Stránka 3 z 12 PrvníPrvní 1234567 ... PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 287

Téma: Jakou Hi-End case?

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní Re: Jakou Hi-End case?

zakladna nevyhoda je imho v tom sprasenom fakebtx designe, ktory teplemu vzduchu stupajucemu od cpu strci do cesty grafiku, nehovoriac o tom, ze kopa hp chladeni nefunguje prave v tychto fakebtx kejsoch (o tom by tu par ludi vedelo porozpravat) .. ale je jasne ze slimak chce proste showoff a nie kvalitny kejs
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    ...
    vezmu to od zacatku...

ad 1) - kde ze je ten problem ? aha ja zapomel, dnesni disky tak strasne moc topi, ze jim jeden intake a jeden outtake ventilator nestaci btw myslim, ze si trochu protirecis. na jednu stranu nadavas lian li ze vzduch od disku jde k ostatnim komponentam, ale na druhou stranu ti u antecu vubec nevadi, ze ty varici disky jsou primo tam, kde komponenty
    ad 2) nemá exhaust ? pokud nemá exhaust lian li tak ho nema ani antec...nebo jsem uplne slepej ? uprimne teda opravdu nepovazuju za vyhodu ventialtor, ktery zene vzduch odnikud nikam... btw nevim jak by se teda nad ten zdroj u lian li vesla 120ka...muzes mi to nejak ozrejmit ?
    ad 3) prohledi si tu bednu jeste jednou, popripade vicekrat...
    ad 4) a ?
    ad 5) pokud ti jedno z toho vadi, muzes to odsroubovat.
    ad 6) k nicemu asi neni. jinak by se tam neveslo tolik disku. pokud chces mene disku, muzes koupit v1100...stale lepsi mit tam moznost pridelat dva ventilatory nez tam mit jen perforaci...
    ad 7) ano, jaky je problem dat zdroj smerem nahoru ? to, ze nekdo nabidne druhou moznost osazeni nejake kompontny je z pricnipu spatne ? kdyby zdroj sel dat jen smerem nahoru tak budes spokojeny ?
    ad ano, to je pravda, holt drive odvibrovani disku nebylo tolik "in" jako dnes. lian li ma zase odhlucneni cele bedny, coz me osobne prislo docela ucinne a mozna i lepsi nez odvibrovani disku...
    ad 9) nemyslim si. podle me je ok.

ad vyztuha - budiz. ad kolecka - mel jsi v ruce prislusenstvi k te bedne ? asi ne, jinak bys toto nemohl rict. ad IO porty - budes se divit, ale zrovna toto nekterym lidem velmi velmi vyhovuje...

ad cena - mrkni kolik stoji hlinik a kolik stoji ocel...vic k tomu nemam co dodat.

edit: chybel konec vety u bodu 1).
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Věk
    42
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal M.K. Zobrazit příspěvek
    Musím se přidat k Jan555-ovi

Lian Li PC V2100A Plus II
    - disky do 3.5" košů zásadně nepoužívám = celá spodní část pro mne k ničemu. Větší velikost teda není přínos.
    - spodní příprava pro 2x 8cm větráky je k ničemu /o provedení už vůbec netřeba mluvit/, mohla tam být aspoň klasika 1x12cm
    - v horní části imho nedostatečné chlazení, pokud použiju pasivní chladič na grafiku
    - ta výztuha tam celkem překáží
    nj, ale tuhle bednu kupuje vetsinou nekdo, kdo tam ty disky chce dat. jinak muze koupit v1100....
    s temi 8cm ventilatory - tys meril ze by se tam jedna 12ka vesla ? ja bohuzel ne, ale kdyz jsem tu bednu videl, tak jsem mel pocit ze by se prave nevesla

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

ad cena - mrkni kolik stoji hlinik a kolik stoji ocel...vic k tomu nemam co dodat.
    sorry ale toto ma pobavilo, kolko myslis ze robi rozdiel hlinik/ocel na cene kejsu?
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Věk
    42
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal SajmoN Zobrazit příspěvek
    sorry ale toto ma pobavilo, kolko myslis ze robi rozdiel hlinik/ocel na cene kejsu?
    no, nevim. pokud to vezmu selskym rozumem a vezmu, ze pred mesicem nam delali nabidku na strechu, kde ta strecha mohla byt bud hlinikovy plech nebo zelezny plech a cena hlinikoveho plechu byla cca o 70% vyssi nez zelezneho, tak bych predpokladal, ze u case to bude to same. samozrejme muzu se mylit, ale v tuhle chvili me nenapada zadny duvod, proc bych se mylit mel

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    ad 3) prohledi si tu bednu jeste jednou, popripade vicekrat...
    Prohlédl jsem si, ale za boha nic nevidím, můžeš mi to říct?

Sry, ale hlášky typu, že můžeš odšroubovat jediný exhaust fan ve vrchní části casu, že dnešní disky netopí, nebo že je návrh zřejmě zcela v pořádku, protože by se někam 120tka asi nevešla komentovat vůbec nebudu, připadá mi to spíš jako vtip. A že je LianLi odhlučněný? Antecy asi nejsou, že (a opět - kdo používá efektivnější materiál na odhlučnění?).

Já se v tomhle pětkrát dokolečka teoreticky znovu vrtat nebudu - když nevěříš, tak si to přečti od majitelů, těch, kteří přešli z LianLi na Antec je (alespoň v USA) dost. Často zní jejich zkušenost asi takhle: "po půl roce úprav jsem dosáhl s bigtowerem LianLi toho, že výborně chladil, ale byl velmi hlučný, po koupi Antecu mi trvalo 3 dny, aby chladil stejně nebo líp a přitom ho neslyším". A největší sranda je, že to nemusí být ani P180, četl jsem to i třeba u přechodu z bigtoweru LianLi na řádově menší Solo klasického vnitřního designu ... Na US fórech toho najdeš dost.
    Naposledy upravil jan555; 30.07.2007 v 10:11.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Muzu dodat, ze jan555 ma rozhodne v nekterych(kde mam zkusenost) vecech pravdu, a jsem rad ze ma nekdo podobny nazor na to IMHO kretensky usporadani LianLi a dalsich beden.

Konkretne mluvim o tech HDD - viz napriklad muj casemod (dole - predelavka HDD bayu). Pri usporadani aka LianLi (ktery ma jeste mensi diry nez muj Casetek) nejde prakticky zadny proud vzduchu do skrine. Kdyz se to otoci jako to ma napr. Antec nebo ted ja, je to o uplne necem jinym, a teplota klesla v celem case (mam 8 cidel). Sice uz nevim o kolik, ale rekneme ze az kriticky.

Ja sam ted chci novou case, na nejaky drsnejsi casemod uz nemam cas (coz mi je lito) a tak stejne jak vy nyni hledam poradnou kvalitni cernou skrin. Snad neco najdem Libi se mi A10 (vzhledem) a je mi lito ze ten antec pusobi tak plastove. Uz jak vidim ty fotky, tak je mi jasny ze se to bude muset cely prorezat - ted konkretne myslim vyhodit filtry a vyrezat diry na fany, protoze to je dalsi neskutecnej brzdic prutoku.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Imho může na těch vyšších Antecích působit "plastově" tak čelo z boků (kde jsou perforace pro intake). Subjektivně jinak plastově tedy nepůsobí, taky protože nejsou - bočnice jsou pevné a hodně těžké a min. většina vyšších modelů Antecu nemá na povrchu plastového prakticky nic, je to hliníková fólie. Celokov je samozřejmě celokov, většina Anteců z poslední doby, které jsem viděl, vypadají v reálu o poznání líp než na fotkách. Ale vzhled a subjektivní dojem jsou zrovna věci, o kterých nemá cenu diskutovat, každý má vlastní oko a chutě. (na mě např. působí většina hliníkových casů jako papundeklová krabice)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Mno je pravda, že Lian-Li na mě vnitřním uspořádáním nedělají extra dojem, zato subjektivně zvenku nevím o hezčí skříni než PC-A71

Prakticky to vypadá asi na ten Antec Solo, hlavně kvůli ceně. Musím vymyslet čím přestříkat plechy na mat., upravit předek a ještě pár detailů.
    Vadí mě IMHO nelogický intake přes perforovaný kraj přední masky. Nebylo by lepší vyříznout 1-2 nasávací otvory pro lepší proudění

Mohl by mi někdo z majitelů tohoto case opodvědět na pár otázek ?
    1. Na přední masce je ocel. plech, nebo hliník ?
    2. Kolik přesně cm dělá vnitřní prostor od zadních záslepek po začátek boxů na disky ?
    3. Přední maska se dá otevřít samostatně, nebo je nutné sejmout bočnici ?
    4. Jaká je max. hloubka v předním boxu na intake větráky ? (resp. jestli se tam vejdou i gumové kolíky + větrák)
    5. Odhlučňovací pěna je předpokládám už nalepená od výrobce ?
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    286

PCA-71 je vzhledem stejná jako A10, jen ten proužek je nepatrně jinej

P10ka mi vnitřním uspořádáním celkem vyhovuje. Dlouho jsem vybíral a z Lian-li nabídky rozhodně nejvíc. Vzhledové pro mě super - mám rád decentnost. Každá kejs by šla ještě vylepšit. Váhal jsem ještě nad Antecem a už ho i objednal /uvidím až dorazí - dostane ho asi brácha k narozkám/, ale když Slimák prodával A10ku včetně thermometeru a ještě mi pak slevil, tak jsem neodolal. Zatím jsem si jí jen důkladně prohlídl a myslím, že chlazení půjde slušně vyřešit. Z nového kompu mi nedorazil ještě MB, takže praxe zatím žádná /později porovnám s tím Antecem/.

Rohodně bych byl radši za ocelové plechy s kvalitní povrchovou úpravou, než hliník. Jak píše Jan555, taky mi všechny Alu case přijdou jako pozlátko. Opravdu masivní jsou z 95% jen přední dvířka. Stejně jako moje předchozí TT Shark. O laciných Alu radši ani nemluvím. Imho hliník nemá žádný větší přínos /snad krom váhy/ a je fakt drahej.

Nevím proč většina drahých case je z hliníku a 1mm a méně už vůbec ne.
    Naposledy upravil M.K.; 30.07.2007 v 17:34.
    PC 1 > Asus Striker II Extreme, E8400 @4.4Ghz, Thermalright Ultra120 Extreme, 2x2GB OCZ Platinum DDR3 1800Mhz, 2x Asus 8800GTS, 2x WD6400AAKS, Auzentech X-Fi Prelude, Corsair HX520W, Lian-li A10A, 20" NEC 20WGX2, Razer Lachesis + eXactMat, Sennheiser 595, Vista Ultimate
    PC 2 > ASUS P5K Deluxe, E8400@4Ghz + Scythe Ninja, 4x 1024MB ADATA EE, Gainward 8800GTS, WD6400AAKS, AOC 210S
    Notebooks >DELL E4200, DELL E6400, DELL D630, DELL D430

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Mohl by mi někdo z majitelů tohoto case opodvědět na pár otázek ?
    1. Na přední masce je ocel. plech, nebo hliník ?
    2. Kolik přesně cm dělá vnitřní prostor od zadních záslepek po začátek boxů na disky ?
    3. Přední maska se dá otevřít samostatně, nebo je nutné sejmout bočnici ?
    4. Jaká je max. hloubka v předním boxu na intake větráky ? (resp. jestli se tam vejdou i gumové kolíky + větrák)
    5. Odhlučňovací pěna je předpokládám už nalepená od výrobce ?
    On ten case tady skoro nikdo nemá, zkusím odpovědět ...

1. Hliník - je to buď tenký hliníkový plech, nebo hliníková fólie (imho fólie)
    2. Od zadní vnitřní strany po začátek boxu na disky je to 28 cm (pokud jde o délku karet, tak mínus ten kousek hloubky na záslepky - 8800GTX nebo něco podobného se tam imho nevejde, s diskem naproti určitě ne, 8800GTS a spol. se vejdou). Nečekej přehršel místa - Solo je navržené tak, aby se tam vešla solidní konfigurace, ale case byl kompaktní. S chlazením v rámci kompaktnosti problémy nemá ...
    3. Ne, je nutné posunout/sejmout levou bočnici - předek je nalevo jištěný třemi packami k rámu (dobře je to vidět např. tady http://www.driverheaven.net/reviews/.../internals.php )
    4. Mezi vnitřní stranou držáku na fany a diskem v plechovém držáku jsou 4 centimetry, při uchycení do bandů to může být víc/míň, jak si to kdo dá
    5. Ano, jen to není pěna/molitan, ale tenká pevná plastová vrstva (tlumí to jinak a imho spíš líp než hůř, výhody jsou mj. v tom, že je to hladké, je to poměrně silná zvuková, ale zároveň poměrně slabá tepelná izolace a že pokud je potřeba posílit, dá se standardní odhlučňovací materiál aplikovat přes - vrstva je tenká, odhadem 1-2 milimetry, vypadá to takhle http://www.bjorn3d.com/Material/revi...ound_proof.jpg , detail http://www.virtual-hideout.net/revie...images/21b.JPG )

Prakticky to vypadá asi na ten Antec Solo, hlavně kvůli ceně. Musím vymyslet čím přestříkat plechy na mat., upravit předek a ještě pár detailů.
    Pokud už teď víš, že Ti nevyhovuje povrchová úprava, nebo další věci, tak bych na Tvém místě ten case nekupoval ... Nepřipadá mi být nejlepším řešením kupovat case s tím, že je na něm potřeba toho tolik dělat - subj. je výhoda většiny Anteců právě to, že se vezme case, namontují se komponenty a fany, zregulují se, zavře se a hotovo. Jinak tuším všechny Antecy z řady New Solution mají plechy matné, ale tam si asi nevybereš - je to nižší řada a postrádají právě ty speciality, které jsou u Solo a kvůli čemu je Solo venku tak populární.
    Vadí mě IMHO nelogický intake přes perforovaný kraj přední masky. Nebylo by lepší vyříznout 1-2 nasávací otvory pro lepší proudění
    Imho je to jeden z nejlepších kompromisů mezi vzhledem a funkcí - a rozhodně jako celek funguje velmi slušně. Vezmi si to, že ten case nemá nikde žádné jiné perforace a tyhle nejsou tak malé - při vytvoření slušného podtlaku uvnitř to táhne líp než by většina lidí čekala. Otázka zní, co chceš vůbec do nového casu naložit za komponenty (s tím mj. souvisí odpověď na to, k čemu větší intake)?

ad dlzka kariet do Sola > mam tam x1950pro, co je dost lopata a v pohode, myslim ze by sa tam nacpala aj GTXka, ale za nou by nemohol byt disk ja tam mam dva a neboli by problem aj 4
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

jan555: díky moc, zatím mi nejde dát ti K+, tak jen virtuálně

Asi do ní přeci půjdu. Má být souborový a DB server, nonstop provoz, 3-4 HDD a z pochopitelných důvodů to chci ztišit na absolutní minimum (i když 4 Silentmaxxy kupovat fakt nebudu...). Grafika je integrovaná, vnitřní rozměry mě zajímají kvůli tomu, že všechny pasívy jsem na MoBo nahradil heatpipe nebo většími pasívkami (aka Zalman) a mám vážný obavy, že mě tam budou dost zavazet S-ATA kabely z disků.

Provedení a kompaktnost je samozřejmě důležitejší než vzhled, ale nějaký úpravy musím provést stejně - kolem PC na zemi se neustále motá moje roční dcerka, takže kromě zadní části s kabely jí bude PC vydán napospas (kdo má rodinu, ví o čem mluvím ). Odpojení Power/Reset mimo hlavní panel je samozřejmost, ale nemusím mít pořád upatlaný celý kejs... (proto mě taky zajímalo nebezpečí otevření předního panelu, šrouby jsou před ní zatím v bezpečí).

S tím airflow to napřed zkusím na bez úprav vs. s otevřeným předkem. Pokud tam bude rozdíl, možná bych ještě rozšířil boční nasávací průduchy. Řezat do předku se mě moc nechce - nikdy nezachovám kompaktní vzhled.
    Nebýt tam ta izolace, hodil bych na to práškovou barvu, ale takhle to nepůjde. Taky mám doma odhlučňovací set AKASA, tak minimálně něco ještě zkusím vylepšit.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Ad disky - pokud budou 3, tak je můžeš pověsit do těch pásků a pod stolem bys o nich neměl vědět (žádné vibrace u toho casu nehrozí).

Ad airflow - záleží na tom, jak bude silný exhaust, protože to má být co nejtišší a na discích záleží, tak zřejmě doplníš dopředu jeden nebo dva fany na minimálních otáčkách čistě kvůli diskům (ale dost možná to nebude potřeba). Já jedu se svým setupem (pasivní x1650Pro a E4300 na 2.9 GHz s Ninjou) aktuálně bez cpu fanu - v idle je teplota stejná jako s fanem, v loadu vyšší o jednotky stupňů, s airflow problém není.

Ad ten lesklý povrch - čisté prsty na tom vidět nejsou, mastné ano. Ale ten povrch je dobře udělaný (vypadá trochu jako lesklý smalt se strukturou, není opticky úplně hladký) a stačí ho přetáhnout suchým hadrem ... Na prach je to samozřejmě špatné, ale to matný není o tolik lepší (a když utřeš prach, utřeš i prsty).

Akasu PAX nalepíš v pohodě, jen na pravou bočnici ve dvou kusech s milimetrovou mezerou kvůli zahnutí vršku mobo traye (možná že to tam půjde zmáčknout, bočnice je pevná).

Co se týče modifikace toho intaku, tak tam bych nic dopředu neplánoval, uvidíš, jak to bude fungovat (to je jasné). Čistě teoreticky, pokud se Ti to nebude zdát a šlo by o chlazení disků, tak než do toho řízneš, tak zkus opačný postup - zaslepení těch otvorů zeshora.

(Ono si stále dost lidí myslí, že čím víc nebo čím větší díry, tím líp, ale každý by to měl zkusit opačně - čím je menší otvor, tím se zvyšuje tlak a zrychluje nasávání vzduchu v tom místě. Jen se to nesmí přehnat, protože pak se začne podtlak vyrovnávat odjinud, kde jde nasávat snáz. Na tomhle efektu je postavená celá řada zařízení na vzduch/plyny/kapaliny, ale u počítačů to skoro nikdo neřeší. Stejně tak jsou obecně intake fany dobré pouze při slabém exhaustu a pouze při víc discích nebo běžně nechladitelné grafice a musí být vždycky řádově slabší než exhaust - většinou pouze zbytečně kurví základní principy chlazení.)

To jsem trochu zabočil a není to pro Tebe - ale zase si to přečte pár dalších a pochopí, jakže to vlastně funguje ...

imho je uplna blbost nieco s tym celnym panelom riesit ... vzduchu to nasaje viac nez dostatok a otvaranie, rezanie, etc. to nemaju ako zlepsit ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Co dodat - začínám se na ten case docela těšit

ad MadCap: jj, už mi to docvaklo.

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Celkem sranda čtení .

Pravda je taková, že jsi možná náročný na design čelního panelu. Kdybys byl náročný co do funkce, tak bys těžko preferoval paskvil typu V2100A. Ten case je komplet navžený dle zadání "udělejte co největší bednu a vevnitř udělejte něco, co vypadá jinak než minule" (u LianLi celkem tradiční přístup). Už je jedno, jestli je to debilita až na půdu - horší vnitřní design jsem snad v životě neviděl, celkem jakýkoliv slušný case za pětinovou cenu má lepší (ale zase to není tak in!).

Možná, že až si koupíš pátý LianLi za 7K (nebo spíš za víc a větší, ten bude určitě mnohem lepší, ha!) a stále to nebude fungovat, tak přijdeš na to, že na casu nejsou nejdůležitější dvířka. Ale hlavně že má kolečka, když už je ten case tak hrozně těžký .
    To je trapný, protože o tom co já chci a na co jsem náročný víš velký kulový . Možná jsem náročný na design, což určitě jsem, ale na funkčnost kladu největší váhu. Z obrázku alá LIAN V2100 si bohužel jako ty nepředstavím, že ten vnitřek je podle tebe zmršenej nebo že je to prostě paskvil. Zajímavé, jak jsi ji na zahraničních fórech pochvalujou. Kdybych koukal jen na design, nepřemýšlel bych třeba o Auroře 570, která s krásou toho moc společnýho nemá. Dodnes ještě nemám žádnou bednu a pořád pokukuju. Kdybych měl dávat pouze na design, jak píšeš, tak dneska bednu už mám. Co já čekám od bedny jsem dlouho dobu konzultoval s Mawou a nemyslím si, že bych chtěl vysolit 7-8k za bednu, která bude jen hezká. Ale ty to stejně neposoudíš, protože mě neznáš, takže není co řešit. Úvaha pěkná, ale úplně mimo, z tvý strany zbytečný post plných nesmyslů a blbých keců, nechápu jak někdo má čas řešit a psát takový hovadiny jako ty, jak jsi vůbec dovoluješ plkat takový nesmysli, o tom se tu vůbec nebavíme, ty o mě víš úplný kulový a nediv se, že se takhle musím až sprostě ohradit. Tímle tvým postem už snad nemám chuť číst tenhle thread, začalo to dobře a původně měl být určen k tomu hledat a řešit opravdu HIGH END skříně, kde bych po výběru té pořádné napsal svoje zkušenosti, tobě by to jistě bylo k ničemu, ostatním by to třeba ve výběru pomohlo, ale tys mi to akorát svýma out úvahama znechutil. Na to jak jsi bodově okomentoval V2100, tak na to dávám a je mi to jasný, takovýhle věci potřebuju slyšet a napsaný je to pěkně, ale tyhle blbý úvahy viz. citace si zkoušej prosím na své přátele, kteří tě znají lépe. Díky

EDIT: já i ty kolečka dokážu ocenit
    Naposledy upravil Slimák; 31.07.2007 v 10:08.
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Špatné ráno? Nebudu to rozebírat, napsal jsem to právě tak, jak jsem chtěl včetně veškeré ironie a to výhradně pro tvůj prospěch, aby ses zastavil a znovu si to dobře rozmyslel. Proto je ten post právě takový a ostatní jsou mnohem sušší a věcnější, škoda, že je potřeba to vysvětlovat. Rozhodně máš pravdu o tom přátelství, příště se na tebe ani nevykašlu - fakt nemám žádný zájem na tom, jaký máš case nebo cokoliv jiného.

Jen poznámka k tomu "high-endu" - každý vnímá ten pojem jinak, osobně jsem v používání tohohle výrazu mnohem opatrnější. A pro příklad k těm dvěma casům - ani jeden "high-end" ve smyslu mého chápání není. LianLi rovnou vylučuje především funkční návrh, Antec především některé materiály.

Proto jsem ti také napsal, že tvé názory na case mi pomáhají. Já reaguju pouze na ty hlody. No nebudeme se hádat, necháme to být. Každý má na to svůj názor, kdybych se názorama neřídil a byla by pravda co píšeš, koupil bych si nějakej pěknej case s vnitřním paskvilem. Teď V2100 řadím zase níž a spíš pokukuju po klasickým vnitřku.
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Mam moznost koupit novou, nepouzitou 3dAuroru v cerne verzi. Za cenu 2300,- (doufam ze to ukecam na 2000,-). Je to dobry kup? Jsou tady s touto skrini nejake zkusenosti?

Jeste link na SHW: http://www.svethardware.cz/art_doc-2...ght=0,3daurora

P.S. to MadCap: Je to lepsi a radostnejsi?

Edit: oprava linku
    Naposledy upravil marrtin; 01.08.2007 v 09:06. Důvod: oprava linku
    Intel i5 6400 @ 2,7GHz, Gigabyte Z170X, 2x 8GB Kingston 3000MHz CL15, GeForce GTX 980, Samsung 850 EVO 250GB, Lachesis, Razer Goliathus, HP w2207h, G15 a to cele v dosti obouchane MLQ3

3D Aurora je vynikající. Jediné co mě snad na ni dlouho vytáčelo byli vibrace od pevných disků, které jsem pozdějc vyřešil nastříháním koupelnové rohože, která má gumové pásky. Ty jsem chemoprenem přilepil na boky disků místo těch plastových a bylo po vibracích, prostě balzám na uši. Jinak jí nemůžu vytknout snad ani popel. Design se mi více líbí u téhle než třeba u většího bratříčka 570. Čelní dvířka jsou pořadně masivní, že bys s nima rozbil hlavu. Podsvícené 3x 120mm ventilátory, které jsou doddávaný mají cca. 1200ot. a jsou o něco hlučnější než Noctua s 1200ot. Aurora je pekně prostorná, usadíš do ní bezproblému 8800GTX, kabely se dají také dobře schovat. S-ATA se dají protáhnout spodkem pod HDD košem, takže ti vylezou zhruba na spodu u desky, nápajení disků proleze hořejškem přes díry košu až k diskům aby nebyli vidět. Čelní USB pěkně svedeš od shora až dolů rovně podél košů a na spodu desky ohneš do leva. IDE kabel nebo S-ATA kabel od mechaniky to samý. V bedně jsou i plastový zacvakávací úchyty pro lepší vedení kabelů. Za ty prachy vynikající bedna.

Jinak jsem už pomalu rozhodnutej a to pro Antec P190, která je hloubkou větší než P182, bral bych ji hlavně kvůli 8800GTX. Když se dívám po 182, tak mi připadá, že se tam vejde dost natěsno a nebo budu muset sundat ten koš. Další věc jsou ty 2x 140mm FANy a 1x 200mm, no nevím, to bude masakr. Co říkáte na P190? Honzó?
    Naposledy upravil Slimák; 31.07.2007 v 22:56.

Citace Původně odeslal Slimák Zobrazit příspěvek
    Jinak jsem už pomalu rozhodnutej a to pro Antec P190
    kdyt si celou dobu hlasal jak LianLi forever a Antec jak ma prd design ne?
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Citace Původně odeslal marrtin Zobrazit příspěvek
    Mam moznost koupit novou, nepouzitou 3dAuroru v cerne verzi. Za cenu 2300,- (doufam ze to ukecam na 2000,-). Je to dobry kup? Jsou tady s touto skrini nejake zkusenosti?

Jeste link na SHW: http://www.svethardware.cz/art_doc-2...E004EDF2A.html

P.S. to MadCap: Je to lepsi a radostnejsi?

Mel jsem ji cca rok doma a je to fakt paradni skrin. Opravdu lituji, ze jsem ji prodal Ohodnotil bych ji tak na 92% (jeste by se na ni neco malo dalo vylepsit).
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    291

Citace Původně odeslal Neller Zobrazit příspěvek
    Mel jsem ji cca rok doma a je to fakt paradni skrin. Opravdu lituji, ze jsem ji prodal Ohodnotil bych ji tak na 92% (jeste by se na ni neco malo dalo vylepsit).
    Aurora ta prvni je hrozne malo dlouha s delsima kartama uz ses tak tak a to bych videl jako zasadni problem, aspon u me
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Diky vsem za info. Du ji objednat. Kdyztak sem potom postnu svoje zkusenosti s touto skrini.
    Intel i5 6400 @ 2,7GHz, Gigabyte Z170X, 2x 8GB Kingston 3000MHz CL15, GeForce GTX 980, Samsung 850 EVO 250GB, Lachesis, Razer Goliathus, HP w2207h, G15 a to cele v dosti obouchane MLQ3

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. JIREČEK - High-End Fanless Case
    Založil VlasTik v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 174
    Poslední příspěvek: 29.09.2006, 13:31
  2. Delphi : komunikace pres RS-232
    Založil mudboy v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 21:37
  3. 04/05 Jakou Case
    Založil Arg v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.05.2005, 17:03
  4. Help VISUAL DELPHI
    Založil Platon v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.11.2003, 22:13
  5. Jakou CASE (Midi) by jste mi doporučily ?
    Založil Adrenix v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 30.10.2002, 20:04

Pravidla přispívání