Výsledky 1 až 25 z 287

Téma: Jakou Hi-End case?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jakou Hi-End case?

jan555: díky moc, zatím mi nejde dát ti K+, tak jen virtuálně

Asi do ní přeci půjdu. Má být souborový a DB server, nonstop provoz, 3-4 HDD a z pochopitelných důvodů to chci ztišit na absolutní minimum (i když 4 Silentmaxxy kupovat fakt nebudu...). Grafika je integrovaná, vnitřní rozměry mě zajímají kvůli tomu, že všechny pasívy jsem na MoBo nahradil heatpipe nebo většími pasívkami (aka Zalman) a mám vážný obavy, že mě tam budou dost zavazet S-ATA kabely z disků.

Provedení a kompaktnost je samozřejmě důležitejší než vzhled, ale nějaký úpravy musím provést stejně - kolem PC na zemi se neustále motá moje roční dcerka, takže kromě zadní části s kabely jí bude PC vydán napospas (kdo má rodinu, ví o čem mluvím ). Odpojení Power/Reset mimo hlavní panel je samozřejmost, ale nemusím mít pořád upatlaný celý kejs... (proto mě taky zajímalo nebezpečí otevření předního panelu, šrouby jsou před ní zatím v bezpečí).

S tím airflow to napřed zkusím na bez úprav vs. s otevřeným předkem. Pokud tam bude rozdíl, možná bych ještě rozšířil boční nasávací průduchy. Řezat do předku se mě moc nechce - nikdy nezachovám kompaktní vzhled.
    Nebýt tam ta izolace, hodil bych na to práškovou barvu, ale takhle to nepůjde. Taky mám doma odhlučňovací set AKASA, tak minimálně něco ještě zkusím vylepšit.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Ad disky - pokud budou 3, tak je můžeš pověsit do těch pásků a pod stolem bys o nich neměl vědět (žádné vibrace u toho casu nehrozí).

Ad airflow - záleží na tom, jak bude silný exhaust, protože to má být co nejtišší a na discích záleží, tak zřejmě doplníš dopředu jeden nebo dva fany na minimálních otáčkách čistě kvůli diskům (ale dost možná to nebude potřeba). Já jedu se svým setupem (pasivní x1650Pro a E4300 na 2.9 GHz s Ninjou) aktuálně bez cpu fanu - v idle je teplota stejná jako s fanem, v loadu vyšší o jednotky stupňů, s airflow problém není.

Ad ten lesklý povrch - čisté prsty na tom vidět nejsou, mastné ano. Ale ten povrch je dobře udělaný (vypadá trochu jako lesklý smalt se strukturou, není opticky úplně hladký) a stačí ho přetáhnout suchým hadrem ... Na prach je to samozřejmě špatné, ale to matný není o tolik lepší (a když utřeš prach, utřeš i prsty).

Akasu PAX nalepíš v pohodě, jen na pravou bočnici ve dvou kusech s milimetrovou mezerou kvůli zahnutí vršku mobo traye (možná že to tam půjde zmáčknout, bočnice je pevná).

Co se týče modifikace toho intaku, tak tam bych nic dopředu neplánoval, uvidíš, jak to bude fungovat (to je jasné). Čistě teoreticky, pokud se Ti to nebude zdát a šlo by o chlazení disků, tak než do toho řízneš, tak zkus opačný postup - zaslepení těch otvorů zeshora.

(Ono si stále dost lidí myslí, že čím víc nebo čím větší díry, tím líp, ale každý by to měl zkusit opačně - čím je menší otvor, tím se zvyšuje tlak a zrychluje nasávání vzduchu v tom místě. Jen se to nesmí přehnat, protože pak se začne podtlak vyrovnávat odjinud, kde jde nasávat snáz. Na tomhle efektu je postavená celá řada zařízení na vzduch/plyny/kapaliny, ale u počítačů to skoro nikdo neřeší. Stejně tak jsou obecně intake fany dobré pouze při slabém exhaustu a pouze při víc discích nebo běžně nechladitelné grafice a musí být vždycky řádově slabší než exhaust - většinou pouze zbytečně kurví základní principy chlazení.)

To jsem trochu zabočil a není to pro Tebe - ale zase si to přečte pár dalších a pochopí, jakže to vlastně funguje ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

imho je uplna blbost nieco s tym celnym panelom riesit ... vzduchu to nasaje viac nez dostatok a otvaranie, rezanie, etc. to nemaju ako zlepsit ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Co dodat - začínám se na ten case docela těšit

ad MadCap: jj, už mi to docvaklo.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. JIREČEK - High-End Fanless Case
    Založil VlasTik v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 174
    Poslední příspěvek: 29.09.2006, 13:31
  2. Delphi : komunikace pres RS-232
    Založil mudboy v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 21:37
  3. 04/05 Jakou Case
    Založil Arg v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.05.2005, 17:03
  4. Help VISUAL DELPHI
    Založil Platon v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.11.2003, 22:13
  5. Jakou CASE (Midi) by jste mi doporučily ?
    Založil Adrenix v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 30.10.2002, 20:04

Pravidla přispívání