Výsledky 1 až 25 z 64

Téma: PC do 40tis sk bez dph - doladenie

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: PC do 40tis sk bez dph - doladenie

Dal som si ranných 5 km do krámu

A v pohode vymenili za 2xWD3200AAKS sú o 300 sk drahšie, ale mám tam aj o 140GB viac

Inak ešte som kukal tú radu YS, to je nejaká Raid Edition, tak ma napadlo keby som chcel tie AAKS dať do raidu nebude problém?

O rok možno zoberiem raptora s nejakým silentom.

Ešte musím počkať 2 dni na ramky a potom sa ozvem ako som dopadol a ako som spokojný

dík moc všetkým za rady

Jo a našiel som, že jeden kúpil 10 diskov WD5000AAKS a 8 z nich sa mu dosralo za 3 mesiace, potom na Nové rady nadávali len z dôvodu tých vybráci a seekov, inak spokojnosť a neutrál bol Hitachi. Na staršie WD boli sťažnosti, ale na tieto nové nie, a zas naopak na Staré Seagate bola spokojnosť a na nové sťažnosti

Predajca ich predal asi 100 ks a nikdy reklamácia, ale povedal, že mu nejako bedna lieta (to má taký testovací), ked moc pracuje
    Naposledy upravil Ovca; 13.08.2007 v 09:36.

Ten raid ti pujde v pohode i s ne raid diskama aspon co sem tady vsude cetl.Jinak chlapci kdyz uz se tu celou stranku hadate tak co je lepsi AAKS nebo YS??!!!!!!!!!!!!
    AMD Athlon 64 3000+ 1,4V-Arctic Freezer 64 PRO,1x512MB Kingmax + 1x 256MB A-Data 500MHz,XFX Geforce6800GT-16pipelines,HDD Seagate 120GB,DVD Plextor,TV Leadtek Deluxe XP,LCD L1750H,WXPSP2

Hups

Na nete som našiel toto:

YS je určený do zálohovaných RAID polí, protože má zkrácenou dobu pok terou se snaží přečíst chybné sektory z desítek sekund běžných disků pod 8 sekund, což je vhodné třeba pro RAID 5, ale jako samostatný disk nebo do RAID 0 se díky tomu vůbec nehodí.
    rozdiel je aj v zivotnosti 1.2mil/h a to v 100% zatazi disku. normalne disky udavaju zivotnost 0.5mil pri 8h/denne pri 20%loade.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal Ovca Zobrazit příspěvek

Jo a našiel som, že jeden kúpil 10 diskov WD5000AAKS a 8 z nich sa mu dosralo za 3 mesiace, potom na Nové rady nadávali len z dôvodu tých vybráci a seekov, inak spokojnosť a neutrál bol Hitachi. Na staršie WD boli sťažnosti, ale na tieto nové nie, a zas naopak na Staré Seagate bola spokojnosť a na nové sťažnosti

Predajca ich predal asi 100 ks a nikdy reklamácia, ale povedal, že mu nejako bedna lieta (to má taký testovací), ked moc pracuje

Mohol by si dodat link kde si to cital , nakolko rad si o tom precitam , predsa len kazda info pred kupov je dolezita. Pretoze neoverena informacia je holy blud a ja budem potom jaksi za K- i s podpisom.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    Mohol by si dodat link kde si to cital , nakolko rad si o tom precitam , predsa len kazda info pred kupov je dolezita. Pretoze neoverena informacia je holy blud a ja budem potom jaksi za K- i s podpisom.
    Neporuchová 7200.10 je samozřejmě iluze, jen na 4u jich bylo odešlých už celkem dost (ale taky z velkého počtu).
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Neporuchová 7200.10 je samozřejmě iluze, jen na 4u jich bylo odešlých už celkem dost (ale taky z velkého počtu).

Kazdy disk sa moze pokazit tak ako kazda komponenta , ide skor o % rocne ktore sa kazia. Ja to vim a Ty to vies tiez , mna len zaujima stale ten link , o ktory som ziadal od zakladatela threadu. Hold uz som ale silne OT/ sorry
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    Najneutrálnejší postoj je ku Hitachi
    Kazovosť WD:Seagate 50:50
    Hlučnosť Seagate vedie

Konkurencia pctuning.cz

Skusim to tam niekde pozrieť, dal som hľadať Seagate.

Ako na tie 7200.10 tam boli veci popísané, jeden bol spokojný
    Ale aj na WD AAKS som videl nadávky, ale len kvôli poruchovosti aj na inýách forach, ale skôr bola spokojnosť, ale mal som doma Seagate 3,5GB , WD 40 MB , 750MB (nejakú taku pod 1GB ver), Maxtro 3,5 GB, Hitachi 60 GB a s ním som najspokojnejší, všetky boli rýchle, ale ten Hitachi je najrýchlejší z nich a po 5 rokoch je stále tichučký , čo sa o maxtoroch a Seagatoch po 2 rokoch nedalo povedať

Ešte tu je niečo o tých rozdieloch AAKS a YS:

http://ocguru.cz/showthread.php?t=60...ght=WD3200AAKS

///Edit:

Tu je niečo o prehrievaní:
    jeden tam píše spokojenosť a druhý, že sa mu prehrievaju

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...agate&start=60
    Naposledy upravil Ovca; 13.08.2007 v 15:17.

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    287

Nikdo ti nezaručí, že nenarazíš na špatný kus (u jakékoliv značky). WD jsou v pohodě, má je tu spousta lidí. Radí ti je lidi co mohou srovnávat i s jinými. Dle kritérií hluk/rychlost. Jak jsem psal, já v poslední době už nepoužívám skoro nic jiného než WD a to mi taky dřív WD nesměl do PC a preferoval jsem hlavně IBM/Hitachi a později Samsung.

btw: kdysi dávno jsem koupil IBM ze série, kde byla neskutečná úmrtnost /nepamatuju něco podobného/ a ten můj maká spolehlivě do dnes.
    PC 1 > Asus Striker II Extreme, E8400 @4.4Ghz, Thermalright Ultra120 Extreme, 2x2GB OCZ Platinum DDR3 1800Mhz, 2x Asus 8800GTS, 2x WD6400AAKS, Auzentech X-Fi Prelude, Corsair HX520W, Lian-li A10A, 20" NEC 20WGX2, Razer Lachesis + eXactMat, Sennheiser 595, Vista Ultimate
    PC 2 > ASUS P5K Deluxe, E8400@4Ghz + Scythe Ninja, 4x 1024MB ADATA EE, Gainward 8800GTS, WD6400AAKS, AOC 210S
    Notebooks >DELL E4200, DELL E6400, DELL D630, DELL D430

No ja mám viac ako 5 rokov tento:
    IBM/Hitachi IC35L060AVVA07-0

Totálna spokojnosť v tej dobe vyhrával jeden test za druhým a patril medzi najrýchlejšie disky vo svojej triede

Teraz ked mám XP, skoro rok, tak už počuť, ked moc pracuje, ale teplota a také veci super, ale po roku nahadzujem vždy systém na novo a ide, zas tichúčko .
    Možno sa mi to zdá, ale bednu mám pod stolom dosť vzadu, takže nepočujem všetko

Menší problém, nedarí sa mi zohnať tú dosku v rev. 1.2 alebo v rev.2

Bude nejako vadiť, alebo nejaký rozdiel výkonnostný, teplotný v nich?

Viem, že rev. 1 je vyrobená 90nm a novšie už 60 nm (čiže chladnejšie), ale zas tá rev. 1 má väčší chladič, ktorý treba vyhnuť, ked sa tam dáva pasív, a pri novších rev. to moc nevadí.

Alebo mám zobrať Asus P35K ? Alebo nejakú podobnú verziu? Alebo ten GB je aj tak lepší?

Senior Member Avatar uživatele jaluvkap
    Věk
    42
    Vliv
    289

Citace Původně odeslal Ovca Zobrazit příspěvek
    Menší problém, nedarí sa mi zohnať tú dosku v rev. 1.2 alebo v rev.2

Bude nejako vadiť, alebo nejaký rozdiel výkonnostný, teplotný v nich?

Viem, že rev. 1 je vyrobená 90nm a novšie už 60 nm (čiže chladnejšie), ale zas tá rev. 1 má väčší chladič, ktorý treba vyhnuť, ked sa tam dáva pasív, a pri novších rev. to moc nevadí.

Alebo mám zobrať Asus P35K ? Alebo nejakú podobnú verziu? Alebo ten GB je aj tak lepší?
    Mno AFAIK se rev. 1.2 od rev.1 lisi prave jen chladicem ... jinak to jsou stejne desky ... jiny chladic je tam z toho duvodu, ze se na desku nevleze noctua a spol., coz je vcelku zasadni omezeni u OC desky ... o tom, ze by mela nova revize mit uz cipset v 65nm jsem nikde nic nevidel ... jsi si jisty? Zkusil bych se podivat po Abitu IP35-Pro jako nahrade
    HOME 1 : WINDOWS 7 - ASUS P5Q-E - E2160@default - 4GB A-Data DDR2 800EE - Noctua NH-U12P - MSI HD5870 1GB@default - WD5000AAKS - WD 3200AAKS - WD 10EADS - WD 15EADS - Samsung 2.5" 320GB USB - Samsung 183L - HP LP2465 - Delta 700W from HP - 2xNF-P12 - Chieftec WH-02B-B-OP
    HOME 2 : Windows XP - Asus K8V-XE - A64 3000+@250*10/1.42V - Corsair Value 1024MB 2.5/3/3/6 333MHz - Samsung SP1614N - Toshiba M1712 - Diamondtron AOC 7A+ - Modecom Feel-V

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání