Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Radiator jako nasavani; bublinky v hadickach

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Radiator jako nasavani; bublinky v hadickach

Citace Původně odeslal marrtin Zobrazit příspěvek
    Takze zaprve:
    Premyslim o nejakem vodnikovi v kombinaci s nejakym pasivem. CPU a GK bych chtel chladit prislusny vodnim blokem, chipset nejakym pasivem s heatpipe a ramky bych chtel s pasivem.
    Problém pasivu na chipset/RAM/paměti GPU je v tom, že se jaksi mlčky předpokládá, že jsou nějak ofukovány (větrákem CPU/GPU atd.). Jenže s vodníčkem je průtok vzduchu skoro minimální a tudíž moc nefungují. Proto musí být buď hodně mohutný nebo taky "vodní".

Add Kontrola průtoku pomocí teploty CPU. To je celkem oblíbený omyl, ale kdo z vás to opravdu zkoušel (vypnout čerpadlo a počkat, zda se PC vypne)? Já tedy ano (nechtěně), ale PC se vypnulo pozdě a odnesla to deska. Proč? Protože blok na CPU je většinou mohutný a ten na chipsetu zase relativně malý. A když neteče voda, tak se oba začnou ohřívat a pokud nejede CPU na plný výkon, tak se může zkrátka "ohřát" na vypínací teplotu až v době, když už je chipset na škvarek.
    Někdy sice tahle ochrana fungovat může, ale někdy prostě ne. Ale která ochrana je 100% že

Add bublinky. Zapomeň, protože to dělá strašnej bordel (hluk). Navíc IMO i celkem snižuje výkon (viz. "zavzdušněné topení").

Add cena/výkon. Vodní chlazení není jen chlazení. Je to životní styl
    Naposledy upravil Iguaner; 19.08.2007 v 12:19.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání