Jojo, pridavam se k nazoru, ze "uzasne reklamace" v CZC nejsou tak 100% uzasne, jak kazdy tvrdi; sice jsem necekal mesic, ale taky jsem si tam uzil svoje. No ale to jsem OT.

Kazdopadne jsem dneska pri rannim smejdeni na CZC objevil tento disk

Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS - 500GB SATA II
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48076

a co me skutecne prastilo do oci, je tenhle udaj:
Průměrný vyhledávací čas [ms]: 4,16

Zkousel jsem letmo hledat na netu a moc jsem neuspel, kazdopadne mi prijde zvlastni, ze by se najednou objevila nova serie, ktera bude "temer dvakrat tak rychla" jako vetsina ostatnich 7200rpm disku. Nemate o tom nekdo nejake info? Jestli je ten udaj spravny, tak by mi to prislo jako vyborna volba do budoucna (treba na systemovy disk).

Jinak po nejake dobe prihodim zkusenosti se svym Samsungem (kvuli kteremu tenhle thread vznikl) - je to naprosto neslysny disk (alespon kdyz jsem si k nemu dal ucho, tak jsem neslysel nic), teplotu jsem nezkousel. Co me ale zaujalo, je rychlost cteni, ktera v pripade tohohle kousku dala uzasnych 74MB/sec (pri kopirovani v TCMD + vytvareni hashe), tudiz zatim velka spokojenost. Doufam, ze se neprojevi skarohlidske negativni reference ohledne spolehlivosti, co tu zminoval nekdo vyse (btw, diky kuci, ze jste mi to rekli az ted, potom, co jsem si to koupil )