HR-03 Plus pouzivam uz delsi dobu, mam ho nasazeny v poloze "dolu", tzn. ze zasahuje nad PCI-E sloty.

Na testovani maximalni teploty doporucuju RTHDRIBL viz. http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/ - idealni je nechat bezet vykreslovani v okne a u toho treba sledovat v trayi teplotu jadra nebo si ji rovnou nekam logovat. Mam empiricky zjisteno, ze hry kartu nenazhavi tak jako tenhle test. Podobne je na tom i Artefact scanning u AtiToolu.

Zrovna tento tyden jsem resil zajimavy problem, kdy se mi moje 8800GTX zacala znicehonic silene prehrivat, doted nevim, co bylo pricinou, vyresilo to klasicke "sundam chladic-ocistim-nanesu znovu pastu-nasadim chladic".

Mam ovsem jeden zajimavy poznatek: v praktickem mereni jsem opakovane zjistil, ze u me sestavy (Antec P180, 2 Noctuy 120 na minimu jako outtake, 1 jako intake fan) je vykonnejsi chladic s nasazenym 90mm vetrakem, nez se 120-kou Noctuou. Nedokazu si to poradne vysvetlit, napada me snad jen to, ze stred te 120-ky je presne nad zebry chladice a mozna diky svoji velikosti brani spravnemu proudeni vzduchu prave na zebra.