Ten napad s tim radiatorem jako intake sem pochopil. Nemuze tam byt, protoze tepelna energie kterou jsem odebral pomoci bloku z cpu a gk by se vracela zpet do skrine a tim zahrivala vnitrek skrine. Takze bych mel mozna relativne chladne veci chlazene WB ale vsechno ostatni by se mi neustale zahrivalo, teda pokud by ve skrini nebyl dostatecny "vitr" ktery by odvadel to teplo pomoci 1-2 vetraku na intake a 1 vetraku na outtake. Jenomze i tak je to silne neefektivni reseni, protoze bych jaksi zbytecne chladil nektere veci "2x". Nejdrive odeberu tepelnou energii pomoci WB a ansledne bych ji vracel zpet a pak znova odvadel pomoci proudeni vzduchu z predni dolni casti skrine do horni zadni skrine. No proste blbost.
Ted k tem bublinkam.
Premyslim o jine kapaline podobnychvlastnosti jako nosne medium, ale ktera se v tom prenosovem mediu nerozpusti. Jestli ze si poridim uv lampu a hadicky tak to bude reseni ktere asi nebude pro mne. Bylo by to sice hezke jak mi tam sviti ty hadicky, ale to by bylo asi tak vse. Proste jenom by svitily porad stejne, nebyl by tam videt zadny pohyb. Ja bych rad nejake reseni kde by bylo opravdu videt ze tam neco proudi. Takze muj dotaz zni jestli by bylo mozne jako prenosove medium pozit roztok (nevim jestli je to to spravne slovo) dvou nebo vice kapalin s relativne podobnymi vlastnostmi, ktera/e by se nerozpustila v te druhe/ostatnich. Efekt by byl pri vhodnem osvetleni dle meho nazoru stejny jako v pripade pouziti bublinek at uz vzduchovych, nebo tvorenych nejakym jinym plynem.
Kus to sem se zas rozepsal. Je neco takoveho proveditelne, nebo by ta druha kapalina mela stejny nezadouci efekt jako bublinky - nizka efektivita a hlucnost? Tot muj dotaz k vodnimu chlazeni.

Odpověď s citací