Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: ABIT AB9 (PRO) - nejlevnější deska s Dolby Digital Live?

Standardní ABIT AB9 (PRO) - nejlevnější deska s Dolby Digital Live?

Chystám se skládat PC pro bráchu a součástí na 99% budou i repráky Logitech Z-5500 připojené přes digital, takže by bylo velké plus, kdyby základní deska měla integrovanou zvukovku s podporou DD Live, aby uměla stereo převést na 5.1 AC3. Co jsem se tak díval, tak je spíš vyjímka, když to některá zvukovka umí a dočetl jsem se, že jsou do zrovna desky s čipsetem Realtek 882D.
    Takže moje otázka zní: Jakou základní desku pro C2D s podporou DD Live zvolit?
    Cena je docela důležitá, takže zatím jsem si vyhlídnul:
    Abit AB9 (Pro) - 3500Kč

Ještě jsem si říkal co ten nový chipset P35? Jak je to s tou podporou 45nm CPU? Ty na P965 deskách nepojedou?
    PC:Barton 2500+@3200+, ASUS A7N8X Deluxe 2.0, 2x512MB DDR 400, Saphire Radeon X800GTO 256MB, ViewSonic VX912, Seagate Barracuda 200GB +320GB, DVD+/-RW Samsung SH-S203B, Logitech Trackman Wheel, Logitech Wingman Force 3D, internet 4/1,5Mbit.
    Non-PC:Xbox 360, Panasonic FX07, Gamepark Holding GP2X, iAudio 5 2GB, Logitech Z-5500

Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!

Junior Member Avatar uživatele tx3rf
    Věk
    33
    Vliv
    0

Standardní Re: ABIT AB9 (PRO) - nejlevnější deska s Dolby Digital Live?

Citace Původně odeslal Eso Rimmer Zobrazit příspěvek
    Cena je docela důležitá, takže zatím jsem si vyhlídnul:
    Abit AB9 (Pro) - 3500Kč

Ještě jsem si říkal co ten nový chipset P35? Jak je to s tou podporou 45nm CPU? Ty na P965 deskách nepojedou?
    no ja ti nevim ale ten DDL ma snad uz v dnestni dobe kazda deska ne? mozna si to s necim pletu ale na p965 a P35 uz snad kazda.

jinak podpora 45nm CPU je u ASUSu od biosu 1212 a vejs

http://event.asus.com/mb/45nm/

DDL každá zvukovka právěže nemá. Z P65 desek to např. u Gigabytu má jen DQ6 a DS4 viz diskuze zde http://forum.ddworld.cz/viewtopic.php?t=2725&highlight= Ostatní sice mají stejnou integrovanou zvukovku, ale neumí to (asi kvůli licenčním poplatkům).
    PC:Barton 2500+@3200+, ASUS A7N8X Deluxe 2.0, 2x512MB DDR 400, Saphire Radeon X800GTO 256MB, ViewSonic VX912, Seagate Barracuda 200GB +320GB, DVD+/-RW Samsung SH-S203B, Logitech Trackman Wheel, Logitech Wingman Force 3D, internet 4/1,5Mbit.
    Non-PC:Xbox 360, Panasonic FX07, Gamepark Holding GP2X, iAudio 5 2GB, Logitech Z-5500

Ja jsem o vanocich vracel DS4 (i965) prave proto,ze neumela DD. Pouzili Realtek 888 bez D a ten to nedaval. Pak jsem sel do Asusu a ten umi DTS connect, coz me prijde optimalni. Pouzity chip je ADI 1988B, pry mam mit lepsi zvuk nez Realtek, ktery pry delal nejakou neplechu v EAX uz na urovni chipu/ovladacu. Hrnu to optikou nebo koaxem rovnou do reciveru. Jedina vada na krase je EAX, proste X-fi to neni. Ale blyska se na lepsi casy, Auzentech (tusim) ma vyrobit nejakou nadrenou zvukarnu s X-fi a podporou DD Live, tak uvidime.

Flame: Pavel Kuncl mi tvrdi, ze pozna rozdil ve zvuku pri DIGITALNIM vystupu z kompu a z jeho prehravace Denon xxxx.... Me se to ale nezda, rozdil neslysim. Nereknu analogove, ale AC3 je preci bitstream, takze nejake vypadky by byly brutalne slyset?!
    Chieftec DA-01B-D, Seasonic S12 500W, Gigabyte P45-UD3R, Intel Conroe, Zeppelin 8GB DDR2 800MHz, Samsung F1/F2

Já mám nforce2 se Soundstormem, kde je DDL snad dokonce hardwarově, takže jsem vysmátý. Ale když jsem tu desku kupoval, tak by mě v životě nenapadlo, že o několik let později to ocením při připojení k reprákům...

Kámoš se se mnou zase dohadoval že prý v režimu digital je přes optiku zvuk lepší než přes coax. A mě to taky přijde jako blbost, když to přece proudí jako data, tzn. jedničky a nuly. To by ten drát musel být hodně špatný, aby přes něj ty data neprotekly v pořádku... Rozdíl tam je snad jen v tom, že optický kabel nevede proud, takže reciever a PC jsou galvanicky oddělené. To je názor mě, jakožto laika.

Co se týče Auzentech apod., tak k tomu nemám moc důvěru kvůli malému rozšíření a potenciálním problémům s ovladači.

Jinak nakonec jsem bráchovi koupil ten Gigabyte P35 DS4. Taky má ten DTS Connect. Ale zatím to má připojené na obyč stereo repráčkách, takže je to nevyužité.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. H razeni z Genius F16 pro Live For Speed
    Založil woyta v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 10.11.2006, 22:27
  2. Dolby Digital LIVE
    Založil Zdenek Dubnicky v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 29.11.2005, 18:41
  3. Dolby pro logic...
    Založil Waliz v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7