelných důvodů příliš nechce...
Takže jakákoliv rada (mimo koupi jiné desky) vítána![]()