Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Talking Re: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Takže hotovo, všechny problémy vyřešeny a dovolím si nakonec vše shrnout pro případ, že by někdo jiný měl podobné problémy (proto tu fórum primárně je ):
    1. animace -> zdroj monitor, jedná se o nějaký spořič (který nelze jinak normálně vyvolat), objeví se při přepínání obrazu, řešení je prosté - během instalace vypnout a zapnout monitor (dvakrát, vždy po restartu), později to ani při najíždění windows ani při práci nedělá, chyba monitoru to není. Teď už se tomu směju, ale než se na to přišlo, do smíchu mi nebylo...
    2. instalace driveru pro chipset -> veškeré drivery stažené z gigabyte.cz -> což není dobré, mám revizi desky 1.0 (existuje ještě 3.3), což cz stránky nedělí a pro jeden typ desky je jeden ovladač -> nejlepší je jít na mezinárodní stránky (.eu) a stahovat odsud, jelikož je tam dělení i dle revizí desek. Takto stažený driver jednak byl jiný než ten z cz stránek a jednak fungoval (i s nastavením biosu jak má Conflict, ale v tom to nebylo). Pro jistotu jsem vše zkoušel na ověřených WXPSP1 (SP2 co zde nyní mám nemám osobně dlouhodobě ověřené a již s nima byl problém na staré sestavě - MB s KT600). I instalaci tohoto driveru provázel malý neduh - mám klávesnici i myš usb a po nainstalování mi to vše odpojilo a máčknout na tlačítko další (po kterém asi následuje otázka na restart) jsem už nemohl (a dotykovou obrazovku ještě nemám), takže musel následovat tvrdý restart -> vše najelo a po znovuspuštění instalace driveru to zahlásilo, že je vše v pořádku nainstalováno
    3. Nemožnost se dostat na další oddíly na disku - při odvirování byly na všech oddílech postiženy soubory ctfmon.exe, které jsem nechal odstranit, což zapříčinilo nemožnost se dostat na tyto disky prostým dvojklikem z Tohoto počítače. Samozřejmě jinak jsou přístupné. Rychlé řešení je rychlý formát disku, což jsem u dvou prázdných oddílů udělal (C při instalaci windows a D v nainstalovaných windows). Třetí oddíl je napěchovaný daty a buď budu muset část přesunout na externí disk a část vypálit (což je moře práce) nebo najít jiné řešení -> pokud má někdo radu, budu rád (nebo snad něco najdu sám).
    To byl zas porod, ale téměř týdenní anabáze je za mnou. Všem díky za rady a snad se vám podobné nepříjemnosti v těchto horkých dnech vyhnou, bylo to na infarkt...
    Naposledy upravil Brogg; 09.08.2007 v 11:41.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání