Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
no, podle me se tady smesuji dve veci: jedna je ochrana nazvu nejake pravnicke osoby, treba "abc s.r.o." (zrovna v tomto pripade pujde o tzv. obchodni firmu) a druha vec je ochranna poskytovana oznaceni nejakeho produktu - coz je ochranna znamka (treba coca-cola nebo neco jineho).
v prvnim pripade poziva obchodni firma ochranu primo ze zakona bez dalsiho - viz tusim §9 obchodniho zakoniku. takze jestlize jsem zapsan v obchodnim rejstriku jako "abc s.r.o.", pak uz se dalsi subjekt pod timto nazvem nemuze zaregistrovat.
ochranna znamka se ale poskytuje az na zaklade prihlaseni ochranne znamky (ochranna textu, loga, kombinace atd.) s ochrannou poskytovanou de facto ke dni podani prihlasky, a to pro jednotlive tridy vyrobku a sluzeb (tzv. niceske trideni). takova ochrana je potom zajistena mezinarodne pro urcity okruh zemi.
ochranne znamky se daji registrovat, pokud jsou zpusobile ODLISENI od ostatnich ochrannych znamek.
takze,
1) obchodni firmu "FIRMA s.r.o." podle meho do obchodniho rejstriku muzes zapsat, protoze to chybejici "industries" je dostatecne rozlisujici;
2) ochrannou znamku "FIRMA" pro tridu 3 klidne muzes do rejstriku ochrannych znamek zapsat, pokud bude zpusobila odliseni od znamky "FIRMA INDUSTRIES" pro tridu 3. tridy 4 a 5 muzes zapsat jak chces
aha, to je zajimave. Ovsem pokud uz ma FIRMA Industries registrovanou textovou znamku "FIRMA" a ja si udelam ve stejne kategorii logo, kde bude napsano "FIRMA" tak mi to nevemou ne? Maj jak grafickou, tak slovni podobu.