zajdi za nejblizsim pravnikem, rad si vydelaCerstva "prihoda" z alfacompu (zdravim Nellera)
Bol som dnes reklamovat router SMC (srot totalny). Ten mal poskodenu pecat na srobe, ktora nebola roztrhnuta cela, ale je zjavne ze bez jej celeho poskodenia by sa to odsrobovat nedalo. Toto uviedol obchodnik do reklamacneho protokolu, pricom ked som si to cital, uz som vedel, ktora bije. Mimoine si prehliadal kabel a v protokole bolo napisane ze je znacne poskodeny. No bodaj by nie, 2 roky su celkom dlha doba a nikde nie je napisane, ze ma byt vyrobok ako z krabicky ked ho reklamujem. Ale k veci. Odisiel som v momente ked ten router predaval do ruk zrejme niekomu kto vybavuje reklamacie. Urazil som asi 150m z predajne ked mi zazvonil telefon, mozte trikrat hadat kto to bol. Technik z alfy. Samozrejme mi oznamil, ze reklamacia sa zamieta z dovodu poskodenia pecate. Tak som mu slusne vysvetlil, nech na mna nechodi s takymito vecami a ze to nie je dovod k zamietnutiu. On mi doslova povedal: "mne je to jedno ja vam to mozem poslat do servisu ak chcete", co mi dosla trpezlivost a zo slovami, budeme to riesit trochu inak som polozil telefon. A teraz co dalej. Uz ked som tam isiel bolo mi jasne z predchadzajucich reklamacii ako sa alfacomp zachova. V cybexe, v softcome alebo v CZC by som mal na otocku vypisany dobropis. Router stal asi liter, cert vezmi prachy, ide mi o princip. Mam sa snazit nieco dosiahnut, alebo sa na to vykaslat a vyvesit si router do vitriny??
edit: v reklamacnych podmienkach je jedina zmienka o pecatiach toto: U pevných disků zaniká záruka poškozením ochranné pečeti na obvodu disku, popř. na vrchní straně.![]()